ESENTEPE
okuma süresi: 5 dak.

Kişi: "Tarihin en beceriksiz hükümetiyle karşı karşıyayız"

Kişi: "Tarihin en beceriksiz hükümetiyle karşı karşıyayız"

Cumhuriyetçi Türk Partisi Girne İlçesi, Esentepe'yi ziyaret ederek iç meseleler ve Kıbrıs Sorunu'na yönelik gelişmeleri ele aldı.

Yayın Tarihi: 16/12/16 14:54
okuma süresi: 5 dak.
Kişi: "Tarihin en beceriksiz hükümetiyle karşı karşıyayız"
A- A A+
Cumhuriyetçi Türk Partisi Girne İlçesi, Esentepe'yi ziyaret ederek iç meseleler ve Kıbrıs Sorunu'na yönelik gelişmeleri ele aldı. Ziyarete Girne İlçe Başkanı Mehmet Kale Kişi, Girne milletvekili Ömer Kalyoncu, Girne İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Esentepe Ocak Örgütü yöneticileri, Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, Esentepe Belediyesi eski Başkanı Mehmet Kim ve çok sayıda yurttaş katıldı. Girne İlçe Başkanı Mehmet Kale Kişi, ilk olarak geçtiğimiz günlerde Karaağaç yakınlarında meydana gelen trafik kazası sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiğini ve bunun tüm ülkeye ateş düşürdüğünü söyledi. Kazada sürücünün dikkatsizliğinin yanı sıra iş bilmez hükümetin saat uygulamasının da etkili olduğunu dile getiren Kişi, bu kaza üzerinden istismar yolu yerine acıların paylaşılmasını seçtiklerini vurguladı.

HÜKÜMET İCRAATLARIYLA HALKI BEZDİRDİ

UBP-DP Azınlık Hükümeti'nin her alanda almış olduğu hukuka aykırı kararlar ve icraatlarla halkı derinden etkilediğini ve sonunda da geri adım atmak zorunda kaldığını ifade eden Kişi, bu hukuk dışı kararların mahkemeden geri döndüğünü kaydetti. Kıbrıs Türk tarihinin gelmiş geçmiş en beceriksiz hükümetiyle karşı karşıya olduklarının altını çizen Mehmet Kale Kişi, hükümetin bu uygulamalarla halkı bezdirdiğini söyledi.

CENEVRE'DEN BEKLENTİLER YÜKSEK

Kıbrıs Sorunu'nda gelinen son aşama hakkında konuşan Kişi, müzakerelerde önemli gelişmeler yaşandığını belirtti. Cenevre zirvesiyle birlikte Kıbrıs Sorunu'nun çok önemli bir viraja gireceğine değinen Kişi, güvenlik ve toprak konularının görüşüleceği zirveye üst düzey bir katılım olacağını ve bundan dolayı da beklentilerinin çok yüksek olduğunu ifade etti. CTP olarak sürece fiziksel olarak katkı koyduklarını ve cumhurbaşkanına en üst seviyede destek verdiklerini kaydeden Kişi, bu desteğin süreceğini söyledi. Kişi, Genel Başkan Tufan Erhürman'ın da Cenevre'deki zirvede yer alacağını hatırlattı.

SÜREÇTEN UMUTLUYUZ

CTP'nin Kıbrıs Sorunu'nun çözümünün elzem olduğunu en net belirten siyasi parti olduğuna vurgu yapan Girne İlçe Başkanı Kişi, geçmişten bugüne siyasi mücadelenin en önemli ayağını oluşturduğunu da sözlerine ekledi. CTP olarak Kıbrıs Sorunu'na ilişkin çözüm sürecinden son derece memnun olduklarına değinen Kişi, "Bu süreçte hep birlikte çözüm istencini en üst seviyede haykırmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

HÜKÜMET KIBRIS SORUNUNDA DA FİYASKO

UBP-DP Azınlık Hükümeti'nin her alanda olduğu gibi Kıbrıs Sorunu'na çözüm bulmaya yönelik süreçte de fiyasko olduğunu kaydeden Kişi, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ziyareti sonrası tüm siyasi partilerin çözümle ilgili istencinin yüksek olduğunu ve kaygıların ortak olduğunu açıklamasından kısa bir süre sonra Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş olası plana peşinen 'hayır' diyeceğini açıkladığını anımsattı.

KALYONCU: TC HÜKÜMETİNİN SAATLER KONUSUNDA HERHANGİ BİR TALEBİ OLMADI

Girne milletvekili Ömer Kalyoncu da konuşmasında UBP-DP Azınlık Hükümeti'ni eleştirdi. Hükümetin saatler konusunda TC hükümetinin bir talebi olmaksızın sırf yaranabilmek adına saatleri geriye almadığını ve halkın yaşantısını derinden etkilediğini belirtti. Yolların bozulmasında kamyonların kapasitesinin üzerinde yük taşımasının da büyük faktör olduğunu kaydeden Kalyoncu, kamyonların fazla yük taşımasının sadece yollara zarar vermekle kalmadığını, aynı zamanda araçların fren yapma gibi teknik kapasitesini aştığı için kaza yapma riskini de son derece artırdığını ifade etti. Bu konuda polisin ve devletin acilen denetimleri artırması gerektiğini kaydeden Kalyoncu, petrol ve enerji kaynaklarının Ortadoğu'da büyük bir yıkım yaratırken Kıbrıs'ta birleştirici bir rol oynayacağını ümit ettiklerini vurguladı. Kalyoncu, CTP olarak Kıbrıs Sorunu'nun çözümünü çocukların geleceği açısından desteklediklerini ve en üst seviyede desteklemeye devam edeceklerini dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.