SPOR
okuma süresi: 3 dak.

Uzun atlama branşında dünyaca ünlü Nijeryalı Atlet Ese Brume DAÜ'de

Uzun atlama branşında dünyaca ünlü Nijeryalı Atlet Ese Brume DAÜ'de

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) uzun atlama branşında dünyaca ünlü çok önemli bir sporcuyu bünyesine kattı.

Yayın Tarihi: 25/10/16 07:00
okuma süresi: 3 dak.
Uzun atlama branşında dünyaca ünlü Nijeryalı Atlet Ese Brume DAÜ'de
A- A A+

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) uzun atlama branşında dünyaca ünlü çok önemli bir sporcuyu bünyesine kattı. 6.81'lik derecesi ile Rio 2016 Olimpiyatları Uzun Atlama Beşincisi, 2015 Afrika Uzun Atlama Şampiyonu, 2014 Dünya İyi Niyet Oyunları (Commonwealth Games) Şampiyonu Nijeryalı Atlet Ese Brume, 2016 – 2017 Akademik Yılı'ndan itibaren DAÜ sporcusu olarak profesyonel spor hayatına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) devam edecek.
24 Ekim 2016 Pazartesi günü ülkeye gelen Ese Brume, bugün (25 Ekim 2016 Salı) DAÜ Spor İşleri Müdürü Cemal Konnolu, Antrenör Hasan Maydon ve DAÜ sporcuları ile birlikte DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam tarafından kabul edildi. Kabulde, DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Yaşar Özden, Rektörlük Koordinatörleri Doç. Dr. Derviş Subaşı ve Yrd. Doç. Dr. Arif Akkeleş ile Genel Sekreter Yardımcısı Kazım Hakverdi de hazır bulundu.

Brume'nin transferi ile ilgili DAÜ Rektörü Prof. Dr. Osam'ı bilgilendiren Spor İşleri Müdürü Konnolu, iki yıllık bir çalışmanın sonucunda Brume'yi DAÜ ailesine dahil etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, söz konusu süreçteki desteklerinden dolayı Prof. Dr. Osam'a teşekkürlerini iletti. Brume'nin DAÜ Turizm Fakültesi'nde eğitimine devam edeceğini belirten Konnolu, başarılı sporcunun mevcut DAÜ atletlerine katılmasıyla birlikte gerek Türkiye'de, gerekse atletizmin yapıldığı ve DAÜ olarak temsiliyetin yapılacağı diğer ülkelerde, DAÜ formasıyla başarı çıtasını daha da yükseklere çekeceklerine inandığını vurguladı.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Osam da DAÜ'nün başarıya odaklı bir üniversite olduğunu ifade ederek, akademik alandaki başarılar kadar sportif ve kültürel alandaki başarıların da önemli olduğunu ve başarıya odaklanan her türlü konuda Rektörlük olarak desteğe her zaman hazır olduklarını açıkladı. Rektör Prof. Dr. Osam'ın "Neden DAÜ?" sorusunu yanıtlayan atlet Brume ise, özellikle Nijerya'da yaşayan DAÜ mezunlarından Üniversite ile ilgili çok olumlu şeyler öğrendiğini ve hem eğitim hem de spor hayatını DAÜ'de sürdürecek olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti.

Nijeryalı Atlet Ese Brume bugüne kadar ülkeye gelen en başarılı atlet olarak nitelendiriliyor. 2020 Tokyo Olimpiyatları'na da burada hazırlanacak olan Brume, DAÜ'nün birçok başarıya imza atmış, Üç Adım Atlama Türkiye Şampiyonu olan atleti Tuğba Aydın'ın da çalışma partneri olacak. Brume ve Aydın, 25 Ekim Salı günü sabahı Antrenörleri Hasan Maydon eşliğinde ilk antremanlarını gerçekleştirdiler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.