ALSANCAK
okuma süresi: 3 dak.

Alsancak İlkokulu'nda 8 ek derslik hayata geçiriliyor...

Alsancak İlkokulu'nda 8 ek derslik hayata geçiriliyor...

Alsancak İlkokulu'nda, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığıyla, Alsancak Belediyesi işbirliğinde 8 ek derslik hayata geçiriliyor. Ek dersliklerin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 30/09/16 09:03
okuma süresi: 3 dak.
Alsancak İlkokulu'nda 8 ek derslik hayata geçiriliyor...
A- A A+

Alsancak İlkokulu'nda, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığıyla, Alsancak Belediyesi işbirliğinde 8 ek derslik hayata geçiriliyor. Ek dersliklerin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova konuşmasının başında ülkede iyi bir eğitim yaratmak için hedeflerini sıraladı. Berova, "Hedefimiz altyapı ihtiyaçlarını gidererek, oluşacak altyapıyı modern donanımla tamamlamak , eğitim müfredatını yenileyerek çağdaş eğitim sunmak ve tüm bu işlerin denetimini usullere uygun yapmaktır" dedi.

Girne bölgesinin, 2003'ten sonra ciddi şekilde artan nüfus nedeniyle ihtiyaçların yeniden planlanması gerektiğini vurgulayan Berova, bu amaçla, Girne'den başlayarak ülke genelinde çalışmalara başladıklarını söyledi.

Eğitimde altyapının tamamlanmasından sonra, en önemli sorunlardan biri olan Okul bütçeleri için yeni bir yol haritası çizileceğini dile getiren Berova, gelecek yılın başına doğru, , ülkede eğitim alanında yeni adımlar atılarak, okul idaresi, yerel yönetim ve okul aile birliklerinden oluşacak, okul yönetim kurulları oluşturulacağını ifade etti.

Okulların büyük altyapı ihtiyaçları Bakanlık tarafından karşılanırken, bunun haricindeki donanım ihtiyaçlarının, okullara verilen devlet, yerel yönetim ve okul aile birliği katkılarıyla her okulda oluşturulacak okul bütçeleriyle karşılanacağını söyleyen Berova, bu uygulamanın, bakanlığa, yeni eğitim politikaları oluşturarak, eğitimin kalitesinin yükseltilmesi için yapılacak çalışmalara daha fazla zaman ayırma fırsatı yaratacağını vurguladı.

Alsancak İlkokulu Müdürü Özbay Palaz törende yaptığı konuşmada, bölgede nüfusun hızlı artış gösterdiğini anımsatarak, Alsancak İlkokulunda bina yetersizliği nedeniyle bugüne kadar , 4 yaş öğrencilerine eğitim verilemediğini kaydetti. Palaz, inşa edilecek 8 derslikle gelecek yıl 4 yaş gurubuna eğitim verileceğini, ayrıca okulun bir fen ve bir de İngilizce laboratuvarı kazanacağını dile getirdi.

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser de törende kısa bir konuşma yaptı. Ataser, bölge nüfusunun hızla arttığına vurgu yaparak, bölgede ciddi bir eksiklik olan 4 yaş eğitimine de olanak sağlayacak 8 ek dersliğin temellerinin atılmasından büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, ek dersliklerin temeline ilk harcı attı. Aralık ayı sonunda tamamlanması planlanan proje, yaklaşık 650 bin Türk Lirası'na mal olacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.