EMLAK
okuma süresi: 3 dak.

Daha temiz bir evin püf noktaları

Daha temiz bir evin püf noktaları

Temizliği nasıl yapacağınızı bilirseniz işiniz daha hızlı biter ve tertemiz evinizin keyfini çıkarmaya bir an önce başlayabilirsiniz.

Yayın Tarihi: 24/11/16 13:54
okuma süresi: 3 dak.
Daha temiz bir evin püf noktaları
A- A A+

Temizliği nasıl yapacağınızı bilirseniz işiniz daha hızlı biter ve tertemiz evinizin keyfini çıkarmaya bir an önce başlayabilirsiniz.

Fırın rafı ve tepsileri: Fırın rafı ve tepsilerinin üstüne yağ çözücü spreyi sıkın. Plastik bir poşetin içine koyup ağzını sıkıca kapatın ve 30 dakika bekletin. Sonrasında lavabo içinde durulayın ve yumuşak bir bezle silerek kurutun.

Halılar: Halınızı ters çevirin. Bir çırpıcı ile üzerine vurarak derin tozların, alerjenlerin ve sporların gevşemesini sağlayın. İsterseniz tersten elektrik süpürgesi ile de süpürebilirsiniz. Sonra tersini çevirip elektrik süpürgesi ile süpürün.

Gardırop rafları: Giysiler toz tuttuğundan dolap raflarını temizlemeniz gerekir. Üstelik bu tozlar dolabınızın kapağını her açtığınızda dışarıya da yayılır. Bu yüzden dolap raflarının tozunu almayı atlamayın.

Mikrodalga fırın: Bir yemek kaşığı elma sirkesini yarım fincan su ilebir kaseye koyun. Bu karışımı mikrodalga fırının içine koyup 5 dakika çalıştırın.

Cam duş kapısı: Camı temizledikten sonra sabunların birikmesini önlemek için limon yağı ile silin. Hızlı bir temizlik içinse çekçek kullanın.

Lavabo gideri: Lavabonun gider borusunu sadece içten temizlemek yetmez, dışarıdan da temizleyin. Elinize bir eldiven geçirin ve dezenfektan dökülmüş bir bezle gider bağlantılarını ve borusunu silin.

Bulaşık makinesi: Boş makinenin içine bir fincan karbonat ekleyin ve bir gece bekletin. Sabah deterjan gözüne biraz sirke koyarak en sıcak derecede makinenizi çalıştırın. Bu uygulamayı yaptıktan sonra kir ve kokuların yok olduğunu göreceksiniz.

Kapılar: Kapılarınızı ılık ve sabunlu su ile silin. Ahşap kapıları temizlerken mobilya cilası kullanın.

Yorgan: Yorganlarınızı çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Yıkarken içine tenis topu atın ki çıktığında gene kabarık olsun.

Ahşap zeminler: Üzerindeki tozu elektrikli süpürge ile temizleyebilirsiniz. Sonrasında ahşap temizleme ürünü ile silin. Girişe güzel bir paspas koyarak ayakkabılarınızın ahşap zemine zarar vermesini engelleyebilirsiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.