MEHMETÇİK
okuma süresi: 5 dak.

Mehmetçik Belediyesi, "2. Toprak Ana Günü" düzenliyor

Mehmetçik Belediyesi, "2. Toprak Ana Günü" düzenliyor

Sakin şehir (Cittaslow) Mehmetçik Belediyesi, 11 Aralık Pazar günü saat 10.00'da Balalan'da "2. Toprak Ana Günü" düzenliyor.

Yayın Tarihi: 05/12/16 12:53
okuma süresi: 5 dak.
Mehmetçik Belediyesi, "2. Toprak Ana Günü" düzenliyor
A- A A+

Sakin şehir (Cittaslow) Mehmetçik Belediyesi, 11 Aralık Pazar günü saat 10.00'da Balalan'da "2. Toprak Ana Günü" düzenliyor.

Gün boyu farklı birçok etkinliğin yer alacağı "2. Toprak Ana Günü", saat 17.00'de sona erecek.

Etkinlik kapsamında konserler verilecek, yemek yarışmaları yapılacak, ayrıca üst düzey Cittaslow yetkililerinin katılımıyla, "Kuzey Kıbrıs Cittaslow Ağı Kurulma Toplantısı" düzenlenecek.

Mehmetçik Belediyesi, "2. Toprak Ana Günü" etkinliğini duyurmak amacıyla bugün Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği'nde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ve Belediye Kültür İşleri Danışmanı Zekai Altan konuşma yaptı.

Sarıçizmeli, hedeflerinin sağlıklı beslenmeye önem veren, kültürüne sahip çıkan bir toplum yaratılmasına katkıda bulunmak olduğunu belirtti.

SARIÇİZMELİ: "YERELİN KORUNMASININ SİMGESİ"

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, "2. Toprak Ana Günü" etkinliğinin, AKSA Enerji Şirketi sponsorluğunda düzenleneceğini belirtti.

Etkinliğin, Mehmetçik Belediyesi'nin de üyesi Cittaslow sürecinin önemli bir parçası olduğunu söyleyen Sarıçizmeli, 10 Aralık'ın her yıl "Toprak Ana Günü (Terra Madre)" olarak kutlanan uluslararası bir gün olduğunu kaydetti.

"Toprak Ana Günü"nün yerel mutfağın ve sağlıklı gıdanın öne çıkarılması ve dünya çapında fark edilmesi bakımından önemli bir gün olduğuna işaret eden Sarıçizmeli, bu günün, tüm dünyada fast food zincirlerine karşı duruşun ve yerelin korunmasının simgesi haline geldiğini söyledi.

Etkinliği Balalan köyünde gerçekleştireceklerini dile getiren Sarıçizmeli, yerel mutfaklar gibi, Balalan köyünün de yok olmaya yüz tuttuğunu, bunu öne çıkarmak amacıyla etkinliği düzenleyeceklerini belirtti.

CITTASLOW BAŞKANI DA GELİYOR

"Toprak Ana Günü"nün geçtiğimiz yıl da kutlandığını, bu yıl kapsamının genişletildiğini anlatan Sarıçizmeli, Cittaslow Uluslararası Başkanı Stefano Pisani ve Cittaslow Uluslararası Genel Direktörü Pier Giorgio Olivetti ile Türkiye'deki Cittaslow Uluslararası Başkan Yardımcısı ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü Bülent Köstem'in de etkinliğe katılacağını kaydetti.

LEFKARA EVİ AÇILACAK, "YEREL ÜRETİCİ PAZARI"NIN TEMELİ ATILACAK, AĞ TOPLANTISI YAPILACAK

Sarıçizmeli, etkinliklerle ilgili bilgi vererek, Çayırova köyünde restore edilerek "Lefkara Evi" ismi verilen okul binasının açılışının yapılacağını, Yerel Üretici Pazarı'nın temel atma töreninin gerçekleştirileceğini ve Kuzey Kıbrıs Cittaslow Ağı Kurulma Toplantısı'nın düzenleneceğini belirtti.

Sarıçizmeli, toplantı sonucunda "Kuzey Kıbrıs Cittaslow Ağı"nın kurulacağını dile getirdi.

ALTAN: "MEŞALE YAKILDI"

Mehmetçik Belediyesi Kültür İşleri Danışmanı Zekai Altan da Mehmetçik Belediyesi'nin Cittaslow üyesi olarak Karpaz bölgesinde bir meşale yaktığını, kültürel, sosyal ve beslenme açısından bir örgütlenme başlattığını belirtti.

Altan, etkinlik çerçevesinde "Garavolli Yiyecekleri Yarışması" düzenleneceğini söyleyerek, yemek sergisi de açılacağını kaydetti.

Altan, fotoğraf sergisini yurtdışına açmayı hedeflediklerini ifade etti.

2. TOPRAK ANA GÜNÜ PROGRAMI

"2. Toprak Ana Günü" pazar günü saat 10.00'da çocuklardan oluşan Kültür Elçileri Korosu ve Mehmetçik Kültür Derneği Halk Dansları gösterisiyle başlayacak.

Açılış konuşmalarının ardından saat 11.30'da stantlar ve sergiler açılacak.

Sergi açılışının ardından Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği Othello Çoksesli Korosu konseri, Erkan Dağlı ve Rana Uluçay müzik dinletisi, "Garavolli Yiyecekleri Yarışması" düzenlenecek.

Etkinlikte, Dr. Emir Gül, Off The Record, Kıbrıs Havaları Derneği, İki Toplumlu Müzik ve Halk Dansları grupları da müzik ve danslarıyla yer alacak.

Toprak Ana Günü etkinliği, Yemek ve Genel Kültür Bilgi Yarışması Ödül Töreni ile sona erecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.