Sorumsuzluk ölüm saçıyor...

Yayın Tarihi: 25/11/13 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Doğru, eksiksiz ve etkili önlem alınmadıkça ne giden canlar ne de akan gözyaşları duracak gibi görülmüyor.

Karayollarının projelendirilmesinden yapımına ve olmazsa olmazlarının eksiksiz tamamlanmasına kadar hiçbir detayın atlanmaması canlılar ve araçlar açısından şarttır.

Detay gibi görünen eksikliklere göz yummak bu alanları kullananları ölümle burun buruna getirmektir.

Trafik, üzerinde titizlikle durulması gereken çok özel ve önemli bir konudur.

Her yaştaki insanımızın trafik kazaları ile yaşamını yitirmesine şahit oldukça ihmallere ve ortadan kaldırmayanlara isyan etmemek mümkün değildir.

Yayalar, bisikletliler, ailesinin elini bırakıp, bir anlık yola çıkan çocuklar, yola atılan hayvancıklar, motosikletliler, traktör kullanan çiftçiler, kamyon ve tırlar kara yoluna ulaşım için çıkan her aracın ölümle sonuçlanan bir sorun olduğunu görmek insanı çıldırtıyor.

Tümüne kullanıcı hatası deyip geçmek sorunları görmemezlikten gelmek demek değimlidir?

Elbette yapılan kazalarda sürücü hataları da vardır.

Alkollü araç kullanımından,

Aşırı süratten,

Dikkatsiz sürüşten,

Eksik aksamlı araçlar kullanmaktan,

Tüm bunların yanında ölüme taşıyan çok önemli etkenlerde var ve bunlar göz ardı edilemeyecek kadar sorumluluk yüklemektedir. Ülkemiz yöneticilerine.

Birçok kara yolumuzda büyük eksiklikler var ve hepimizin gözleri önünde duruyor.

Sorumlulukları açısından karayolları için karar vericiler çok titiz davranmak zorundadırlar.

Yıpranmış, çatlamış, çökmüş, kullanımdan dolayı sorunları oluşmuş zeminler vakit kaybetmeksizin tamir edilmelidir. Tamiri gecikiyorsa sorun ortadan kaldırılıncaya kadar tüm araçlara ve kullanıcılara sürekli ikaz ve bilgiler verilmeli ve dikkatli kullanılması sağlanmalıdır.

Hiçbir yolun ışıksız, çizgisiz, uyarı, ikaz ve bilgi verici levhasız kalmaması gerekmektedir.

Yol bariyerleri, güvenlik alanları olmayan yolların kullanımı eksikliklerinin tamamlanmasına kadar yol denetimleri ve kullanım süratleri dikkatle ele alınmalı ve sürekli takipleri yapılmalıdır.

Süratli yollarda yaya geçitleri hemen kaldırılmalı ve alt geçitlerle bu tehlikeli soruna son verilmelidir.

Konutlar arasında kullanılan ana taşıyıcı yollarda bariyerler tamamlanmalı ve yayaların güvenliği sağlanmalıdır.

Birçok yolda var olan gözle görülebilen eksikliklere baktığınız zaman yol demeye bin şahit istendiğini ancak buna rağmen sorumluların bunu yalnızca seyrettiğinden kurtulmamız trafikte ölüme uzaklaşmamız olacaktır.

Görülen ve görülmeyen büyük tuzaklarla seyir halinde olduğumuz yollarımız insanımızın canına geride kalanlarında canından can kopmasına neden olmaktadır.

Trafik polisinin uzmanlaşması ve yalnızca bu alanda branşlaşması artık kaçınılmazdır.

Trafik mühendisliği ve son sözü söyleyebilecek bir merci şarttır.

Yollara belli noktalarda sürat kameraları koyup, trafikteki sürati ve sürüş eksikliklerini denetlediğini sanma hatasına devam etmek sorunları artırmaktan başka işe yaramayacaktır.

Hala daha okul öncesi eğitimden başlayarak sürekli bir trafik bilgisinin insanımıza aktarılmamasına inat insanlarımızı öldürmeye devam edecektir.

Sorumlular sorumluluklarını eksiksiz yerine getirecek ve halka sürekli bilgiler aktarıp, denetimi otoriteyle sağlayabileceklerini bilmelidir.

Başınızı kumdan çıkarın hata kimde olursa olsun sorumluluk sizin boynunuzdadır.

Ölümle sonuçlanan kazaları, büyük kayıplara neden olan bu hataları ortadan kaldırmak siz yöneticilerin ve atadığınız yetkililerinizin sorumluluğundadır.

Trafikte tehlike hepimizin bir adım ötesinde ölüm saçıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Tahsin MERTEKCİ yazıları