İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

BM'deki üçlü Kıbrıs zirvesi tamamlandı, BM Genel Sekreteri Ban; "Liderleri kutluyorum"

BM'deki üçlü Kıbrıs zirvesi tamamlandı, BM Genel Sekreteri Ban; "Liderleri kutluyorum"

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Kıbrıs sorununa çözüm bulunması için sürdürülen müzakerelerde gelinen aşamayla ilgili bilgi almak üzere Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve "Kıbrıs Cumhuriyeti" Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'le görüştü.

Yayın Tarihi: 25/09/16 19:30
okuma süresi: 3 dak.
BM'deki üçlü Kıbrıs zirvesi tamamlandı, BM Genel Sekreteri Ban; "Liderleri kutluyorum"
A- A A+

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Kıbrıs'ta 2016 yılı içinde kapsamlı bir çözüme varılması amacıyla gösterilen çabadan dolayı liderleri kutladı ve konunun uluslararası boyutu da dahil ihtiyaç duyulacak her konuda destek vermeye hazır olduğunu açıkladı.

Ban, "Kıbrıs için önümüzdeki süreç çok kritiktir. Zaman çok önemlidir. BM ve ben, sürecin başarıyla sonuçlanması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

BM Genel Merkezi'ndeki bir buçuk saatlik görüşmenin ardından Ban, liderlerle birlikte BM Güvenlik Konseyi önündeki brifing alanında basına açıklama yaptı. Açıklamayı çok sayıda gazeteci izledi.

Ban, liderlerle verimli bir toplantı yaptığını, Kıbrıs'ta kapsamlı bir çözüme ulaşılması için devam eden müzakerelerdeki mevcut durumu ele aldıklarını söyledi.

LİDERLERE KUTLAMA

Liderleri gösterdikleri çabadan ve sağladıkları ilerlemeden dolayı kutlayan Ban, her iki liderin de 2016 yılında kapsamlı çözüme varmak amacıyla gösterdikleri isteği ve çabaları daha da artırma yönündeki ortak kararlılıklarını selamladı.

Ban, her iki lideri de süreçte gösterdikleri kararlılık, cesaret ve yaratıcılık konusunda teşvik ettiğini vurguladı.

Genel Sekreter Ban, liderlerin adaya döndüklerinde müzakereleri daha da yoğunlaştırma niyetini belirttiğini; kendisinin de geriye kalan önemli konuların çözülebilmesi için mevcut fırsatı kullanmaları yönünde güçlü şekilde teşvik ettiğini söyledi.

"DESTEĞE HAZIRIM"

Liderlerin kendisinden kişisel katkısını artırmasını istediğine işaret eden Ban, liderlere ihtiyaç duyacakları her konuda, konunun uluslararası boyutu da dahil, ihtiyaç duyacakları konularda destek vermeye hazır olduğunu vurguladı.

"SÜREÇ KRİTİK"

Ban, "Kıbrıs için önümüzdeki süreç çok kritiktir. Zaman çok önemlidir. BM ve ben, sürecin başarıyla sonuçlanması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Ban, Cumhurbaşkanı Akıncı ve "Kıbrıs Cumhuriyeti" Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'le el sıkışarak ayrıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.