LEFKOŞA
okuma süresi: 7 dak.

Harmancı ile bazı LTB Meclis üyeleri bütçe nedeniyle karşı karşıya geldi

Harmancı ile bazı LTB Meclis üyeleri bütçe nedeniyle karşı karşıya geldi

Lefkoşa Türk Belediyesi Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, LTB'nin 2014 yılında 40 milyon TL bütçe açığını 2016 yılında 15 milyon TL'ye indirdiklerini bildirdi.

Yayın Tarihi: 22/12/16 10:02
okuma süresi: 7 dak.
Harmancı ile bazı LTB Meclis üyeleri bütçe nedeniyle karşı karşıya geldi
A- A A+

Kıbrıs Postası - Sosyal Medya

Lefkoşa Türk Belediyesi Belediye Başkanı Mehmet Harmancı 2014'te göreve geldiği günden beri yaptığı yenilikleri ve ilerlemeleri anlattı.

Harmancı, LTB'nin 2014 yılında 40 milyon TL bütçe açığını 2016 yılında 15 milyon TL'ye indirdiklerini bildiren Harmancı, 2017 yılında en önemli yatırım planının TC kaynaklı yatırım hedefimiz olan Kemal Aksay Caddesi ve Ecvet Yusuf Caddesi düzenlemesi olduğunu söyledi.

2017 yılı içinde gerçekleşmesi muhtemel beklenen bazı önemli yatırımlar olduğunu da ifade eden Harmancı, yeni Açık Pazar inşaatının ilk etabının Haziran ayında bitmesinin planlandığını, asfalt ihalesinin mart ayında tamamlanmasının planlandığını bildirdi.

Harmancı'nın sosyal medyada yaptığı açıklama şöyle:

"Lefkoşa Türk Belediyesi'ni 2014 yılında 40 Milyon Türk Lirası bütçe açığı ile devir almıştık.

2 yılın sonunda bu açığı 15 Milyon Türk Lirasına indirmeyi başardık.

2016 her açıdan zor bir yıldı. Zor bir yıl olacağını ve bu zorlukları elbirliği ile aşabileceğimizi baştan beri ifade etmiştim.

8 yıldan sonra personelimizin güncel sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımları ile devlete olan vergi yatırımlarımızı, Ocak 2016 tarihinden itibaren ödemeye başladık..

Bugüne kadar kamuoyunda net ve kesin ifadelerle "30 milyon açıkla kapatacak 2016 yılı bütçesi" söylemlerinin de herhalde daha iyi bir analizi gerektiriyor olduğu anlaşılmıştır.

Gerçeklerimizi görerek ve akılcı yöntemlerden uzaklaşmayarak, disiplinli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürerek hedeflere ulaşılacağına eminim.

Bu konuda bizlere olumlu yönde katkılarını esirgemeyen Belediye Meclis üyelerimize ve personelimize bu zor yılda katkıları için teşekkür ederim.

2017 yılında da birçok zorlu mücadele yine bizleri bekliyor olacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dayanışarak, hesap vererek ve akılcılığı hiç kaybetmeden geleceği inşa etmeye devam edeceğiz.

Bu süreçte yatırımlarımız noktasında dış kaynakların etkin kullanımı büyük önem arz edecek.

Bunlar arasında en önemlisi T.C kaynaklı yatırım hedefimiz olan Kemal Aksay Caddesi ve Ecvet Yusuf Caddesi düzenlemesidir. Yakında tüm detaylarını paylaşacağım.

Yeni Açık pazar inşaatının ilk etabının Haziran ayında bitmesi planlanmaktadır.

1 Milyon TL'lik asfalt ihalemiz mart aylarında tamamlanacaktır. Yeni asfalt ihalemizi hemen akabinde başlatmayı planlıyoruz.

Bunun haricinde gerçekleşmesi muhtemel beklenen bazı önemli yatırımlar da olacak, bunları da sizlerle süreç içerisinde paylaşmaya devam edeceğiz.

Her gün bir tuğla koymaya, var olanları daha güçlü bir şekilde pekiştirmeye devam edeceğiz..."

OLGUNER: "LTB'DE ARALIK AYININ BAŞINDA MAAŞ ÖDEMEK İÇİN YENİ BORÇLANILAN MİKTAR 4.880.000 TL"

Öte yandan Lefkoşa Türk Belediyesi'nde Belediye Meclis Üyesi Onur Olguner de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalara göre "Lefkoşa Türk Belediyesinde Aralık ayının başında maaş ödemek için yeni borçlanılan miktar 4.880.000 TL olduğunu" iddia etti.

Olguner'in sosyal medya hesabındaki açıklaması ve konuyla ilgili yayınladığı tablo şöyle:

"Lefkoşa Türk Belediyesinde Aralık ayının başında maaş ödemek için yeni borçlanılan miktar 4.880.000 TL'dir.

LTB Başkanı Harmancı Mayıs ayında batan belediyede yüksek faizli borç hesabını (overdraft) kullanarak maaş ödediği için, bu yıl Ziraat Bankasına borç faizi olarak 300.000 TL ödedik.

Bu yeni borcun bize gelecek sene 900.000 TL faiz ödeteceği yazılı olarak bildirildi.

Sene başında 15 ile 30 milyon TL arası bütçe açığı verecek diyerek red ettiğimiz bütçeyi şu anda belediye başkanı "hani 30 olmadı" diye başarı hikayesi gibi bize sunmaya çalışıyor. Manipule ediyor.

Bu "başarının" belediyenin sene başındaki borcuna 15 milyon TL eklediğini ise popülizmle ve halkla ilişkiler teknikleriyle halktan saklıyor.

Başkan bugün hukuk tüzük komitesinde kanalizasyon harçlarıyla ilgili sunduğu gibi, önünüze vergileri artıran önerilerle gelmeye devam ediyor. Belediyenin "performansını" vatandaşın ve esnafın üstünden VERGİ olarak çıkartıyor.

En nihayetinde son söz yine Lefkoşalınındır. Algı oyunlarına, popülizme ve manipulasyonlara kanmaya devam ettiğimiz sürece yaşayacağımız Lefkoşa çukurlardan, altyapısızlıktan ve yüksek vergilerden kurtulamayacaktır."

KOYUNCU: "215 MİLYON TL 'YE ULAŞAN BORÇ, BU ŞEHRİN BOYNUNA GEÇİRİLMİŞ BİR İLMİK"

Harmancı'nın paylaşımının ardından bir başka iddia da Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis Üyesi Sonuç Koyuncu'dan geldi. Koyuncu, Lefkoşa Türk Belediyesi'nin borcunun 215 milyon TL olduğunu iddia ederek sosyal medya hesabında şu açıklamalarda bulunudu:

"2014 Temmuz ayında ilk meclis toplantında siz başarırsanız bu şehirde başarır demiştim Sn başkan .Aradan zaman geçip sizden beklediklerimizi görmeyince endişelendik.Meclis'te sizi ve diğer meclis üyelerini uyardık.Dinlemediniz..

Bugün bakıyorum da, keşke ben ve bir kaç meclis üyesi arkadaşım yanılsaydık, siz denk bir bütçeyi başarabilseydiniz Sn. Başkan. Görev sürenizdeki 2.5 yılda toplamda takriben 7 milyon TL asfalt döken bir belediye başkanı olarak sadece 2016 yılında 15 milyon TL borç arttı diyerek keşke kendinize methiyeler düzmeseydiniz. Bu 15 milyon ve geride duran 200 milyon TL olan borcumuzu faizleri ile birlikte biz sizce nasıl öderiz? Bu böyle giderse sizin hep her platformda sözde eleştirdiğiniz birilerinin önünde ceketimizi ilikleyen siyasetçiler olmaktan nasıl kurtulabiliriz? Borç azalmıyor artıyor Sn Başkan. Bu şehirde size oy veren veya vermeyen herkes umutluydu bu dönemden. Üzgünüm ama ben artık bu vizyonda olan bir yönetimden umudumu yitirdim Sn Başkan.

Birileri size, birileri bir kaç belediye meclis üyesinin endişelerine inanabilir ama her geçen gün artarak 215 milyon TL 'ye ulaşan borç, bu şehrin boynuna geçirilmiş bir ilmik gibi günden güne bu şehri boğmaya devam ediyor Sn Başkan"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.