BÜYÜKKONUK
okuma süresi: 4 dak.

Bakan Dürüst: "KKTC'nin her karış toprağı bizim için ayni değerdedir"

Bakan Dürüst: "KKTC'nin her karış toprağı bizim için ayni değerdedir"

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakan Kemal Dürüst, Büyükkonuk belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu'nu makamında ziyaret ederek bölgedeki yollarda incelemelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 02/11/16 16:46
okuma süresi: 4 dak.
Bakan Dürüst: "KKTC'nin her karış toprağı bizim için ayni değerdedir"
A- A A+
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakan Kemal Dürüst, Büyükkonuk belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu'nu makamında ziyaret ederek bölgedeki yollarda incelemelerde bulundu.

Bakan Dürüst "KKTC'nin her karış toprağı bizim için ayni değerdedir" dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Büyükkonuk Belediyesi ziyaretinde, Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu ve İskele Kaymakamı Kemal Yılmaz tarafından karşılandı.

Bakan Dürüst, Bakanlık Müdürü Salih Canseç, Karayolları Dairesi Müdürü Ahmet Aydın, Plan ve Proje Müdürü Şifa Soğukpınar ve Özel Kalem Müdürü Rezan Özveri'nin de eşlik ettiği Büyükkonuk ziyaretinde, Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu ile makamında bir araya gelerek, bölgenin alt yapısal durumu ve ihtiyaçları hakkında bilgiler aldı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ziyareti ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, Büyükkonuk Belediye Başkanının daveti üzerine, söz konusu ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydederek, Belediye Başkanının çalışkan ve başarılı bir kişi olduğunu söyledi.

Büyükkonuk Beldesinin son derece iyi bir yapıya sahip olduğunu, bölgede düzenlenen eko günün de bunun bir göstergesi olduğunu kaydeden Bakan Dürüst, her bölgeden insanların akın ettiği eko gün festivalinin iç ve dış turizme katkı sağladığını söyledi.

2.4 km olan Büyükkonuk – Sazlıköy arasındaki yolun hizmete açıldığının da altını çizen Bakan Dürüst, köy ve belde içi yolların düzenlenmesi için talep edilenin fazlasını yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu da Bakan Dürüst'ün ziyaretine ilişkin olarak yaptığı konuşmasında, Bakan Dürüst'ün bölgeyi ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaretin ardından Bakan Dürüst ve beraberindeki heyet, köy kahvesine giderek vatandaşlarla bir araya geldi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, son olarak da yapımı tamamlanan 2.4 kilometrelik Büyükkonuk-Sazlıköy yolunu, ardından da yapılması talep edilen Büyükkonuk-Zeybekköy ile Yudi yolu olarak da bilinen Yedikonuk Kuzey Sahil yoluna bağlantı olacak olan yolda incelemelerde bulundu.

Bakan Dürüst burada yaptığı açıklamasında, 2.4 kilometre uzunluğunda ve 6 metre genişliğinde olan Büyükkonuk-Sazlıköy yolunun tamamlandığını ifade ederek, Bölge halkının talebi olan Büyükkonuk-Zeybekköy yolu ile Yedikonuk Kuzey Sahil yoluna bağlantı yolu olarak kabul edilen yolu da yapacaklarını açıkladı.

Bakan Dürüst, ülkedeki yolların geliştirilmesi gerektiğini söyleyerek, ilgili teknik ekibin söz konusu yollarda keşif çalışmasını başlattıklarını kaydetti.

Yedikonuk Kuzey sahil Yoluna bağlatışı olacak olan yolu 2 farklı güzergahı bulunduğunu, bunlardan birinin 4 buçuk kilometre uzunluğunda, 3 metre genişliğinde diğerinin ise bölge halkının talebi olan 3 buçuk kilometre uzunluğunda 6 metre genişliğinde olduğunu ifade ederek, bölge halkının düşüncelerinin ve taleplerinin kendileri için önemli olduğunu sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.