BÜYÜKKONUK
okuma süresi: 4 dak.

Savaşan: "Büyükkonuk Festival Turizminde öncü role sahip"

Savaşan: "Büyükkonuk Festival Turizminde öncü role sahip"

Büyükkonuk Belediyesi tarafından düzenlenen Eko Gün'e ülkemizde sağlık hizmeti almak için bulunan turist hastalar da büyük ilgi gösterdi.

Yayın Tarihi: 16/10/16 17:24
okuma süresi: 4 dak.
Savaşan: "Büyükkonuk Festival Turizminde öncü role sahip"
A- A A+

Kıbrıs Sağlık Turizmi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan Büyükkonuk Eko Gün'e ülkemizde sağlık hizmeti almak için bulunan turist hastaların da büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Alternatif turizm aktivitelerine yönelmek önemli…

Turizm arz potansiyelinin yüksek olduğu fazla bozulmamış doğal, tarihi ve sosyo-kültürel çekiciliğe sahip bölgelerin kaynaklarının planlı ve koruma kullanma ilkelerine bağlı olarak değerlendirilmesinin önemine dikkat çeken Savaşan, turizmde ürün çeşitliliğini sağlayacak alternatif turizm aktivitelerine yönelmenin gerekliliğine vurgu yaptı.



Kültürel etkinliklere katılım artıyor…

Günümüzde turizm talebinin deniz kum-güneşten ziyade doğa, tarih ve kültür amaçlı seyahatlere doğru yöneldiğini söyleyen Savaşan, başta Büyükkonuk'da yapılan Eko Gün olmak üzere ülkemizin dört bir yanında gerçekleştirilen festivallere gerek Kuzey Kıbrıs'tan gerekse de yurt dışından gün geçtikçe katılımın arttığına işaret etti.

İmaj oluşturulması için önemli bir araç…

Ulusal veya uluslararası düzeyde yapılan kültürel etkinliklerin ulusal veya uluslararası ölçekte modern turizmde imaj oluşturmak için kullanılan en önemli araçların başında geldiğini söyleyen Savaşan, festivallerin, hem Dünya insanları arasındaki dostluğu pekiştirdiğini, hem de tanışılan yeni kültürlere ve yaşamlara duyulan merakı körükleyerek insanları yeni yerler görmeye teşvik ettiğini söyledi.

Ziyaretçilerin harcama eğilimi artıyor…

Öncelikle yerel halka yönelik olarak düzenlenen festivallerin günümüzde yarattığı turizm potansiyeli ile uluslararası düzeyde de ilgi yarattığına vurgu yapan Savaşan, "festivaller ve etkinlikler turizm endüstrisinin önemli birer parçası ve sezon dışı dönemlerde turist çekmek, bölgeyle ilgili farkındalık ve olumlu bir imaj yaratmak için güçlü bir araç konumundadır. Bu tip etkinlikler özellikle kırsal alanlarda yerel turizm endüstrisini geliştirerek yerel ekonomiye katkıda bulunuyor. Ziyaretçilerin her geçen gün yükselen harcama eğilimleri ise bölgelere gelir artışı sağlamanın yanısıra, kamu yatırımlarının da artmasına vesile oluyor" dedi.

Yerel kalkınmaya etkisi büyük…



Günümüzde özellikle gelişmekte olan ülkelerin; döviz kazanmak, istihdam ve gelir yaratma olanaklarını arttırmak, ekonomik bağımsızlıklarını kazanmak ve bölgesel, yerel dengesizlikleri gidermek için turizmi bir araç olarak gördüğünün altını çizen Savaşan, kültür turizmi kapsamında yer alan festivallerin yerel kalkınmaya önemli katkı sağladığını söyledi.

Ülke ekonomisine de katkı sağlıyor…

Genelde ülkelerin özelde ise yörelerin, tanıtılmasında önemli bir araç olan festival tarzı etkinliklerin, kültürel kimliğin ortaya konulması ve Dünya'ya tanıtılmasında çok büyük bir yeri olduğuna işaret eden Savaşan, festival tarzı etkinliklerin sadece bir eğlence alanı olmadığını, yörelerin ve ülkelerin ekonomisine de katkı sağladığını vurguladı.

Sennaroğlu: Gördüğümüz ilgiden memnunuz…

Ana hedeflerinin unutulmaya yüz tutmuş Kıbrıs kültürünün canlandırılması ve gelecek nesillere aktarılması olduğunu vurgulayan Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu da, Eko Gün'ün çok titiz bir çalışmanın sonunda gerçekleştirildiğini ve gerek ülke içinden gerekse de yurt dışından büyük ilgi görmesinden memnun olduklarını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.