AKINCILAR
okuma süresi: 2 dak.

SDP Akıncılar'ı ziyaret etti

SDP Akıncılar'ı ziyaret etti

Sosyal Demokrat Parti (SDP) köylere gerçekleştirdiği ziyaretler çerçevesinde Akıncılar'ı ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 05/10/16 13:52
okuma süresi: 2 dak.
SDP Akıncılar'ı ziyaret etti
A- A A+
Sosyal Demokrat Parti (SDP) köylere gerçekleştirdiği ziyaretler çerçevesinde Akıncılar'ı ziyaret etti.

SDP basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, SDP Başkanı Tözün Tunalı, Başkan Yardımcısı Reşat Soylukal, MYK üyeleri Fahri Onbaşı ve Ali Üncü'nün katıldığı ziyarette köy kahvesinde köylülerle biraraya gelindi.

Ziyarette Akıncılar köylüleriyle sohbet eden SDP heyeti, Kıbrıs sorununda yürütülen müzakerelerde gelinen aşama yanında köylülerin tapu sorununu görüştü.

SDP Genel Başkanı Tözün Tunalı yaptığı konuşmada, SDP'nin Türkiye ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın yürüttüğü politikaları destek verdiğini belirterek, Kıbrıslı Türklerin mağdur olmayacağı, refah içinde yaşayacağı ve Türkiye'nin garantisinin devam etmesi gerektiği hususunda sürece katkıda bulunmayı sürdüreceğini kaydetti.

Tunalı, "Akıncılar köyünün en büyük sorunlarından birisi tapu konusu. Zamanında yanlış bir uygulamanın kurbanı olan insanlarımız vardır. KKTC toprakları içerisinde yer alan Akıncılar köyümüzde anlaşılmaz bir nedenle köylüler feragatname imzalatılıp başka bölgelere yerleştirilerek Türk toprağındaki malını kaybetti. Bu konudaki tedirginlik had safhada. O dönemin hükümeti bu konuda büyük hata yapmıştır" dedi.

Köyde hiçbir yatırım yapılmadığını kaydeden Tunalı, 4 nesil değiştiğini ve tapu sorununun karmaşıklaştığını anlattı ve köylülerin sorunlarının çözümü için her zaman yanlarında yer alacaklarını ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.