TURİZM
okuma süresi: 3 dak.

"Kıbrıs Türk Kültür Evi ve Avlusu" 23 Ekim Pazar günü EXPO 2016 Antalya'da açılıyor...

"Kıbrıs Türk Kültür Evi ve Avlusu" 23 Ekim Pazar günü EXPO 2016 Antalya’da açılıyor...

"Kıbrıs Türk Kültür Evi ve Avlusu" 23 Ekim Pazar günü, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı himayelerinde düzenlenen ve Türkiye'nin ilk EXPO'su olan EXPO 2016 Antalya'da açılıyor.

Yayın Tarihi: 20/10/16 12:56
okuma süresi: 3 dak.
"Kıbrıs Türk Kültür Evi ve Avlusu" 23 Ekim Pazar günü EXPO 2016 Antalya’da açılıyor...
A- A A+
"Kıbrıs Türk Kültür Evi ve Avlusu" 23 Ekim Pazar günü, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı himayelerinde düzenlenen ve Türkiye'nin ilk EXPO'su olan EXPO 2016 Antalya'da açılıyor.

Son hazırlıklar ve açılış organizasyonu için Antalya'da bulunan Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçal'ın verdiği bilgiye göre, 60'a yakın sayıda ülkenin ev ve bahçelerinin sergilendiği EXPO 2016 Antalya'da açılacak "Kıbrıs Türk Kültür Evi ve Avlusu", Kıbrıs'ın kokusunu, dokusunu ve tatlarını, bir bütün olarak kültürünü ve yaşam biçimini Antalya'ya taşıdı. Tunçalp, burada sürdürülebilir bir yaşam kurgusuyla, yüzyılların birikimiyle oluşmuş olan yöresel Kıbrıs Evi'nin ve evin ayrılmaz bir parçası olan bahçesi ile günlük kullanım nesnelerinin izleyicilere kültürel anlamda tanıtılmasını hedeflediklerini belirtti.

Tunçalp, Antalya şehir merkezine 17 km mesafede, 1121 dönümlük bir alanda yapılandırılan EXPO 2016 Antalya'da KKTC'ye ayrılan 510 metrekarelik alanın KKTC'yi en iyi şekilde temsil edecek biçimde, "Kıbrıs Türk Kültür Evi ve Avlusu" olarak tamamlanması hedefiyle, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Turizm ve Çevre Bakanlığı'nın işbirliği yaptığını ve Doğu Akdeniz Üniversitesi'nden ve Eski Eserler ve Müzeler Dairesi'nden profesyonel yardım aldıklarını belirtti. Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, 23 Ekim Pazar günü düzenleyecekleri açılış töreninin, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu'nun ve protokolden geniş bir davetli topluluğunun katılımında gerçekleşeceğini bildirdi.

Antalya'nın milyonlarla ölçülen bir turist potansiyeline sahip olduğunu belirten Tunçalp, EXPO 2016 Antalya'ya Antalyalıların da büyük ilgi gösterdiğini belirtti. Tunçalp,"Kıbrıs Türk Kültür Evi ve Avlusu"nun ülkemizin kültürel ve turistik anlamda tanıtımı için büyük önem taşıdığına inandığını ifade ederek, açılışta KKTC hakkında bilgi verileceğini Kıbrıs Kültür Evi ve Avlusu'nun gezilerek tanıtılacağını bildirdi.

Açılışta, Kültür Dairesi bünyesindeki Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun geleneksel Kıbrıs Türk Halk Dansları gösterisinin ve Kemal Deveci'nin sunacağı kaval dinletisinin de yer alacağını söyleyen Tunçalp, 'Eski Kıbrıs Belgeseli' ve 'KKTC' tanıtım filminin gösteriminin de yapılacağını bildirdi.

Tunçalp, Kıbrıslı Türk Fotoğrafçılarının gözünden Kıbrıs'ın tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan fotoğraflardan bir de serginin açılacağı, yerel yiyecek ve içeçeklerin ikram edileceği "Kıbrıs Türk Kültür Evi ve Avlusu"na, "Kokusu ve dokusuyla, tatları ve danslarıyla KKTC'yi Antalya'ya taşıdık, Antalya'daki herkesi açılışa bekliyoruz" diyerek Antalya'da bulunan herkesi davet etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.