TURİZM
okuma süresi: 3 dak.

Heuser Çifti: "Kuzey Kıbrıs çok güzel ancak daha iyi bakılabilir"

Heuser Çifti: "Kuzey Kıbrıs çok güzel ancak daha iyi bakılabilir"

Rudi ve Shelia Hauser çifti geçtiğimiz haftalarda tam bir hafta Kıbrıs'ta tatil yapmış emekli bir İsviçreli çift.

Yayın Tarihi: 09/11/16 08:09
okuma süresi: 3 dak.
Heuser Çifti: "Kuzey Kıbrıs çok güzel ancak daha iyi bakılabilir"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ulaş Barış - Vevey - İsviçre

Rudi ve Shelia Hauser çifti geçtiğimiz haftalarda tam bir hafta Kıbrıs'ta tatil yapmış emekli bir İsviçreli çift.

Bu son derece cana yakın çift ile Kıbrıs görüşmeleri için bulunduğumuz Vevey kasabasında düzenlenen St.Martin Festivali sırasında tesadüfen karşılaştık.

1964 yılında evlenen ve o günden beri gerek iş gerekse de eğlence için dünyayı dolaşan çiftin yolu Kuzey Kıbrıs'a da düşmüş.

Girne'de Vuni Palace Otel'de uçak bileti ve konaklama da sadece 400 İsviçre Frank'ı (400 Euro civarı) bir fiyata kalan Hauset çifti gerek otel gerekse de geziler sırasında gösterilen yardım severlikten son derece memnun olduklarını söylediler.

Emekli bir uluslararası ticaret uzmanı olan Rudi'ye göre Kıbrıs çok güzel ancak gerek çevre gerekse de çarpık yapılaşma yüzünden gözüne çirkin görüntüler de çarpmış.

"Son derece güzel bir ülkeniz var ve son derece de ucuz. 400 Frank'a çok harika bir tatil yaptık. Girne, Karpaz ve Lefkoşa çok güzel. Güney Kıbrıs daha derli toplu görülüyor ancak Kuzeyin sahilleri çok güzeldi" diye konuşan Rudi'ye göre Girne'ye dikilen binalar kentin doğal güzelliğini bozmuş durumda.

"Bence yüksek binalar, bitmemiş bir sürü bina Girne'ye hiç yakışmıyor. Umarım bu şekilde yapılaşmaya devam etmezler" diyen Rudi Karpaz'ın doğal güzelliklerine de hayran kalmış.

52 yıllık ev hanımı eşi Shelia da Kıbrıs'a hayran kaldığını söylüyor.

Ancak St Hilarion ve Kantara Kalesini ziyaret ettiklerini ve muhteşem bulduklarını ifade eden Shelia her iki turistik yerin de çöplerle dolu olduğunu ve iyi bakılmadığını düşünüyor.

"Bence daha iyi bakılabilir, etraf daha iyi düzenlenebilir" diyen Shelia Kıbrıs'ı çok sevdiğini özellikle de yemeklerini çok ucuz ve lezzetli bulduğunu belirtiyor.

Güzel tesadüfümüzü de "dünya gerçekten küçük. Daha bir hafta önce Kıbrıs'ta idik ve şimdi Kıbrıslı gazetecilerle Vevey'de aynı masada oturuyoruz" diye niteleyen Shelia ve Rudi Hauser adayı çok beğendiklerini ve ilk fırsatta yeniden gelmek istediklerini de sözlerine eklediler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.