EMLAK
okuma süresi: 3 dak.

Ev sahibi olmanın yolları

Ev sahibi olmanın yolları

Ev fiyatları her ne kadar yüksek olsa da pek çok kişinin görüşü kira ödemektense ev almak yönünde. Peki nasıl ev sahibi olabilirsiniz?

Yayın Tarihi: 02/11/16 14:43
okuma süresi: 3 dak.
Ev sahibi olmanın yolları
A- A A+
Ev fiyatları her ne kadar yüksek olsa da pek çok kişinin görüşü kira ödemektense ev almak yönünde. Peki nasıl ev sahibi olabilirsiniz?

Ev fiyatlarının yüksek olduğunu söyledik ancak buna bağlantılı olarak kiralar da oldukça yüksek. Kira ödemek yerine pek çok insanüstüne bir miktar para daha koyarak ev taksidi ödemeyi daha mantıklı buluyor. Siz de ev sahibi olmak istiyorsanız öncelikle birikimlerinizi ve kazancınızı göz önünde bulundurarak bir plan yapmalısınız.

Birikmiş paranız ya da yüksek tutarda borç alabileceğiniz bir kimseniz yoksa ev sahibi olmanın en kolay yolu bankadan kredi çekmek.

Banka kredisi ile ev alabilmek için alacağınız evin satış bedelinin yüzde 20'si kadar peşinatınız olmalıdır. Eğer peşinatınız yoksa ve hanenizde birden fazla çalışan varsa, toplam gelirin yüksek olması şartıyla peşinatı ihtiyaç kredisi olarak da çekebilirsiniz.

BU NOKTAYA DİKKAT!

Burada unutmamanız gereken aylık toplam taksit tutarının, hane halkının aylık toplam gelirinin yüzde 50'sinden fazla olamayacağı kuralı. Eğer hane halkının toplam geliri hem konut kredisi taksidine hem de ihtiyaç kredisi taksidine yetiyorsa peşinat için ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunabilirsiniz.

Bir ev sahibi olmayı gerçekten istiyorsanız bu işin adım adım gerçekleşen bir iş olduğunun farkında olmalısınız. Bu nedenle ilk evinizi alırken standartlarınızı biraz düşürmekte fayda var çünkü beklenti yükseldikçe fiyat da bir o kadar yükseliyor.

İlk ev için daha küçük, daha az odalı, merkeze biraz daha uzak bir evi tercih edebilirsiniz. Borcu bittikten sonra bu evi hayallerinizdeki eve sahip olmak için bir basamak olarak kullanabilirsiniz.

Daha uygun fiyatla ev almak için projelere göz atabilirsiniz. Büyük projelere bakabileceğiniz gibi henüz tamamlanmamış inşaatlarda da satışa çıkarılmış evler, tamamlanmış olanına nazaran daha uygun olabilmekte.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.