KARPAZ
okuma süresi: 4 dak.

Kutlu Evren, Dipkarpaz, Yenierenköy ve Mehmetçik Belediyelerini ziyaret etti

Kutlu Evren, Dipkarpaz, Yenierenköy ve Mehmetçik Belediyelerini ziyaret etti

İçişleri Bakanı Kutlu Evren bugün Dipkarpaz, Yenierenköy ve Mehmetçik Belediyelerini ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 22/08/16 18:27
okuma süresi: 4 dak.
Kutlu Evren, Dipkarpaz, Yenierenköy ve Mehmetçik Belediyelerini ziyaret etti
A- A A+

İçişleri Bakanı Kutlu Evren bugün Dipkarpaz, Yenierenköy ve Mehmetçik Belediyelerini ziyaret etti.

Evren'e ziyareti esnasında İskele Kaymakamı Kemal Yılmaz, Bakanlık Genel Koordinatörü Durali Güçlüsoy ve bakanlık müdürleri eşlik etti.
Evren ilk ziyaretini Dipkarpaz Belediyesi'ne gerçekleştirdi. Evren'i Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun ve Meclis üyeleri karşıladı.

Suphi Coşkun Bakan Evren'e ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bölgenin sorunlarını aktardı. Coşkun, projelerden bahsederek eşe neslinin tükenmemesi için kurmak istedikleri eşek mandırası hakkında bilgi aktardı.

Dipkarpaz'ın mahrumiyet bölgesi olduğunu hatırlatan Coşkun, bakan Evren'e sorunları yerinde dilediği için teşekkür etti.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren ziyarette yaptığı konuşmada gördüğü ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
ZİYARETİN AMACI SORUNLARI YERİNDE İNCELEMEK

Evren, Karpaz bölgesinde uzun süreden beri istihdam, ekonomik gelişme ve kırsal kesim arsaları ile ilgili sorunlar olduğunu, ziyaretin amacının da sorunları yerinde inceleyip görmek olduğunu ifade etti.

Dipkarpaz Belediyesi'nin hayata geçirdiği Zeytinyağı Müzesi'ni de ziyaret eden Evren, orada Çatom kadınları ile bir araya geldi. Dipkarpaz Belediyesi Çatom kadınları bakan Evren'e ürettikleri el ürünlerini sergileyerek, kendi elleri ile yaptıkları börek ve tatlıları ağırladılar.

Evren ikinci ziyaretini Yenierenköy Belediyesi'ne gerçekleştirdi. Bakan Evren'i yeni atanan Belediye Başkanı Mehmet Kadı ve belediye çalışanları karşıladı. İçinde bulundukları sorunları aktaran belediye çalışanlarını dileyerek onların sorularını yanıtlayan Evren, belediyenin içinde bulunduğu durumdan rahatsız olduğunu, bu sorunun ciddi şekilde ele alınıp yeniden görüşüleceğinin altını çizdi.

BÖLGEYE ÖNEM VERİLİYOR

Son ziyaretini Mehmetçik'te tamamlayan Evren, önce Kaymakamlık Bucağını ardından Mehmetçik Belediyesi'ni ziyaret etti. Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli bakan Evren'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bakan Evren'in Karpaz bölgesine ayrı bir önem verdiğinin farkında olduğunu bunu da AB'nin finanse ettiği çöp araçlarının büyük bir bölümünü bu bölgeye dağıtarak kanıtlamış olduğunu söyledi.

Bölgeye son yıllarda önem verilmeye başlandığına dikkati çeken Sarıçizmeli, bölgede çeşitli turizm modelleri düşünülmesi gerekliliğini vurguladı. Birkaç yıl içerisinde otel sayısının artacağına dikkati çeken Sarıçizmeli, kontrollü büyüme ve gelişme için gerekli lojistik çalışmaların erken zamanda başlatılması gerektiğini savundu.
BÖLGENİN SORUNLARIYLA İLGİLENİLİYOR

Belediyeler yasasının 1996 yılından beri değiştirilmediğini, acil ve ivedi şekilde güncellenip hayata geçmesi gerektiğini dile getiren Sarıçizmeli, Bakan Evren'e ''bizi ne cevapsız ne de çözümsüz bıraktınız, bundan dolayı da ayrıca teşekkür ederim'' dedi.

Evren yaptığı konuşmada Karpaz bölgesinin sorunlarını hızlı bir şekilde ele aldıklarını dile getirdi.

Acil ve ivedi sorunların çözülmesi gereken bölgelerden birisi olan Karpaz'a gerçekleştirdikleri ziyaret ile bu sorunları yerinde dinleyip bilgi almanın önemine değinen Evren, ''kapımızı çalsın çalmasın biz görevimizi yapmaya hazırız. Evren, ekonomik sorunu olan bu bölge ele alınmalı ve özel çevre koruma bölgesi yeniden ele alınıp değerlendirilmelidir'' dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.