LEFKE
okuma süresi: 7 dak.

Restoran işletmecileri: "Kıbrıs'ta balık yokmuş, bir de Lefke'ye gelin"

Restoran işletmecileri: "Kıbrıs'ta balık yokmuş, bir de Lefke'ye gelin"

Kıbrıs'ta balık yok deseler de Lefke'de balığın en güzeli var. Gemikonağı'nda faaliyet gösteren restoranlar bu sezon yerli turistin gözdesi oldu. Bu sezon Lefke Bölgesi'ni yeniden keşfeden Kıbrıslılar, Gemikonağı restoranlarında deniz ve dağ manzarası eşliğinde taze balığın tadına doyamadı…

Yayın Tarihi: 16/10/16 09:05
okuma süresi: 7 dak.
Restoran işletmecileri: "Kıbrıs'ta balık yokmuş, bir de Lefke'ye gelin"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Cansu Yarışan

Denizi, dağları ve verimli toprakları ile Kıbrıs'ın en doğal yerlerinden biri olan Lefke Bölgesi bu yıl yerli turstler tarafından en çok tercih edilen yer oldu.

Gemikonağı'nda faaliyet gösteren restoran işletmecilerinin Kıbrıs Postası ile yaptığı sohbette bu yılın diğer yıllara göre yerli turist açısından daha verimli geçtiği bildirildi.

Lefke Bölgesi'nin bu yıl daha çok tercih edilmesinin nedenlerini denizinin güzelliğine, bölge denizlerinden çıkarılan balığın güzelliğine ve verimli topraklarına bağlayan restoran sorumluları, kışın da aynı şekilde halkın gözdesi olmak için kışlık mekanlarında da tüm imkanlarının sağlandığını belirtti.

Lefke Bölgesi'ne gerekli yatırımların ve desteklerin sağlanması halinde bölgenin daha iyi bir yere geleceğini belirten restoran sorumluları, Lefke Bölgesi'nin doğal güzelliği ile Kıbrıs'ın en çok turist çekme kapasitesi olan yer olduğunu iddia etti.

SWAN OF SOLİ RESTORAN İŞLETME SAHİBİ YAŞLI, "BU SENE YERLİ TURİST SAYISINDA ARTIŞ OLDU"

Bu sene yerli turist ve yurt dışından gelen turist açısından artış olduğunu belirten Swan of Soli Restoran işletme sahibi Silvan Yaşlı, insanların yıllardır Lefke'yi bildiğini ancak bölgeyi tanımadıklarından ve Lefke'deki imkanları bilmediklerinden dolayı gelmek çekindiklerini belirtti.

YERLİ HALK, SOSYAL MEDYA SAYESİNDE LEFKE'Yİ TANIDI

Sosyal medya sayesinde insanların artık Lefke'yi daha iyi öğrendiklerini belirten Yaşlı, "Yerli halk, sosyal medya sayesinde Lefke'de birçok imkâna sahip olabileceklerini ve Lefke'de güzel balık restoranları, olduğunu öğreniyorlar" dedi.

BALIK OLMADIĞI YANLIŞ ALGI

Kıbrıs'ta balık yok dense de kendilerine her gün taze balık geldiğini belirten Yaşlı, "Eskiden insanlar balık Girne'dedir sanıyorlardı. Şimdi Lefke'yi keşfettiler. Balığın doğalı ve tazesi asıl Lefke'de yenir. Ben doğdum doğalı balığı Lefke'de gördüm. Her ne kadar yanlış bir algı oluşsa da, balık yok dense de bize her gün taze balık geliyor" dedi.

Deniz manzaralı ve her çeşit taze balığın bulunabileceği restoranlarına ek olarak gelen müşterinin yatabileceği 6 adet de bungalov yaptırdığını belirten Yaşlı, "Buraya gelen müşterilerimizin memnuniyeti bizim için çok önemli. Gelen müşterimiz geç saatlerde evine gitmek istemezse burada yukarıda güvenle kalabilir"dedi.

YAŞLI, "LEFKE TOPRAKLARI ZENGİN"

Lefke'nin toprağının da zengin olduğunu belirten Yaşlı, Lefke topraklarında 25 çeşit tropikal meyve üretilebildiğini söyledi. Yaşlı, Belediye'nin düzenlediği festivaller sayesinde bölge ve bölgede yetiştirilen ürünlerin tanıtıldığına vurgu yaparak, Bölge'nin tanınması açısından festivallerin önemli olduğunu ancak devletin restoranlarına herhangi bir katkısı olmadığını belirtti.

Yaklaşık 10 yıldır restoran işinde olduğunu söyleyen Yaşlı, her şeyi kendi tırnaklarıyla yaptığını ve işini sevdiği belirterek, restoranda aile gibi samimi bir ortamda işlerini yaptıklarını bildirdi.

ASPAVA SORUMLU MÜDÜRÜ HASGÖL, "ELİMİZDEKİ HAZİNENİN DEĞERİNİ BİLMELİYİZ"

Lefke bölgesindeki kaliteli hizmet veren ve en çok tercih edilen yerlerden biri olan ve 1975'ten beri faaliyet gösteren Aspava Restoran sorumlu müdürü Yaşar Hasgöl, Lefke Bölgesi'nin doğal güzellikleri, verimli toprağı ve denizi ile Kıbrıs'ın en güzel bölgelerinden birisi olduğunu belirtti.

Bu yılın turist açısından daha verimli geçtiğini ve özellikle yerli halkın bu yıl Lefke Bölgesi'ni yeniden keşfettiğini belirten Hasgöl, "Bu yıl bölgemiz turist ve öğrenciler yanı sıra yerli halkında en çok tercih ettiği yerlerden biri oldu. Bunun nedeni yapılan festivaller ve çilek zamanında halkın bölgeye rağbet etmesidir. Yerli halkın bölgeyi yeniden keşfettiğini söyleyebiliriz. Aslında bölgenin kıymeti bu son dönemlerde anlaşılmaya başladı. Elimizdeki hazinenin değerini bilmeliyiz. Lefke doğal güzellikleri ile yeşille mavinin birleştiği bir yerdir" dedi.

"LEFKE DENİZİ'NDE TAZE BALIK VAR"

Lefke bölgesindeki birçok balık restoranında ve Aspava'da denizden çıkartılan taze balıkların halka sunulduğunu bildiren Hasgöl, bu sene Belediye tarafından düzenlenen Verigo, Portakal, Çilek Festivallerinin yerli turisti bölgeye çektiğini söyleyerek "Biz Lefke Bölgesi'ne daha fazla yatırım yapılmasını ve kalkınmasını istiyoruz. Buraya gelen yerli halk Lefke'nin güzelliğini yeni keşfetmeye başladı" dedi.

Herkesin haftada en az 2 kez balık tüketmesi gerektiğini belirten Hasgöl, Lefke Bölgesi denizinde taze balığın olduğunu belirterek halkın elimizdeki hazinenin farkında olmadığını söyledi

Bölgenin yazın ayrı kışın ayrı bir havası olduğunu ve Aspava'nın yazda denizin yanında olmasından dolayı avantajlı olduğunu, ayrıca kışın ise şömine ile yaratılan nostaljik havadan dolayı yerli turist tarafından tercih edildiklerini belirtti.

"ANLAŞMA OLACAĞI NEDENİYLE YATIRIM YAPILMAKTAN ÇEKİNİLİYOR"

1974'ten önce bir Türk Bölgesi ve ilçe olan Lefke'nin, 74'ten sonra Güzelyurt'a bağlandığını ve şu anda tekrar ilçe olması için geç kalındığını belirten Hasgöl, "Lefke'nin ilçe olmasında fayda var çünkü daha fazla kalkınması gerekir. Burada yaşayan bölge halkının nüfusu arttı bu yüzden ilçe olmasına ve yeni yatırımlar yapılmasına ihtiyaç var. İlçe olması geç kalınmış bir hareket. İhtiyaç ve istek var ama yapılmıyor. Burada liman yapılması düşünülüyordu. Şu anda geri adım atıldı çünkü anlaşma olacağı nedeniyle yatırım yapılmaktan çekiniliyor. Lefke Bölgesi'nin önü açılması gerekiyor. Üretim açısından verimli topraklarımız var ülkenin üretim ihtiyacının birçoğu bu bölge topraklarından sağlanıyor" dedi.

MARDİN RESTORAN İŞLETME SAHİBİ ORAL, "LEFKE'DE HER ŞEY DOĞAL"

Lefke'nin bu yaz yerli turistlerin uğrak noktası olduğunu belirten Mardin Restoran işletme sahibi Adem Oral, bunun nedenini Lefke'de her şeyin doğal olmasına bağlayarak,balığın en çok yenildiği bölgenin Girne Bölgesi olduğunu ancak Girne'ye gelen balığın Türkiye'den geldiğini; Lefke'de restoranlarında yenilen balığın ise denizden çıkartıldığını belirtti.

Yaz sezonunun geçen yıllardan daha iyi geçtiğini belirten Oral, "Kışın da yerli turist Lefke Bölgesi'ni ve restoranımızı tercih edebilir çünkü yıl boyunca balığımız taze ve denizden çıkarılıyor" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.