DEĞİRMENLİK
okuma süresi: 2 dak.

Meteor düşse anca bu kadar olurdu!

Meteor düşse anca bu kadar olurdu!

Kuzey Kıbrıs'ın eski tabir ile "Yeşil Adanın" en yeşil bölgesi olarak bilinen; bugünlerde griye boyanan Değirmenlik Köyü'nün üst kısmında, Beşparmak Dağları'nın eteklerinde yer alan tepelerden birinin azimli taş ocağı işletmecileri tarafından yok etme çalışmaları sona doğru gidiyor.

Yayın Tarihi: 19/09/16 16:36
okuma süresi: 2 dak.
Meteor düşse anca bu kadar olurdu!
A- A A+
Değirmenlik Çevre ve Tanıtma Derneği Başkanı Gülsüm Gözenler; meteor düşme etkisi yapan taşocağı işletmelerinin yapmış olduğu doğa felaketine bir de bu fotoğraflarlardan bakmalarını istedi. Gözenler, her gün Lefkoşa - Mağusa anayolu üzerinde yol alan devlet adamlarının görmemelerinin mümkün olmadığı bu manzaraya nasıl göz yumduklarına anlam veremediğini ifade etti.

Gözenler, "Değirmenlik bölgesinin üst bölümünde bulunan Beşparmak Dağları eteklerinde yer alan tepelerden birinin üzerine meteor düştü. Kuzey Kıbrıs'ın eski tabir ile "Yeşil Adanın" en yeşil bölgesi olarak bilinen; bugünlerde griye boyanan Değirmenlik Köyü'nün üst kısmında, Beşparmak Dağları'nın eteklerinde yer alan tepelerden birinin azimli taş ocağı işletmecileri tarafından yok etme çalışmaları sona doğru gidiyor. Yapılan çalışma bir meteorun düşme etkisi ile aynı etkiye sahip. Bu azimli çalışma sonucunda ne elde edilmeye çalışıldığı merakla bekleniyor" dedi.

"Taş ocağı işletmeciliği bu şekilde olamaz" diyen Gözenler, en kısa zamanda yetkilileri göreve çağırıp sözleşmeleri ve yönetmelikleri gözden geçirmelerini istedi. "Bu bir suçtur. Dünyaya ait olan bir doğa parçasını bu şekilde yok ederek daha sonrada hiç olmamış gibi davranamazsınız" diyen Başkan Gülsüm Gözenler, "eğer biz yapamazsak doğa bir gün mutlaka öcünü alacaktır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.