ÇATALKÖY
okuma süresi: 3 dak.

Çatalköy'de Hz. Ömer Türbesi'nin bulunduğu sahilde "otel inşası yapımı" protesto edildi...

Çatalköy'de Hz. Ömer Türbesi'nin bulunduğu sahilde "otel inşası yapımı" protesto edildi...

Kıbrıs Postası'nın da gündeme taşıdığı "Çatalköy'deki Hz. Ömer Türbesi'nin bulunduğu sahil üzerine, birden çok kumarhaneli otel yapılması yönündeki çalışmaları" "Manevi Havama Dokunma Platformu" tarafından Cumhuriyet Meclisi önünde protesto edildi.

Yayın Tarihi: 21/09/16 13:16
okuma süresi: 3 dak.
Çatalköy'de Hz. Ömer Türbesi'nin bulunduğu sahilde "otel inşası yapımı" protesto edildi...
A- A A+

Çevre tahribatının engellenmesi ve dini eserlerin korunması hedefiyle oluşturulan "Manevi Havama Dokunma Platformu", "Çatalköy'deki Hz. Ömer Türbesi'nin bulunduğu sahil üzerine, birden çok kumarhaneli otel yapılması yönündeki çalışmaları" Cumhuriyet Meclisi önünde protesto etti.

Platforma üye 30'a yakın derneğin temsilcilerinin katılımıyla Cumhuriyet Meclisi önünde düzenlenen eylemde, "Türbenin Yanında Casino İstemiyoruz", "Betonlaşmış Sahillere Dur Deme Vakti", Tarihi Dokumuzu Koruyalım", "Tarihi Eserlerimize Sahip Çıkalım", "Çevre Felaketine Son" yazılı pankartlar açıldı.
Eylemde, platform adına Mehmet Gökçebağ tarafından okunan basın bildirisinde de, "Platform olarak Kıbrıs'ın kültürel, tarihi ve manevi değerlerine sahip çıkmak" amacıyla eylemin düzenlendiği kaydedildi.

"Platform üyeleri olarak maalesef son zamanlarda çevre felaketi başta olmak üzere değerlerimize yapılan hamlelerin özellikle Girne bölgemizdeki betonlaşmanın geleceğimize çok zarar vereceği inancındayız...Çocuklarımıza betonlaşmış sahiller, kültürel, tarihi ve manevi dokuzu zedelenmiş bir Kıbrıs bırakmak istemiyoruz" denildi.

Yılda binlerce kişinin ziyaret edip ibadet ettiği Hz. Ömer Türbesi ile Türbe'nin üzerinde bulunduğu sahilin bugün "tehlike altında olduğu" ifade edilen açıklamada, Türbe'nin yanında yapımı başlatılan ve yapılması öngörülen kumarhaneli otellerin çevrenin hem kültürel, hem tarihi hem de manevi havasına çok zarar vereceği görüşü dile getirildi.

Hükümete, söz konusu otel izni ve düşüncelerinden geri dönme çağrısı yapılan açıklamada, aksi halde inşaatın durdurulmasına yönelik eylemlerinin de "kat ve kat artarak" devam edeceği uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, Başbakan Hüseyin Özgürgün'e verilmek üzere bir mektup hazırlandığı da belirtildi.

PLATFORM'DAN DESTEK ZİYARETLERİ

Platform, türbenin yanındaki inşaatın durdurulması ve sahilde yeni otellere izin verilmemesini sağlamak için bugün Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı, Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Sosyal Demokrat Partisi Başkanı Tözün Tunalı, yarın ise Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ve Halk Partisi Başkanı Kudret Özersay'ı ziyaret edecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.