EĞİTİM
okuma süresi: 5 dak.

Kıbrıs Çocuk Vakfı, "Programla Yarat!" ile, ülkemiz çocuklarını bir kez daha dünyaya bağladı

Kıbrıs Çocuk Vakfı, "Programla Yarat!" ile, ülkemiz çocuklarını bir kez daha dünyaya bağladı

Girne Amerikan Üniversitesi'nin, "Çocuk ve Sevgi" temalı 2016-2017 Akademik Yılı Etkinlikleri kapsamında destek verdiği; Kıbrıs Çocuk Vakfı ile Google'ın Sponsorluğu'nda gerçekleşen "Programla Yarat!" (Create with Code!) etkinliği başarı ile tamamlandı.

Yayın Tarihi: 24/10/16 15:39
okuma süresi: 5 dak.
Kıbrıs Çocuk Vakfı, "Programla Yarat!" ile, ülkemiz çocuklarını bir kez daha dünyaya bağladı
A- A A+
Girne Amerikan Üniversitesi'nin, "Çocuk ve Sevgi" temalı 2016-2017 Akademik Yılı Etkinlikleri kapsamında destek verdiği; Kıbrıs Çocuk Vakfı ile Google'ın Sponsorluğu'nda gerçekleşen "Programla Yarat!" (Create with Code!) etkinliği başarı ile tamamlandı.

Girne Amerikan Üniversitesi'nden verilen bilgiye göre; 17 Ekim'de Girne Bölgesi'ndeki lise ve ortaokul seviyesindeki öğrencilerden oluşturulan takımların, GAÜ Kampüsü'nde GAÜ Akademisyenleri tarafından eğitime alınması ile başlayan süreç; programlama dersleri verilmesinin ardından, etkinliğin sonunda her takımın, öğrendikleri yazım dili (HTML) ile gerçekleştirdiği özgün bir web tasarımı ile 22 Ekim'de yapılan tören ile tamamlanmış oldu.

"Create with Code!" etkinliği; Codeweek EU kapsamında, bilgisayar yazım dillerini mümkün olabilen en genç kuşaklara tanıtmak ve ilgisini çekmek için ortaya koyulurken, etkinliğin ülkemizdeki organizasyonunu bu yıl 'Kıbrıs Çocuk Vakfı' üstlenmişti. "Avrupa Birliği Programlama Haftası" çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlik, ülkemizde de ilk kez, Girne Amerikan Üniversitesi'nin evsahipliğinde düzenlenmiş oldu.

ÖĞRENCİLER SERTİKALARINI ALDILAR

Etkinliğin son günü gerçekleştirilen; öğrencilerin, ailelerinin ve Girne Amerikan Üniversitesi yetkilileri, akademisyenler ve bölge okul yetkilileri de katıldığı bir tören ile tüm katılımcılar sertifikalarını aldılar.

Sertifikaların verildiği törende bir konuşma yapan Kıbrıs Çocuk Vakfı Başkan Vekili Olgun Üstün; Etkinliğin, Google ve GAÜ desteği ile gerçekleştirildiğini belirterek, "Kıbrıs Çocuk Vakfı, kurulduğu günden bu yana, yapmış olduğu çeşitli etkinlikler ile, ülkemizdeki çocuk haklarına dikkat çekerek, çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmaktadır. Ayrıca, ihtiyaç durumunda olan çocuklar için yardım kampanyaları düzenlemekte ve bu çocuklara doğrudan veya aileleri aracılığı ile maddi yardım yapmaktadır. Şimdiye kadar yüzlerce yakın çocuğumuza katkı bursları sağlamış ve eğitim almalarına olanak vermiş bulunmaktayız. Uluslararası olarak ise, ülkemizin genç nesillerinin herhangi bir siyasi engele takılmadan, dünya çocukları ile bir araya gelebilecekleri etkinlik ve organizasyonlara büyük önem vermekteyiz. 2011 Yılı'nda, ülkemiz çocuklarının; Amerika'nın Washington D.C kentinde gerçekleşen Dünya Sanat Olimpiyatları'na katılmalarını da sağlamıştık. Çocuklarımız, farklı ülkelerden gelen çocuklar ile resim yapıp, onların kültürlerini tanıma fırsatı bulmuşlardı. "Programla Yarat" etkinliği de, bizim uluslararası girişimlerimizden biridir. Vakfımızın, arama motoru "Google" nezdinde yapmış olduğu girişim sayesinde, çocuklarımızın katılmış olduğu bu etkinlik için, Google'ın Avrupa merkez ofisi, bizleri destekleme kararı almıştır. Bu finansman sayesinde, çocuklarımız tüm Avrupa'daki çocuklar ile eşzamanlı olarak bilgisayar eğitimi alma şansı yakaladılar. Bu önemli haftanın, Kıbrıs'da ilk kez Google sponsorluğunda gerçekleşmesi, hepimiz için büyük bir başarı ve onur kaynağıdır. Projemize destek veren GAÜ ve Akpınar Pastaneleri'ne de ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

Sertifika törenindeki diğer konuşmacı, Kıbrıs Çocuk vakfı adına projenin koordinatörlüğünü üstlenen Günperi Şişman da; Google tarafından verilmiş maddi ve manevi desteğin, daha kapsamlı bir kitleye; daha nitelikli ve daha kaliteli bir şekilde, bu eğitimlerin verilmesini sağladığını vurguladığı konuşmasında "Bir hafta programlamayı öğrenmek için çok kısa bir süre. Fakat herşey bir adım ile başlar ve yaşadığımız bu bilgi çağında, hangi mesleği seçersek seçelim, bilinçli kullanıcılar, tüketen değil üreten bir nesil yetiştirmek adına, genç kuşaklara yönelik bu etkinliği, Avrupa Kodlama Haftasına denk getirerek, gerçekleştirmiş bulunduk. Etkinlik süresince aldığımız geri dönüşler, bu etkinlikleri devam ettirmemiz adına bizim için motivasyon oldu." şeklindeki ifadeleri kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.