YENİERENKÖY
okuma süresi: 6 dak.

Özyiğit: "Erenköylüler çok ciddi endişe içinde"

Özyiğit: "Erenköylüler çok ciddi endişe içinde"

Cemal Özyiğit başkanlığındaki TDP heyeti, Yenierenköy'ü ziyaret ederek, gerek belediye, gerekse de bölgede yaşanan sorunları yerinde tespit etti, bilgi aldı.

Yayın Tarihi: 20/08/16 12:23
okuma süresi: 6 dak.
Özyiğit: "Erenköylüler çok ciddi endişe içinde"
A- A A+
Cemal Özyiğit başkanlığındaki TDP heyeti, Yenierenköy'ü ziyaret ederek, gerek belediye, gerekse de bölgede yaşanan sorunları yerinde tespit etti, bilgi aldı.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Yenierenköy'de gerek belediyede yaşanan kaos, gerekse de sahil ve kıyı şeritleri konusunda yaşanan gelişmelerin bölge halkında ciddi endişelere neden olduğunu belirterek, "Doğasıyla, deniziyle, huzurun olması gereken bölgede, huzursuzluk ve gerginliğin hakim olmasının üzüntü verici olduğunu vurguladı.

Yenierenköy belediyesinde yıllarca görevde bulunan yetkili kişilerin hatalı ve popülist karar ve uygulamaları nedeniyle belediyenin kaosa sürüklendiğini belirten Özyiğit, bunun faturasının ise maaş alamayan belediye çalışanları ile hizmet alamayan halka çıkartılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Halkın malı olması gereken plajların ve kıyı şeritlerinin yıllar içinde bir şekilde birilerine verildiğini, halen de verilmeye devam edildiğini belirten Özyiğit, "Şu net olarak bilinsin ki, plajlar kimsenin malı olamaz, olmamalıdır. Halkın malı olması gereken bu yerlerin birilerine verilmesine kesinlikle karşıyız. TDP olarak bu bölgeler halkın malı olana kadar mücadelemiz sürecektir. Bölge halkının verdiği mücadeleye de her platformda destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Genel Başkan Cemal Özyiğit, Milletvekili Hüseyin Angolemli, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Av. Ayşe Öztabay ile Av. Boysan Boyra ile İskele ve Yenierenköy örgüt temsilcilerinden oluşan TDP heyeti, önceki gün Yenierenköy'ü ziyaret etti. Yenierenköy İnisiyatifi yetkilileri, bazı belediye çalışanları, Yenierenköy ve Sipahi muhtarları ile bölge halkı ile görüşülüp yaşanan gelişmelerle ilgili bilgiler alınırken, son günlerin ana gündem maddelerini oluşturan bölgedeki kıyı şeritleri ziyaret edildi, yerinde inceleme yapıldı.

"YENİERENKÖY DAHİL TÜM PLAJLAR HALKINDIR"

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Yenierenköy halkının hem belediyede yaşanan çıkmaz ve belirsizlik, hem de kıyı şeritlerinin birilerine devri konusunda çok ciddi ve haklı endişeleri olduğuna dikkat çekti.

Yenierenköy Belediyesi'nin yıllardır kullanımında bulunan arazi ve kıyı şeritlerinin yıllarca belediyeye, yani halka kazandırılmamış olmasının hiçbir mazereti olamayacağını belirten Özyiğit, belediyenin yıllardır kullandığı sahil, halı saha ve restaurant dahi belediyeye verilmezken, kıyı şeridinin bir kısmının yıllarca belediye başkanlığı yapan birine verilmesinin yanlışlığına dikkat çekti.

14 Nisan 2016 tarihinde alınan ve bölgedeki bazı sahil ve kıyı şeritlerini Yenierenköy Belediyesine devreden Bakanlar Kurulu kararının, UBP-DP Hükümeti tarafından 30 Haziran tarihinde iptal edildiğini anımsatan Özyiğit, "Plajları Halka kazandıran bu kararlar neden iptal edilmiştir, Yoksa, bu bölgelerin bazı kişilere devredilmesi mi hedeflenmektedir" diye sordu.

Özyiğit, 16 Nisan Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararda belirtilen tüm bölgeler ile geçmiş yıllarda birilerine devredilen ancak yıllardır tek bir çivi bile çakılmayan bölgelerin yeniden Yenierenköy Belediyesine verilmesi gerektiğini, Hükümetin bu yönde bir karar üretmesi gerektiğini vurguladı.

Girne bölgesinde halkın bugün neredeyse ücretsiz denize giremeyecek duruma getirildiğini belirterek, bundan dersler çıkarılması gerektiğini kaydeden Özyiğit, diğer bölgelerde de aynı olumsuzlukların yaşanmaması için hükümeti siyasi menfaatten uzak, toplumsal fayda içeren kararlar üretmeye davet etti. Özyiğit, "Hiçbir parti ve kişisel çıkar, toplumsal menfaatten üstün olamaz" dedi.

"HÜKÜMET SORUMLULUK ALMALIDIR"

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Yenierenköy Belediyesi'nde yaşanan çıkmazın aşılması için en büyük görev ve sorumluluğun hükümette olduğunu söyledi.

Belediyeleri yıllardır yöneten kişilerin yanlış yönetimleri ve son dönemde görevde bulunan hükmetlerin yerel yönetimlere gereken önemi vermemesi nedeniyle birçok belediyenin zora girdiğini, bunların başında da Yenierenköy Belediyesi'nin geldiğini belirten Özyiğit, batma noktasına gelen Yenierenköy Beleditesi'nde 2014'te göreve gelen Belediye Başkanının da istifa etmesi sonucu kaosun daha da derinleştiğini kaydetti.

Gelinen aşamada çalışanların maaş, halkın da hak ettiği hizmeti alamadığı bir durumun ortaya çıktığını belirten Özyiğit şunları kaydetti:"Geçtiğimiz günlerde yapılan toplantılar sonucunda vekaleten bir başkan seçildi ve yeni bir döneme girildi. Ancak bir gerçek var ki, mevcut yönetimin tek başına sorunlara çare üretmesi mümkün değildir. Hükümet görev ve sorumluluğu gereği, belediye yönetimi, ilgili sendika, çalışanlar ve bölge halkı ile birlikte hareket etmeli ve ortaya çıkacak ortak akıl doğrultusunda yol haritası belirlenmelidir. Aksi takdirde kaosun daha da derinleşmesi kaçınılmaz olacaktır" ifadelerini kullandı.

Cemal Özyiğit, Yenierenköy Belediyesi'nde yaşanan olumsuz durumun bazı diğer belediyelerde de yaşanmakta olduğunu, geçmişten kaynaklanan bu sorunların aşılması ve çalışanlar ile halkın mağduriyet yaşamaması için hükümetin adım atması gerektiğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.