EMLAK
okuma süresi: 4 dak.

Evinizi değerinin altında satmamanız için yapmanız gerekenler!

Evinizi değerinin altında satmamanız için yapmanız gerekenler!

Adımınızı attığınız andan itibaren o sizin için en değerli mekanlardan biri. Ya satma vakti geldiğinde? İşte evinizi değerinde satmanın püf noktaları...

Yayın Tarihi: 01/11/16 09:36
okuma süresi: 4 dak.
Evinizi değerinin altında satmamanız için yapmanız gerekenler!
A- A A+
Adımınızı attığınız andan itibaren o sizin için en değerli mekanlardan biri. Ya satma vakti geldiğinde? İşte evinizi değerinde satmanın püf noktaları...

EVİNİZİ İYİ TANIYIN

Evinizin tüm özelliklerine hakim misiniz? Yaşı, brüt ve net metrekaresi, yalıtım durumu, teknolojik altyapısı, bulunduğu muhitin özellikleri gibi detayları hakkında kesin bilgileri derlemeniz ve bir kenara yazmanız yararınıza olacaktır.

EVİNİZ NE ZAMAN ALINDI?

Evinizin alınma zaman ve tarihi, satışta pik dönemini yakalamanız için çok önemlidir. Eğer yeni yerleşim bölgelerinden yatırım amacıyla aldıysanız, satış için en uygun zaman bulunduğu bölgenin teknik ve sosyal altyapısının tamamlanıp toplu taşıma alternatiflerinin arttırılmaya başladığı dönemdir. Bu döneme kadar bölgedeki ev fiyatları yükselir. En yüksek noktaya ulaşan fiyatlar, daha sonra bir miktar düşer ve sabitlenir. Pik noktasını iyi değerlendirmek, kazancınızı arttıracaktır.

EVİNİZİN DETAYLARINI BİLİN, FİYATLANDIRMASINI DOĞRU YAPIN

Evin hem dışarıdan, hem bina içerisinden, hem de odalarının fotoğraflarını çekmek alıcılara doğru tanıtabilmek için önemli olduğu gibi; artılarını ve eksilerini daha rahat görebilmeniz için de çok önemlidir. Fotoğraflarda gördüğünüz eksikleri tamamlayarak evinizin değerini arttırabilirsiniz. Hiçbir değişiklik yapmamayı da tercih edebilirsiniz. Bu durumda da evin fiyatlandırmasında biraz da olsa değer kaybedeceğini bilmelisiniz.

Evin içinin yapılı ya da bakımlı olup olmadığına karar verdikten sonra, çevresine ve diğer satılık evlere de bakarak yaklaşık bir fiyat değerine ulaşabilirsiniz. Bunun için aynı bölgede:

*Daha önce satılmış olan benzer evler,
*Şu anda satılık olarak bekleyen evler,
*Satış listesinde olan ancak satılamamış evler değerlendirilmeli ve evin durumu da düşünülerek fiyatı belirlenmelidir.

EKSPERTİZ: BİR PROFESYONELE DANIŞIN

Gayrimenkul danışmanlarının evinizi değerleme hizmeti, birçok danışmanlık firmasında ücretsiz olarak verilmektedir. Bu hizmet sonrası o danışmanlık ile çalışmanız gibi bir zorunluluğunuz da yoktur.

GAYRİMENKUL FİRMALARI İLE ÇALIŞMAK GEREKLİ MİDİR?

Gayrimenkul danışmanları evinizin satışı için daha fazla alıcıya daha kısa sürede güvenli şekilde evinizi tanıtabilecek ve doğru fiyat ile evinizi satarak size daha yüksek kazanç sağlayacaktır.

KAZANÇLI SATIŞ İÇİN BUNLARI ASLA YAPMAMALISINIZ!

Evi açık portföy olarak, sözleşme yapmadan tüm emlakçılara sunmamalısınız.

-Bu durumda ortaya çıkan manzara şudur:
*Gayrimenkul sitelerinde aynı evin birden fazla ilanı farklı fiyatlarla görünür. Bu ise alıcıda şu şüpheyi doğurur: Acaba kandırılıyor muyum?

-Duygusal davranıp eve yüksek değer biçerek bu fiyatta diretmemelisiniz.
Bu durumda:
*Ev çok yüksek fiyattan satışa çıkar. Ciddi alıcıları kaçırır.
*Alıcılar ise sürekli fiyat düşmesi sonrası evin kusurlu olduğunu düşünmeye başlar.
*Ev sahibi en sonunda evini kendi değerinin de altında bir fiyata satar. Hem satıştan zarar eder, hem de uzun bir süre kira getirisi, faiz gibi fırsat maliyetleri sebebiyle zarara girmiş olur.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.