EMLAK
okuma süresi: 4 dak.

Sanal gerçeklik ile konut projesi tanıtımı

Sanal gerçeklik ile konut projesi tanıtımı

Sanal gerçeklik teknolojisi hızla gelişiyor ve değişik sektörlerde kendisine kullanım alanı bulunuyor. Sanal gerçekliğin gayrimenkul ve mimari sektöründe, dünyada kullanılmaya başlandığını biliniyor. Sanal gerçeklik teknolojisi ile firmalar, konut projesi henüz inşaat aşamasındayken müşterilerinin deneyimlemesini sağlıyor.

Yayın Tarihi: 27/10/16 12:32
okuma süresi: 4 dak.
Sanal gerçeklik ile konut projesi tanıtımı
A- A A+
Sanal gerçeklik teknolojisi hızla gelişiyor ve değişik sektörlerde kendisine kullanım alanı bulunuyor. Sanal gerçekliğin gayrimenkul ve mimari sektöründe, dünyada kullanılmaya başlandığını biliniyor. Sanal gerçeklik teknolojisi ile firmalar, konut projesi henüz inşaat aşamasındayken müşterilerinin deneyimlemesini sağlıyor. Daireniz ortada yok iken daireyi gezebiliyor ve dekore edebiliyorsunuz. Bir Türk girişimi olan Pandora bu hizmeti gayrimenkul firmalarına sağlıyor.

PANDORA NE YAPMAK İSTİYOR?

Konut projesi 2-3 yıl sonra tamamlanacak bile olsa, satış ofisi kuruluyor ve henüz inşa edilmemiş apartmanlar, mimari model ve render fotoğraflar yardımıyla satışa sunuluyor. AR Pandora bu süreçte, ev almak isteyen müşterilerin hem satış ofislerinde hem de kendi evlerine döndüklerinde, yaşadıkları deneyimini arttırarak, müşterilerin proje hakkında 3 boyutlu bilgi alması ve projenin içerisinde sanal olarak gezmesini arttırılmış ve sanal gerçeklik teknolojilerini kullanarak sağlıyor.

SANAL GERÇEKLİĞİN KULLANIM ALANLARI

İNŞAAT TAMAMLANMAMIŞ PROJELER:

Satış ofisine gelen müşterilere, arttırılmış gerçeklik uygulaması ile, binanın dış görüntüsü, kat planları, spor alanları gibi bölümleri hakkında 3 boyutlu sunum yapılıyor. Sonrasında müşteriler sanal gerçeklik gözlükleriyle projenin içerisinde sanal olarak dolaşıyor. Satın alınacak apartmanın manzarasını, Dronelar ile çekilen 360 derece fotoğraflar ile sanal gerçeklik gözlükleriyle müşterilere gösteriliyor. Son olarak binanın yapılacağı, cadde veya sokak üzerinden çekilen 360 derece fotoğraf üzerinde çalışma yaparak, binanın bittiğinde olduğu yerde nasıl gözükeceği gösteriliyor. Teknolojinin en güzel yani mobil olması, müşteriler yaşadıkları tüm bu deneyimi, evlerine götürebiliyor ve arkadaşları, ailesiyle görüşerek daha hızlı alım kararı verebiliyor.

İNŞAATI TAMAMLANMIŞ FAKAT MOBİLYASI BULUNMAYAN EVLER:

Mobilyalı evler her zaman daha kolay satılır, bu bilinen bir gerçek. Tamamlanmış bir evin mobilyalı nasıl gözükeceği üzerine gerçek fotoğraflar üzerinden çalışma yapılıyor. Mobilyalı evler için normal fotoğraflar yerine 360 derece fotoğraf çekimi ve onların bir uygulama içerisinde sanal gerçeklik ile gösterimi sağlanıyor. Google Maps de olduğu gibi müşteriler adım adım ev içerisinde 360 derece yürüyebiliyor.

İNŞAAT FİRMALARI NASIL KULLANMAYA BAŞLIYOR?

Süreç gerçekten hızlı işliyor, mevcut durumda bilgisayar destekli 3 Boyutlu mimari tasarımı zaten mimarlık firmaları tarafından yapılıyor. Bilgisayar destekli 3 boyutlu mimari model üzerinde çalışma yapılark projeler geliştiriliyor. Polygon sayısını azaltan algoritma çalıstırılarak arttırılmış ve sanal gerçeklik için çıktılar alınıyor. İnşaat firmasının istediği detaya bağlı olarak 2 ila 30 gün içerisinde projeler tamamlanabiliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.