KARPAZ
okuma süresi: 3 dak.

KTÖS yarın Dipkarpaz İlkokulu'nda uyarı grevi yapacak

KTÖS yarın Dipkarpaz İlkokulu'nda uyarı grevi yapacak

KTÖS, okullardaki sorunlardan dolayı Milli Eğitim Bakanlığı'na eleştirilerde bulundu ve Dipkarpaz İlkokulu'nda uyarı grevi yapacağını duyurdu. Sendika, grevin yarın 08.00-12.40 saatleri arasında yapılacağını belirtti.

Yayın Tarihi: 25/09/16 11:45
okuma süresi: 3 dak.
KTÖS yarın Dipkarpaz İlkokulu'nda uyarı grevi yapacak
A- A A+

KTÖS Örgütlenme Sekreteri Besim Baysal tarafından yapılan yazılı açıklamada, bir süredir okullardaki çalışma barışının bozulmasının yarattığı sorunlarla ilgili Eğitim Bakanlığı'na yaptıkları uyarıların yeterli derecede dikkate alınmadığının her gün yaşanan olaylarla yeniden kanıtlandığı savunuldu.

Öğretmenlerle ilgili haberlerin tamamının sorumlusunun Eğitim Bakanlığı'nın vurdumduymaz yöneticileri olduğu iddia edilen KTÖS açıklamasında, şunlar ileri sürüldü:

"Genelde eğitim-öğretimde yaşanan aksaklıklar ve çalışma barışını etkileyen süreçlerin raporlanması, özelde ise Dipkarpaz İlkokulu ve Lefkoşa Vakıf Anaokulu gibi okullarımızdaki sıkıntıların defaatle basın yoluyla ve birebir görüşmelerimizde iletilmesine karşın hiçbir önlem alınmamış, denetim süreçlerinin işleyebilmesi için 3 ay gibi bir zaman dilimi kullanılmamış ve okulların bu sorunlarla açılmasına izin verilmiştir."

Son yaşanan olaylarda; iki farklı okulda müdür ile öğretmen arasında geçtiği iddia edilen tartışmaların polise gitmesi ve basına düşmesinin kendilerini derinden üzdüğü belirtilen KTÖS açıklamasında, şu görüşler savunuldu:

"Ancak kamuoyu tarafından bilinmelidir ki yazılı ve sözlü tüm uyarılarımıza rağmen bu sıkıntıların yıllarca çözülmemesi sorunların büyümesine neden olmuştur. Doğru olan yaklaşım ise sorunun çıktığı anda eğitim-öğretimin sağlıklı yürümesi açısından acil ve hızlı müdahale edilmesinin gerekliliğidir.

Dipkarpaz İlkokulu'ndaki sıkıntının basına ve polise yansımasından daha da önemlisi polisin tarafsızlığını yitirmesi ve olayı daha da tırmandıracak şekilde tutuklama kararı alarak öğretmenimizi gözaltında tutacak bir uygulamaya gitmesi taraflardan biri olan okul müdürünün şikayetini almasına karşın okul öğretmeninin rapor ve şikayetlerini gözardı etmesidir. Bu tür uygulamaların hukuk devleti değil polis devleti uygulaması olduğunu tüm kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

Söz konusu okulumuzdaki çalışma şartları ortadan kalkmıştır. İlgili okul müdürünün okul öğretmenleri ve çalışanları ile husumet güttüğü bölge halkı ve tüm kamuoyunca kesinleşmiş ve eğitim-öğretim hizmetlerinin yürütülmesinin imkanları da tamamen yitirilmiştir. Bu sürecin tüm sorumluluğu hala sorunu çözmek için adım atmayan Eğitim Bakanlığı'dır.
Sendikamıza Dipkarpaz İlkokulu'nda uyarı grevine gitmekten başka çare bırakılmamıştır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.