LEFKE
okuma süresi: 8 dak.

Lefkeliler okuluna sahip çıktı

Lefkeliler okuluna sahip çıktı

Ara eleman eksikliğinin her alanda hissedildiği ülkemizde, sanatçı yetiştiren ender okullardan birisi olan Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi'nin kapatılmaması için dün saat 09.30 sularında eylem yapıldı. Eyleme, Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi'nin kapatılmasına karşı çıkan Lefke Sivil Toplum Örgütleri, Lefke Kadınlar Konseyi ve Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi Okul Aile Birliği ve Lefke halkı da destek verdi. Okul, dün normal eğitimine devam etti.

Yayın Tarihi: 07/10/16 09:03
okuma süresi: 8 dak.
Lefkeliler okuluna sahip çıktı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Cansu YARIŞAN

Ara eleman eksikliğinin her alanda hissedildiği ülkemizde, sanatçı yetiştiren ender okullardan birisi olan Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi'nin kapatılmaması için dün saat 09.30 sularında eylem yapıldı. Eyleme, Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi'nin kapatılmasına karşı çıkan Lefke Sivil Toplum Örgütleri, Lefke Kadınlar Konseyi ve Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi Okul Aile Birliği ve Lefke halkı da destek verdi. Okul, dün normal eğitimine devam etti.

Lefke Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi'nde dün saat 09.30'da eylem yapıldı. Topel Endüstri Meslek Lisesi'nin kapatılmasına karşı çıkan ve okulu sahiplenen Lefke Sivil Toplum Örgütleri, Lefke Kadınlar Konseyi ve Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi Okul Aile Birliği ve Lefke halkı eyleme katılarak tepkilerini ortaya koydu.

Eylemde konuşan Lefke Bölgesi Sivil Toplum Örgütleri Koordinatörü Teoman Oktay, Lefke Vakfı Başkanı VehitNekibzade ve Okul Aile Birliği Başkanı okulun kapatılmasına karşı çıktıklarını belirterek, Serdar Denktaş ile görüştüklerini ve görüşmeleri sonucunda Denktaş'ın onlara okulun kapatılmayacağı, öğretmen eksikliğinin giderileceği ve okulun nüfusunun artırılacağı konularında söz vermesi üzerine, grev yapmaktan vazgeçtiklerini bildirdi.

OKTAY, "CTEML, SALDIRI İLE KARŞI KARŞIYA"

Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi'nin saldırı ile karşı karşıya olduğunu belirten Teoman Oktay,Lefke'nin tüm kurumları olduğu gibi bir kurumunun daha önce etkisizleştirme daha sonra kapatma yoluyla ortadan kaldırılmak istendiğini söyledi.

Lefke'nin yüzyıllardır birçok devletin idari merkezi olduğunu belireten Oktay,bugüne kadar Lefke'nin idari merkezin kendine getirdiği tüm kurumları bugüne kadar taşıdığını ancakson 20- 30 yıldır Güzelyurt'u suni olarak ayakta tutmak için Lefke'nin kurumlarının Güzelyurt'a taşındığını iddia etti.

Oktay, Güzelyurt'un 1975'ten sonra kan kaybetmekte olduğunu ve nüfusunun levhasında 18 bin civarında belirtilmiş olmasına rağmen 14 binlere düştüğünü belirterekLefke'nin kurumlarının Güzelyurt'a taşınmasıyla, Güzelyurt'unayakta tutulamayacağını söyledi.

OKTAY, "LEFKELİ GÜCÜNÜ GÖSTERECEK"

Oktay,Güzelyurt'un ayakta tutulması için ekonomik yatırım yapılmasına karşı olmadıklarını belirterek"Güzelyurt'u ayakta tutacaklar diye Lefke'nin geri götürmesine müsaade etmeyeceğiz. "Güzelyurt'a hastane yapacağız, Lefke'de birkaç kişi buna karşı çıkıyor" diyen Sağlık Bakanı'naLefkeli sana gücünü gösterecek" dedi.

Lefke'nin kurumlarının kapatılması için devlet tarafından saldırıların 25 - 30 yıldır yapıldığını iddia eden Oktay,Lefke'ninnüfus olarak, ekonomik olarak, kültür olarak her geçen gün yüceltildiğini söyleyerek Lefke'nin gelişiminin önüne geçilemeyeceğini söyledi.

Lefke halkının idarecilere, Lefke'yi desteklemediklerinden dolayı öfkeli olduğu belirten Oktay, "Lütfen bizi daha fazla üzmesinler, yoksa biz onları daha fazla üzeceğiz, daha büyük eylemlere gideceğiz, bu halkı hafife almasınlar" mesajını verdi.

NECİBZADE, "LEFKE'NİN YÜCELTİLMESİ İÇİN MÜCADELE DEVAM EDECEK"

Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi'ndeki eylemde konuşan, Lefke Vakfı Başkanı VehitNekibzadeLefke'nin yüceltilmesi için mücadelelerine devam edeceklerini bildirerek "Dün sokaklardaydık, bugün de sokaklardayız, yarın da sokaklarda olacağız. Bu mücadele Lefke yüceltilinceye kadar devam edeceğiz" dedi.

Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi'nin sanat dalında birçok güzide elemanın yetiştirilmesi için yararlı bir kurum olduğunu belirten Nekibzade, bu okuldan mezun olanların ülke yönetiminin en üst düzeyinde görev yaptığını ve yapmaya devam ettiğini söyledi.

NECİBZADE, "SALDIRILARI GÖĞÜSLEYECEK KADAR CESURUZ"

Lefke'nin tüm kurumların saldırı altında olduğunu iddia eden Nekibzade, "Biz bu saldırıları göğüsleyecek kadar mert ve cesuruz. Şimdiye kadar hiçbir Sağlık Bakanı Cengiz Topel Hastanesi'ni kapatamadı, buSağlık Bakanı da kapatamayacak. Bu kurum neredeyse 80 yıllık bir kurumdur. Bu kurumun kapatılmasına hiçbir zaman geçit vermeyeceğiz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'la görüştüklerini söyleyen Nekibzade, Denktaş'ın kendilerini çok iyi karşıladığını ve okul müdürünün önerdiği birçok konuyu, bu yıl çözme kararı verdiğini belirterekDenktaş'aSivil Toplum Örgütleri adına teşekkür etti.

Endüstri Meslek Lisesi'ni yüceltmeye devam edeceklerini söyleyen Nekibzade,bundan sonra okulun eksikleri konusunda tedbirleri okul idaresi, okul aile birliği ve sivil toplum örgütleri olarak, okulun kayıt döneminin başladığı günlerde değil, tüm yıl boyunca sürdüreceklerini ve alınması gereken tedbirleri zamanında alacaklarını bildirdi.

LEFKE 6. İLÇE OLMALI

Nekibzade sözlerine, "Sayın Başbakan bize daha önce Lefke'nin 6. ilçe olacağı sözünü verdi ama aynı mesaj içerisinde ortaklarımızla yani DP ile de görüşeceğiz dedi. Dün Sayın Denktaş'ı ziyaret ettiğimiz zaman başlangıçta karşı çıktı, ancak bizim direnmemiz ve ona neden 6. ilçe olmamız gerektiğini açıkladığımız zaman, bize hak verdi ve bu karara destek vereceği sözünü verdi. Şimdi Sivil Toplum Örgütleri olarak parlamentoda temsil edilen diğer iki parti başkanı ile de önümüzdeki gönlerdegörüşeceğiz. Ümit ve arzu ederiz ki Ekim ayı çıkmadan Lefke'nin 6. ilçe olması müjdesini alacağız. Lefke 6. İlçe olmasından sonra bütün kurumlar daha kolay sahiplenilecek ve bütün kurumlar daha kolay yüceltilecek" dedi.

LEFKE HALKI, KURUMLARINA SAHİP ÇIKIYOR

Eylemde konuşan Okul Aile Birliği Başkanı, "Bizi yönetenlerin ihmali ve birçok kurumu işlevsizleştirmeleri ve kapatıp başka yere taşımaya çalışmalarına rağmen Lefke halkı, kurumlarına sahip çıkıyor. Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi Aile Birliği, Sivil Toplum Örgütleri ve Lefke Bölgesi vatandaşları olarak buna müsaade etmeyeceğiz. Serdar Denktaş ile toplantı yaparak bir mutabakata vardık. Buna göre bu yıl Cengiz Topel endüstri meslek lisesi ek öğretmen ihtiyacı yaratmayacak şekilde planlamasını yapıp öğrenci kabul edebilecek. Önümüzdeki eğitim yılında ise yeni bir planlama yapıp kapasitesi oranında öğrenci almasına imkan sağlanacaktır. Biz bu mütakabata bağlı kalarak bundan sonra yapacağımız eylemleri askıya alıp sağlanan anlaşmanın takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz" dedi.

CTEML, SANATÇI YETİŞTİRİYOR

Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi ilk dönem mezunlarından Erdoğan Timer de Kıbrıs Postası'na konuşarak Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi'nin 50'li yıllardan itibaren sanatçı yetiştirdiğini bu nedenle kapanmasını istemediğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.