TURİZM
okuma süresi: 7 dak.

KITOB 26'ncı olağan genel kurulu yapıldı, Başkanlığa Fethi Özboğaç getirildi

KITOB 26'ncı olağan genel kurulu yapıldı, Başkanlığa Fethi Özboğaç getirildi

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB), 26. olağan genel kurulunu bugün gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 09/12/16 08:42
okuma süresi: 7 dak.
KITOB 26'ncı olağan genel kurulu yapıldı, Başkanlığa Fethi Özboğaç getirildi
A- A A+
Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB), 26. olağan genel kurulunu bugün gerçekleştirdi.

Girne Oscar Otel'de yer alan KITOB olağan genel kurulu, yeni yönetim, denetim ve disiplin kurulların belirlenmesi amacıyla gerçekleştirildi.

Başkanlık divanının oluşturulmasıyla başlayıp, Atatürk, şehitler ve merhum otelciler için saygı duruşuyla devam eden olağan genel kurulda daha sonra mesajlar okunup, açılış konuşmaları yapıldı.

Konuşmaları, KITOB Başkanı Hüseyin Aktığ, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, KITSAB Başkanı Orhan Tolun, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu gerçekleştirdi.

Olağan genel kurulda daha sonra faaliyet ve mali raporlar okunup aklandı ve birlik üyelik aidatları yeniden düzenlendi.

Ardından yönetim, denetim ve disiplin kurullarının seçimi yapıldı.

KITOB 26'ncı olağan genel kurulu dilek ve temennilerin okunmasıyla sona erdi.

Yapılan seçimde KITOB yeni yönetim, denetim ve disiplin kurulları şöyle oluştu:

"KITOB Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Özboğaç,

I. Grup; 5 ve 4 yıldızlı oteller, 1. sınıf tatil köyleri ve sağlıklı yaşam otelleri ile butik

otelleri temsilen; Ercan Turhan (Asbaşkan), Tunç Ertan, Özer Özbilen, Umut Gürtunç, Ali Çağıner.

II. Grup: 3, 2 ve 1 yıldızlı oteller, özel belgeli oteller ve 2. sınıf tatil köyleri ile turistik

bungalovlar ve apart otelleri temsilen; Ercan Otcuoğlu, Mehmet Dolmacı, Burcu Beyoğlu (Sayman), Erhan Özerdem (Genel Sekreter), Handan Abidin.

Denetleme Kurulu; Hüseyin Mirillo, Niyazi Beydağlı, Ahmet Avcı.

Disiplin Kurulu; Can Özer, Aygül Benzincioğlu, Gülten Aytaç."

ATAOĞLU

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC'nin geneline hitap eden turizmin, eğitim ile birlikte ülke ekonomisine en büyük katkıyı yapan sektör olduğunu ifade ederek, bu kapsamda ilgili bakanlık olarak elden geldiğince turizme destek olmaya çalıştıklarını kaydetti.

KKTC'yi tanıtıcı faaliyetlerde sadece sektör ve paydaşlarını değil ülke genelini tanıtmayı amaçladıklarını belirten Ataoğlu, bu kapsamda Anavatan Türkiye'den ülkeye daha çok turist gelmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

İlk etapta Türkiye'nin 10 ilinde başlatılan tanıtım faaliyetlerini diğer illerin izleyeceğini ifade eden Ataoğlu, bununla ilgili farklı noktalara uçuş noktaları açılması için karar aldıklarını belirtti.

Bu çalışmalarda özel havayolu şirketleri ve özellikle THY'nin bakanlık ile birlikte hareket ettiğini belirten Ataoğlu, bu kapsamda havayollarının belirleyecekleri yeni uçuş noktalarında bakanlık, turizm paydaşları ve diğer sivil toplum örgütleriyle birlikte ülke genelini tanıtmaya başlayacaklarını söyledi.

Tanıtım faaliyetlerinde eğitim alanında üniversiteler yanında KTBK ve GKK ile de işbirliği yapacaklarını ifade eden Ataoğlu, ülkeye eğitim ve askeri görev amacıyla gelenlere KKTC'yi rehberler eşliğinde tanıtacaklarını kaydetti.

Bunun yanında üniversitelerde tıp fakültesi ve hastanelerin de açılmasıyla ülkede sağlık turizmine de ağırlık vereceklerini belirtti.

Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu, çalışmalar kapsamında ülkede turistik tesis ile yatak sayısının çoğaltılması için de ciddi çalışma sürdürdüklerini söyledi.

SUCUOĞLU

Sağlık Bakanı Fazi Sucuoğlu ise, Turizm ve Çevre Bakanlığı görevi yapmış birisi olarak ülke turizminde istikrarın önemine vurgu yaptı.

İstikrar yakalanamamasının en büyük nedenini; "40 yılda 39 hükümet ve bakanın görev yapması"olarak gösteren Sucuoğlu, durum böyle olunca da projelerin hayata geçmesinin mümkün olamadığını kaydetti.

Turizmin ülkenin olmazsa olmazı ve lokomotif sektörü olduğunu ifade eden Sucuoğlu, bakanlığın sağlık turizmi konusuna yapmakta olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bu konuda 24-25 Aralık'ta ön çalıştay, 2017'nin ilk çeyreğinde de bu çalıştayın daha geniş ve kapsamlısını düzenleyeceklerini belirten Sucuoğlu, sağlık turizminin küçümsenemeyecek kadar büyük bir kapasitesi bulunduğuna dikkat çekti.

Yapılan çalışmalara göre, sağlık turizminin dünyada yıllık 100 milyar, Avrupa'da ise 50 milyar dolarlık bir pastası bulunduğunu ifade eden Sucuoğlu, sağlık turizmi için gelen turistin kültür turizmine oranla 7 kat daha çok harcama yaptığına vurgu yaptı.

Sucuoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu alanda yapmakta olduğu büyük yatırımlardan da bahsetti.

AKTIĞ

KITOB Başkanı Hüseyin Aktığ da, turizm endüstrisinin tarihi geçmişine vurgu yaparak, "turizmin; Hz. Adem'in cennetten kovulduğu günden bugüne var olan ve insanoğlunun yaşam kalitesinin gelişmesiyle paralellik taşıyarak evrimleşen en eski sektör olduğunu" ifade etti.

Kıbrıs'ın coğrafi olarak dünyanın en sıkıntılı bölgesinde yer almasına rağmen ironik şekilde en güvenli ülkelerin başında geldiğini belirten Aktığ, bu gerçeğin turizmin pazarlanması çalışmalarında iyi değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

GÜNGÖRDÜ

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de, ülke turizminin gerekli sıçramayı bir türlü yapamadığını ifade ederek, tüm olumsuzluğa rağmen durumunun pek de kötü olmadığını söyledi.

Belediye olarak üzerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını ifade eden Güngördü, bu kapsamda kent, cadde ve sokakları temiz tutmaya çalıştıklarını belirtti.

TOLUN

KITSAB Başkanı Orhan Tolun da olağan gelen kurulun hayırlı olmasını dileyerek, yapılan tüm çalışma ve araştırmaların ülkenin sürükleyici sektörünün turizm olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Ülke ekonomisine yıllık 700 milyon Dolar tutarında katkı yapan bir sektör olan turizme daha çok önem verilmesi gerektiğini ifade eden Tolun, durum böyle olmasına rağmen ülke tanıtımı için ayrılan miktarın gereğinden çok daha az olduğunu söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.