İSKELE
okuma süresi: 2 dak.

9. Hamsi Festivali yapıldı

9. Hamsi Festivali yapıldı

Karadeniz Kültür Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Hamsi Festivali'nin 9'uncusu İskele'de gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 08/01/17 17:22
okuma süresi: 2 dak.
9. Hamsi Festivali yapıldı
A- A A+

Türkiye'de yaşanan terör olaylarından dolayı etkinlikte müzik ve dans gösterileri iptal edildi, şehitler için dualar okundu.

Festivalde, Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi, düzenlenen etkinliklerin önemine vurgu yaptı.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, 43 yıl önce başlayan dostluk, birliktelik ve kardeşliğin her geçen gün daha da büyüdüğünü ifade ederek kültürlerin kaynaşmasının önemine vurgu yaptı.

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, Cenevre'deki görüşmelere değindi, müzakereleri merak ve endişeyle takip edeceklerini söyledi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da konuşmasında Cenevre'deki müzakere sürecine değindi.

Çavuşoğlu, Cenevre'ye gidenlerin bazılarının görüşlerine tamamen katılmasa bile söz konusu temsilcilerin halkın temsilcisi olduğunu, kökene dayalı temsilci söylemlerini yanlış bulduğunu vurguladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hep birlikte yaşatılacağını belirten Çavuşoğlu, "Herkes bu topraklarda üzerine düşen görevi yapacaktır" dedi.

Festivalde konuşan 2'nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ise ülkede önemli gelişmeler yaşandığını, ilk defa garantör ülkelerin de katılımı ile Cenevre'de görüşmelerin başladığını kaydederek, söz konusu görüşmelerden olumlu sonuç beklediklerini söyledi.

Festivalde Laz böreği ile özel olarak Türkiye'den getirilen 3 ton hamsi konuklara ikram edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.