MEHMETÇİK
okuma süresi: 2 dak.

Lefkara Şehitliği yenileniyor

Lefkara Şehitliği yenileniyor

Çayırova köyünde bulunan Lefkara Şehitliği yenileniyor.

Yayın Tarihi: 30/09/16 09:55
okuma süresi: 2 dak.
Lefkara Şehitliği yenileniyor
A- A A+
Çayırova köyünde bulunan Lefkara Şehitliği yenileniyor.

Şehitliğin çevre düzenlemesi Mehmetçik Belediyesi'nin katkılarıyla yapılacak.

Çayırova Muhtarı Salih Dalınç konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 15 Kasım 1967 yılında Geçitkale'de yaşanan çatışmalarda şehit olan 7 kişi adına köylerinde Lefkara Şehitliği'nin oluşturulduğunu kaydetti.

Dalınç, yapılacak düzenlemede, 1958 yılında Rumlar tarafından şehit edilen Çayırovalı Kemal Salih ve Ayşe Mehmedali'nin isimlerinin de şehitliğe ekleneceğini dile getirdi.

Şehitliğin şu anki durumu ile ilgili olarak bilgiler veren Dalınç, şehitlik duvarlarının yıkılmaya yüz tuttuğunu, demirlerinin döküldüğünü, bu durumun yapılacak çevre ve peyzaj düzenlemesi ile sona ereceğini dile getirdi.

Muhtar Salih Dalınç, Mehmetçik Belediyesi ve Çayırova halkının da projeye?destek verdiğini dile getirerek, yapılacak düzenleme sonunda Lefkara Şehitliği'nin şehitlere yakışır bir duruma getirileceğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.