EMLAK
okuma süresi: 4 dak.

Yatırım amaçlı alınan gayrimenkulde nelere dikkat edilmelidir?

Yatırım amaçlı alınan gayrimenkulde nelere dikkat edilmelidir?

Yatırım için ev ya da arsa almayı düşünüyor ve ileride büyük bir hayal kırıklığına uğramamak için nelere dikkat etmeniz gerektiğini merak ediyorsanız bu içeriğe göz atarak tüm detayları öğrenebilirsiniz.

Yayın Tarihi: 02/11/16 14:05
okuma süresi: 4 dak.
Yatırım amaçlı alınan gayrimenkulde nelere dikkat edilmelidir?
A- A A+
Yatırım için ev ya da arsa almayı düşünüyor ve ileride büyük bir hayal kırıklığına uğramamak için nelere dikkat etmeniz gerektiğini merak ediyorsanız bu içeriğe göz atarak tüm detayları öğrenebilirsiniz.

BÜTÇE KONUSUNDA DİKKATLİ OLUNMALI

Kullanım için değil de yatırım için gayrimenkul satın alınıyorsa satın alınacak olan mülk, temel ve acil bir ihtiyaç sayılmayacağından hem bütçe konusunda hem süre konusunda sınırları zorlamamak gerekir. Standartlarınızı aşıp, "İyi bir yatırım yaparak yüksek kâr elde edeceğim." diye düşünürken yaşam kalitenizi düşürebilir, üstüne borçlu hale gelebilirsiniz.

Bu yüzden eldeki birikimle ev ya da arsa almalı; eğer bu tutar iyi bir yatırım için yetmiyorsa miktarı arttırmak amacıyla biraz daha beklemeniz en doğru seçim olacaktır.

İKİNCİ AŞAMA: KONUM VE SATIŞ KANALININ BELİRLENMESİ

Hazır birikiminiz gelecek vadeden bir gayrimenkule yetiyorsa ikinci aşama olarak konum ve satış kanalı belirlenmelidir. Yatırım amaçlı alınan ev ya da arsanın merkezi konumda olmasından çok, ileride konum durumunun ne olacağı önemlidir. Halihazırda merkezi noktalardaki konut ve arsalar belirli bir değere ulaşmış oldukları için bu tarz noktalara yatırım yapmak maddi açıdan zorlayıcı olabilir ve bu nedenle pek mantıklı değildir.

Bunun yerine; özellikle merkez çevrelerine inşa edilen üniversite kampüslerinin, hastanelerin, konut projelerinin, spor tesislerinin ve benzeri yerlere yakın bölgeler tercih edilmelidir. Böylece uygun fiyata, geleceği olan bir gayrimenkulü satın almış olursunuz.

Emlak alternatifleri söz konusu olduğunda çoğu zaman sahibinden satın almak komisyon ve benzeri masrafları ortadan kaldırdığı için daha avantajlıdır. Ancak bu tarz bir imkana sahip değilseniz ya da farklı bir seçeneğe ihtiyaç duyuyorsanız yatırım açısından başarıya ulaşmış referansları bulunan inşaat firmalarını tercih edebilirsiniz.

İnşaat firmalarının geçmişte yaptıkları konut projelerine, bu konut projelerinin şimdiki değerlerine göz atarak karar verme sürecinizi kolaylaştırabilirsiniz. Bu konuda dikkat edilmesi gereken diğer bir detay ise konut projelerinden ucuza daire almak için sıfırdan projeye dahil olma zorunluluğunuzun bulunmamasıdır. Bazı durumlarda hemen teslim kampanyaları ve proje beklentilerinin kısa sürede gerçekleşmemesinden dolayı da oldukça uygun fiyatlarla daireler satılabilmektedir.

YATIRIMLIK GAYRİMENKUL KONUSUNDA ÖNEM TAŞIYAN DİĞER DETAYLAR

Yatırımlık ev ya da yatırımlık arsa alırken unutulmaması gereken başka önemli bir detay da; konut değerlerinin her zaman düşme veya yerinde sayma ihtimali varken arsalarda ise bu tarz bir durumun çoğu zaman söz konusu olmamasıdır. Bu yüzden konuta yatırım yaparken arsaya oranla daha dikkatli olunması gerekmektedir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.