İSKELE
okuma süresi: 4 dak.

Mahkemeden yıkım sonrası ara emri kararı alındı

Mahkemeden yıkım sonrası ara emri kararı alındı

Boğaz Otel'e ait kaçak yapıların yıkımı konusu yargıya taşındı. Mahkeme yıkımla ilgili ara emri kararı verdi.

Yayın Tarihi: 05/09/16 07:47
okuma süresi: 4 dak.
Mahkemeden yıkım sonrası ara emri kararı alındı
A- A A+
İskele Belediyesi, Gazimağusa Kaza Mahkemesi'nin 2003-2004 yılında almış olduğu "sahildeki kaçak yapılara ilişkin kararı" nı uygulamaya koydu. 64 belediye personeli bu sabah erken saatlerde 05.30 sularında polis denetiminde yıkımı gerçekleştirdi. Yıkım esnasında bazı sivil toplum örgütleri ile halk da İskele Belediyesi'nin yıkım operasyonuna destek verdi. Otel Direktörü Mehmet Erülkü, yıkım esnasında yaptığı açıklamada Boğaz Hotel'i Maliyeye devrettiğini ve yıkımın gerçekleştiremeyeceğini söyleyerek yıkım işlemine karşı itirazda bulundu.

Biz sözümüzün arkasında durduk diyen İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu yasalar neyi gerektiriyorsa onu yaptıklarını söyledi, ara emri çıkmadan evvel yıkımı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Yıkım işleminin ardından açıklama yapan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Gazimağusa Kaza mahkemesinin 2004 yılında aldığı kararı uyguladıklarını söyledi. Başkan Sadıkoğlu açıklama yaparken, ortak bildiriye imza atan İskele Kurumsallaşma Platformu üyeleri de destek amacıyla hazır bulundular.

Geçen hafta söz konusu işletme sahiplerine mahkeme tebligatının verildiğini ve yapıların ya yıkılması ya da ruhsatlandırılması yönünde bir hafta süre verildiğini anımsatan Sadıkoğlu, bu yapıların ruhsatlandırılmasının mümkün olmadığını da belirtti.

ESKİ BAŞKAN VE ESKİ MÜDÜR, ERÜLKÜ LEHİNE İFADE VERDİ

Bu arada yıkım kararını durdurmak amacıyla Eski Başkan Halil İbrahim Orun ile Eski Müdür Aydın Çırakoğlu'nun dün polise giderek Erülkü lehine ifade verdiği de öğrenildi.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, yıkım kararının çıktığı dönemle ilgili de açıklamalarda bulundu. Dönemin belediye başkanı, belediye müdürü ve hukuk müşavirini de eleştiren Sadıkoğlu, dönemin belediye müdürünün işletme sahibiyle iyi ilişkileri bulunduğunu hatta o dönemde otelde yıkılan çardağın hala daha emekli müdürün evinde olduğunu söyledi. Sadıkoğlu, daha önce kaç defa yıkım ekiplerinin söz konusu otele gittiğini ancak yıkım işleminin gerçekleştiremeden geri döndüklerini hatırlattı.

DİĞER KAÇAK YAPILARLA İLGİLİ DE İŞLEM BAŞLATILDI

Öte yandan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Boğaz Hotel'e ait kaçak yapılara uygulanan prosedürün aynısının bölgedeki diğer kaçak yapılara da uygulanacağına dikkat çekti. Sadıkoğlu, bununla ilgili işlem başlattıklarını da sözlerine ekledi.

BOĞAZ HOTEL'E VERİLEN SÜRE DOLDU

İskele Belediyesi, geçtiğimiz hafta Pazartesi günü (29 Ağustos) İskele Boğaz'da bulunan Boğaz Hotel'e giderek sahilde bulunan kaçak yapıları mühürlemişti. Master Clup Boğaz Ltd Direktörü Mehmet Erülkü adına hazırlanan tebligat ise kendisi içerde bulunmadığı için oğlu Aygün Erülkü'ye polis gözetiminde İskele Belediye zabıtası tarafından tebliğ edilmiş, ruhsat alması için bir hafta süre vermişti.

MAHKEMEDEN ARA EMRİ KARARI

Boğaz Otel'e ait kaçak yapıların yıkımı konusu yargıya taşındı. Mahkeme yıkımla ilgili ara emri kararı verdi. Mahkemeden bir ekip bu sabah yıkımı gerçekleştirilen alanı inceleyecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.