BÜYÜKKONUK
okuma süresi: 6 dak.

Akıncı: "Bu kültürü yaşatalım... Kültür, toplumların en önemli unsurudur"

Akıncı: "Bu kültürü yaşatalım... Kültür, toplumların en önemli unsurudur"

Büyükkonuk Belediyesi'nin düzenlediği "Geleneksel Eko Gün" başladı. Gün boyu sürecek 18. Eko Gün de, köy meydanında kurulan stantlarda el işi ürünler ile Kıbrıs Türk kültürüne ait ev yapımı yiyecek ve içecekler satılacak, çeşitli aktiviteler düzenlenecek.

Yayın Tarihi: 09/10/16 12:17
okuma süresi: 6 dak.
Akıncı: "Bu kültürü yaşatalım... Kültür, toplumların en önemli unsurudur"
A- A A+

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın açılışını yaptığı Eko Gün'e katılan üst düzey yetkilileri Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu ve diğer yetkililer karşıladı.

18. Geleneksel Eko Gün'e, eşi Meral Akıncı ile birlikte gelen Cumhurbaşkanı Akıncı'nın yanısıra 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, askeri erkan, devlet üst düzey yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Büyükkonuk Belediyesi önünden festival alanına kadar yürüyen Akıncı, yürüyüşü sırasında kendisine ve eşine takdim edilen çiçekleri aldı, vatandaşlarla sohbet etti.

Telsim ana sponsorluğunda Turizm ve Çevre Bakanlığı ile diğer sponsorların katkılarıyla düzenlenen Eko Gün, Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenler ve tüm şehitler için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Açılış töreninde keman dinletisi, tiyatro ve halk dansları gösterisi ve protokol konuşmaları yapıldı. Açılışın ardından Cumhurbaşkanı Akıncı ve diğer konuklar stantları gezdi, vatandaşlarla sohbet etti ve anı fotoğrafı çektirdi.

KONUŞMALAR... SENNAROĞLU

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu yaptığı açılış konuşmasında, 18. Eko Gün'e verilen desteğe teşekkür ederek, eko günün birlik, beraberlik ve paylaşım günü olduğuna vurgu yaptı.

Sennaroğlu, kültürel varlığı, kültürü ve ülke sanatını geleceğe taşımak ve gelecek nesillere aktarmak için çalıştıklarını belirtti.

Eko günde gıda güvenliğini en iyi noktaya taşıdıklarını, konukların sağlığını korumak, Kıbrıs kültürüne katkı yapmak ve geleceğe taşımak amacı taşıdıklarını vurgulayan Sennaroğlu, çocuklara en önemli mirasın temiz ve yaşanabilir bir çevre olduğu gerçeğinden hareketle de temiz bir çevreye büyük önem verdiklerini söyledi.

Sennaroğlu, eko güne katkı koyan herkese teşekkür etti.

GÜLÜMSE

Ana sponsor Telsim Genel Müdürü Hakan Gülümse de, Telsim ailesi olarak eko günün bir parçası olmaktan onur duyduklarını belirterek, yerel kültür, gelenek ve göreneklerin gelecek nesillere aktarılmasına büyük önem verdiklerini vurguladı.

Gülümse, çevreye verdikleri önemi ve çevreyi korumak için yaptıkları çalışmaları anlatarak, çevre bilinciyle çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

ÇAVUŞOĞLU

Hükümet adına konuşan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, eko günde vatandaşlarla buluşmaktan onur ve gurur duyduğunu belirterek, eko güne yoğun programından dolayı katılamayan Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün selamlarını iletti.

Çavuşoğlu, 18 yıldır yapılan eko günün bugünlere vatandaşların katkısıyla geldiğine dikkat çekerek, eko günde Kıbrıs Türk kültürü, gelenek ve göreneklerin yaşatılarak geleceğe taşındığını kaydetti.

Toplum değerlerinin, gelenek ve göreneklerin gelecek nesillere taşınabilmesi açısından da eko günlerin büyük önem taşıdığını söyleyen Çavuşoğlu, belediyelerin de gelenek ve göreneklerin gelecek nesillere taşınması için çalıştığına, Büyükkonuk Belediyesi'nin de bu konuda örnek alınabilecek noktaya geldiğine işaret etti.

Eko günde çocukların, atalarının ne giyip ne yiyip içtiğini görme öğrenme şansı bulduğuna da dikkat çeken Çavuşoğlu, hükümet olarak gelenek ve göreneklerin yaşatılması için desteğe devam edeceklerini söyledi ve eko güne katkı koyan herkesi kutladı.

ALANLI

Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı da, Büyükkonuk Belediyesi'nin, Kıbrıs Türk kültürünü, gelenek ve göreneklerini geleceğe taşımak için her geçen gün çıtayı yükselttiğini belirterek, belediyeyi çalışmalarından dolayı kutladı.

Alanlı, örf, adet ve kültürü geleceğe taşıyacak eko güne katılan herkesin güzel vakit geçirmesini dileyerek, eko günün ayrıca köylülerin ekonomisine de katkı yaptığına işaret etti ve herkesi alışverişe çağırdı.

EROĞLU

3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, eko güne her geldiğinde çocukluğunu hatırladığını belirterek, o günkü anılarını anlattı. Eroğlu, o günden bu güne çok büyük değişimler olduğuna, bugün burada yaşayan çocukların o günkü zorlukları yaşamadığına ve pırıl pırıl gençler yetiştiğine işaret etti.

Eroğlu, bu etkinliği gerçekleştiren belediye ve sponsorluk yapan şirketleri kutlayarak, eko güne destek veren vatandaşları da tebrik etti ve esnafın da alışverişlerle mutlu edilmesini istedi.

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, eko günün hayata geçirilmesinde emek koyan, destek veren herkesi kutlayarak, Büyükkonukluların eko güne çok emek verdiğini, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla hep birlikte çalışarak bugünkü noktaya taşıdığını vurguladı.

Akıncı, "Bu kültürü yaşatalım... Kültür, toplumların en önemli unsurudur, yaşam biçimidir, kılığı kıyafetiyle özüyle, sözüyle, halk dansıyla, ürettiğiyle, tükettiğiyle geçmişten geleceğe yaşamın birer parçasıdır" dedi.

Eko günün bugüne gelmesinde emek veren herkesi kutlayan ve gurur duyduğunu söyleyen Akıncı, Büyükkonuk Geleneksel Eko Gün'ün ülkede "müthiş" bir iç turizm olayı olduğunu da vurguladı.

Eko günü her yıl binlerce insanın ziyaret ettiğine dikkat çeken Akıncı, eko güne Güney Kıbrıs'tan da ülkedeki yabancılar tarafından da ilgi gösterildiğini belirterek, Eko günün gelecekte uluslararası boyuta da taşınabileceğine inanç belirtti.

Eko günde bugün Türkiye'den de konuklar bulunduğunu ve tüm bunlara bakıldığında dış turizme de taşınabileceğini ifade eden Akıncı, eko günü bu başarıya taşıyan herkesi kutladı ve başarılar diledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.