AKINCILAR
okuma süresi: 6 dak.

TDP heyeti Akıncılar'daydı

TDP heyeti Akıncılar'daydı

<p>Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Özgün Kutalmış, ekonomiyi çökerten Cumhuriyetçi Türk Partisi-Özgürlük ve Reform Partisi (CTP-ÖRP) koalisyon hükümetinin krize çare de olamayacağını söyledi. </p>

Yayın Tarihi: 07/02/09 15:40
okuma süresi: 6 dak.
TDP heyeti Akıncılar'daydı
A- A A+
TDP olarak krizden çıkış için plan ve projeleri olduğunu ve bunları sürekli olarak halkla paylaştıklarını anımsatan Kutalmış, her konuda plan ve projelerini halkla paylaşmaya devam edeceklerini söyledi.

TDP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Harmancı da, büyük değişim vaadiyle göreve gelen CTP'nin çarpık düzeni değiştirmek yerine, düzenin nimetlerinden yararlanmayı tercih ettiğini söyledi.

TDP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Asım İdris ise, TDP olarak köklü geleneğine sahip yeni bir kadroyla yola çıktıklarını belirterek "Burada yaşayan, gelecekte de burada yaşamaya kararlı olan bizler, önümüzdeki kuşaklara temiz ve aydınlık bir gelecek bırakmak amacındayız. Biz farklıyız. Farkımız da, köklü geleneğimiz, dürüslüğümüz, yeniliğimiz ve ilkeli duruşumuz" dedi.

TDP'den bir heyet önceki akşam Akıncılar köyüne ziyarette bulundu. TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Özgün Kutalmış, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri Mine Egemen, Asım İdris ve Mehmet Harmancı ve bazı Lefkoşa İlçesi Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, görüşmede vatandaşların sorunlarını dinledi ve gündemdeki konular üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

Kutalmış; "CTP ekonomiyi çökertti"

TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Özgün Kutalmış, CTP'li hükümetlerin izlediği ekonomik akıldan yoksun politikaların ekonomide çöküntü yarattığını, global krizin etkilerinin daha fazla hissdedilmesiyle birlikte de çöküntünün daha da ağırlaşacağını söyledi.

2008 yılında çek yasağına girenlerin 20007 yılına göre %100 oranında artarak 1300'leri aştığını, 120 otelden 32 tanesinin, 1000 Restaurant'tan ise 200 tanesinin kapandığını ve hacizlerin 9 binleri aştığını söyleyen Kutalmış, gerçekler ortada iken Başbakan Soyer'in 'vatandaşın alım gücü arttı' yönündeki söylemlerini halkla dalga geçmek olarak nitelendirdi.

Soyer'in açıkladığı milli gelir rakamlarının da doğru olmadığını söyleyen Kutalmış, milli gelirin hangi dolar kurundan hesaplandığını, fert başına düşen milli gelirin ise hangi nufüs oranına göre bulunduğunu sordu.

"Çözüm önerileri"

CTP'li yetkililerin 'eleştiri var ama öneri yok' yönündeki söylemlerinin suçlarını örtbas etmek için kullanılan yalan olduğunu bir kez daha vurgulayan Kutalmış, TDP olarak çözüm önerilerini her platformda seslendirdiklerini vurguladı.

Kontrolsüz nüfus akışının önlenmesi, partizanca istihdamların durdurulması, geri alınmayan trilyonlarca kredinin tahsil edilmesi, ihalelerin şeffaflaştırılması, ekonominin rekabet edebilirlik kabiliyetinin artırılması, rekabet ve anti-damping yasalarının hayata geçirilmesi, tüketiciyi koruma yasasına işlerlik kazandırılması, sosyal fon primlerinin düşürülmesi, ticaretin önündeki tüm mevzuat engellerinin kaldırılması, maliyet artırıcı vergilerin hafifletilmesi, 3'lü kararname ile atamalara son verilmesi ve sübvansiyonların rasyonelleştirilmesi gibi önerilerden örnekler sundu.

Kutalmış, açıkladıkları önlemlerin yanısıra daha kapsamlı plan ve projeleri olduğunu da belirterek, bunları halkla paylaşmaya devam edeceklerini söyledi.

Harmancı; " Eşitlik, adelet ve emek mücadelesi yıpratıldı"
TDP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Harmancı, büyük değişim vaadiyle göreve gelen CTP'nin çarpık düzeni değiştirmek yerine, düzenin nimetlerinden yararlanmayı tercih ettiğini söyledi.

Meydanlarda birlikte mücadele ettiği kesimleri dışlayan CTP'nin önce Denktaşlar, ardından da koltuk uğruna parti değiştirenlerin oluşturduğu ÖRP ile ortaklık kurduğunu anımsatan Harmancı,
CTP'nin çözümsüzlük yanlılarını aklamaya çalıştığı gibi, 6 yıllık icraatları ile de UBP ve DP'ye benzediğine dikkat çekti.

Çözümün yanısıra sivilleşme, demokratikleşme, adalet, eşitlik ve emekten yana birçok sözler vererek göreve gelen CTP'nin bu konularda hiçbir ciddi adım atmadığını da belirten Harmancı, polisin sivile bağlanmaması, kumarın yaygınlaşmasını sağlayan icraatlar, sendikalaşmak isteyen akademisyenlerin işten atılması, yandaşlara verilen ve geri dönmeyen trilyonluk krediler, ihalelerde dönen şaibeler, yabancı sermayeye peş-keş çekilen orman arazileri gibi konulardan örnekler verdi.

İdris; "Yılgınlık sadece statükodan beslenenlere yarar"

TDP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Asım İdris de konuşmasında, TDP olarak köklü geleneğine sahip çıkan yeni bir kadroyla yola çıktıklarını belirterek "Burada yaşayan, gelecekte de burada yaşamaya kararlı olan ve gelecek nesillere temiz ve aydınlık bir gelecek bırakmak amacındayız. Biz farklıyız. Farkımız da, köklü geleneğimiz, kirlenmemiş, dürüst ve ilkeli duruşumuzdur" dedi.

Anti-demokratik uygulamaların, eşitsizliğin, adaletsizliğin ve adam kayırmacılığın ustaları UBP-DP liderlikleri ile değişim vaadiyle göreve gelen ancak düzene teslim olan CTP liderliklerinin bugün yeniden halktan yetki talep ettiklerini belirten İdris, "Halk hata yapanı değiştirmesini öğrendi.

Hata yapanlar bedelini ödeyecek ki çarpık düzen değişebilsin" dedi.

CTP'li hükümetlerin icraatları ile UBP ve DP'ye benzemesinin 'Kim gelirse gelsin birşey değişmez' anlayışının yerleşmesine olanak sağladığına dikkat çeken İdris, "Bu anlayışa teslim olmak toplumsal tükenişe çanak tutmak demektir. Yılgınlığa düşmek ve haksızlıklara karşı mücadele etmemek sadece statükodan beslenenlere yarar" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.