EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Telsim'in "Güvenli İnternet Seminerleri" başladı

Telsim'in "Güvenli İnternet Seminerleri" başladı

Telsim'in, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde 7 yıldır düzenlediği "Güvenli İnternet Semirnerleri" 2016- 2017 eğitim öğretim döneminde, Necat British College, Girne Amerikan Koleji, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji ve The English School of Kyrenia'da verilen eğitimlerle başladı.

Yayın Tarihi: 24/10/16 15:11
okuma süresi: 4 dak.
Telsim'in "Güvenli İnternet Seminerleri" başladı
A- A A+
Telsim'in, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde 7 yıldır düzenlediği "Güvenli İnternet Semirnerleri" 2016- 2017 eğitim öğretim döneminde, Necat British College, Girne Amerikan Koleji, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji ve The English School of Kyrenia'da verilen eğitimlerle başladı.

Telsim'in gelenekselleşen Güvenli İnternet Seminerleri'nde, 8. Sınıf öğrencilere, bilgiye ulaşım konusunda önemli araç olan internetin, doğru ve güvenli kullanımı hakkında eğitimler veriliyor. Öğrencilere, internette dolaşan virüslere ve casus yazılımlara karşı nasıl bilinçli olunur konusu anlatılıyor. İnternetin güvenli kullanımı konusunda bilgilendirilen öğrenciler, aynı zamanda sosyal boyutu hakkında da bilinçlendiriliyor.

Telsim'in sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 7 yıldır düzenlediği Güvenli İnternet Seminerleri'ni bu yıl da, Telsim Bilgi Güvenliği Uzmanı Fuat Fırıncıoğluları ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel verdi. Fırıncıoğluları ve Başel, internetin doğru kullanıldığı sürece, öğrencilere çok faydalı olduğu, ancak hackerlara karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısını yaptılar. Ayrıca, öğrenciler, internet kullanıcı bilgilerini ve şifrelerini kimseyle paylaşmamaları konusunda uyarıldı.

BAŞEL: UZUN SÜRE BİLGİSAYAR BAŞINDA DURMAK CİDDİ FİZİKSEL BOZUKLUKLARA YOL AÇIYOR

Sunumda popüler kültürün etkilerini ve internet bağımlılığı konusunda bilgi veren Barış Başel, gençlerin medyada gördüğü popüler kültür ünlülerinden, çok etkilendiğini ve bu ünlülere özenen gençlerin daha sonra psikolojik açıdan sorun yaşadığını dile getirdi. Kızların ünlü kadınlara özenerek zayıf kalmaya çalışması, erkeklerin ise kas vücut geliştirmeye çalışması, daha sonra gençlerde önemli sağlık problemleri yarattığını söyledi. Başel, uzun süre sanal oyun oynamanın ve bilgisayar başında kalmanın, insanlar üzerinde ciddi fiziksel bozukluklara yol açtığını da anlattı.

Seminerlerde, öğrencilere, güvenli internetle ilgili "Yasal olmayan internet içeriği nedir?", "Cinsel içerikli mesajlaşma nedir?", "Bilgisayarımda virüs var" ve "Sanal oyun bağımlılığı" isimli kitapçıklar da dağıtıldı. Eğitimin sonunda, Telsim Bilgi Güvenliği Uzmanı Fuat Fırıncıoğulları'nın, eğitimle ilgili sorduğu soruyu doğru bilen kişiye mini tablet hediye edildi. Tablet kazanan Caitlin Rose Claris ve Aleyna Şen, çok mutlu olduklarını ve Telsim'e çok teşekkür ettiklerini söyledi.

Seminerlerde, toplam 6 yılda 15 bin öğrenciye eğitim verildi. Bu yılın sonunda da 17 bin 500 öğrenciye ulaşılmayı hedefleniyor.

Telsim'in, Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü Güvenli İnternet Seminerleri sırasıyla şu okullarda devam edecek: BTMK, TMK Lefkoşa, Yakın Doğu Koleji, Levent Koleji, Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi TED Koleji, Polatpaşa Lisesi, Doğu Akdeniz Doğa Koleji, Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu, Erenköy Lisesi, Mehmetçik Ortaokulu, Bekirpaşa Lisesi, Şht. Zeka Çorba Ortaokulu, Cumhuriyet Lisesi, Canbulat Özgürlük Ortaokulu, Çanakkale Ortaokulu, Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Esentepe Ortaokulu, Anafartalar Lisesi, Oğuz Veli Ortaokulu, Lapta Yavuzlar Lisesi, Lefke Gazi Lisesi, Güzelyurt Türk Maarif Koleji, Şht. Turgut Ortaokulu, Değirmenlik Lisesi, Bayraktar Ortaokulu, Atleks Sanverler Ortaokulu, Şht. Hüseyin Ruso Ortaokulu, Demokrasi Ortaokulu, Hala Sultan İlahiyat Koleji

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.