SPOR
okuma süresi: 3 dak.

Sporu yaşam biçimi haline getirmek isteyenlere 5 öneri

Sporu yaşam biçimi haline getirmek isteyenlere 5 öneri

Yoğun iş temposundan ya da motivasyon eksikliğinden sporu hayatında bir alışkanlık haline getiremeyenlere özel öneriler...

Yayın Tarihi: 16/11/16 16:46
okuma süresi: 3 dak.
Sporu yaşam biçimi haline getirmek isteyenlere 5 öneri
A- A A+

Yoğun iş temposundan ya da motivasyon eksikliğinden sporu hayatında bir alışkanlık haline getiremeyenlere özel öneriler...

Spor yapmak bazıları için yoğun iş hayatından sonra zor gelirken bazıları için de en büyük motivasyon kaynaklarından biri. Sağlıklı beslenmenin yanında rutin egzersiz alışkanlığı edinmenin de sağlıklı yaşam konusunda önemi büyük. Ancak sporu alışkanlık haline getirmek için işi ciddiye almak önemli. Sporu bir rutin haline getirerek siz de formda ve sağlıklı bir yaşama başlayabilirsiniz.
SPOR YAPMAYI ERTELEMEYİN

Spor yapmaya karar verdiğiniz zaman bu kararınızı ertelemeyin ve hemen aksiyon almaya başlayın. Spor yapmak için bahaneler bulmak yerine egzersizleri rutin haline getirmek için zaman yaratın. Spor salonuna kayıt olduktan sonra haftalık egzersiz programınızı çıkartarak programınızı adım adım not etmek de size yüksek motivasyon sağlar. Spor takviminizi programınızı aksattığınız dönemleri tespit etmek için de kullanabilirsiniz. Böylece spora ayırdığınız zamanı ve harcadığınız kalori miktarını da hesaplayarak daha verimli bir spor programı oluşturabilirsiniz.

SPOR ARKADAŞI EDİNİN

Spor yapmanın en iyi yolu spor arkadaşı edinmektir. Spor yapacak bir partner bulduğunuz zaman hem birlikte egzersiz yapabilir hem de birbirinizi motive edebilirsiniz. Kendinizi daha yoğun ve ağır egzersizlere hazırlamak için spor arkadaşı edinmek en eğlenceli yollardan biri. Spor partnerinizle birlikte vücudunuzdaki değişimleri görerek spora daha istekli bir hale gelebilirsiniz. Farklı spor aktivitelerine birlikte katılarak daha fazla yağ yakabilir ve hızlıca şekle girebilirsiniz.

SPOR ANLARINIZI PAYLAŞIN

Spor yaptığınız anları ve egzersiz çeşitlerini fotoğraflamak veya videoya kaydederek arkadaşlarınızla paylaşmak bu konuda ne kadar kararlı ve ciddi olduğunuzu gösterir. Farklı egzersizleri ve program rutininizi sosyal medyada paylaşmak ve arkadaşlarınızın motive edici mesajlarıyla karşılaşmak da sizi spora daha fazla bağlar.

YENİ SPOR KIYAFETLERİ ALIN

Spor yaparken sizi terletmeyen ve stilinizi yansıtabileceğiniz kıyafetler seçmek aynı zamanda sizi spor yapmaya teşvik eder. Son zamanlarda moda olan spor giysileri, salon zeminine uygun spor ayakkabıları ve kaliteli malzemeden yapılmış su matarası sizi spora hazırlayan önemli etkenlerden biri.

KENDİNİZE HEDEF KOYUN

Spora başlarken kendinize belirli hedefler belirlemek hem ilerlemenizi görmenizi sağlar hem de motivasyonunuzu önemli ölçüde artırır. Spora başlamadan önce yağ ve kas ölçümü yaptırarak belirli aralıklarla vücudunuzdaki değişimi analiz edebilir ve hedeflerinize ne kadar yaklaştığınızı görebilirsiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.