İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Merkezi Cezaevi Müdürü Derviş Çebiç: "Yeni cezaevinin temelleri yarın atılıyor"

Merkezi Cezaevi Müdürü Derviş Çebiç: "Yeni cezaevinin temelleri yarın atılıyor"

Kıbrıs Postası'na konuşan Merkezi Cezaevi Müdürü Derviş Çebiç, "Yarın, yeni cezaevinin temeli atılacak ve mümkün olan en kısa sürede tamamlanacak" dedi.

Yayın Tarihi: 19/01/17 07:48
okuma süresi: 6 dak.
Merkezi Cezaevi Müdürü Derviş Çebiç: "Yeni cezaevinin temelleri yarın atılıyor"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık

Kıbrıs Postası'na konuşan Merkezi Cezaevi Müdürü Derviş Çebiç, "Yarın, yeni cezaevinin temeli atılacak ve mümkün olan en kısa sürede tamamlanacak" dedi.

"Orantılı Güç Kullanımı ile İlgili Kurallar Tüzüğü" konusunda çalışmaların başladığını da açıklayan Derviş Çebiç, yeni cezaevini beklemeden orantılı güç kullanımı ile ilgili tüzüğün devreye gireceğini belirtti.

Yeni Merkezi Cezaevi'nde çocuk mahkûmların ayrı bir bölgede bulunacağını kaydeden Çebiç, eğitim, sağlık ve kişisel gelişim konusunda çocuk mahkûmlara en üst düzeyde hizmet sağlanacağını ifade etti.

Merkezi Cezaevi'nin kapasitesini ve ömrünü doldurmuş olmasından, cezaevinde yaşanan sorunlar sürekli gündemden düşmüyor. Cezaevi personelinin yanı sıra cezaevinde bulunan mahkûmlar ve mahkûm yakınları da daha insani koşulların yaratılacağı yeni cezaevini dört gözle bekliyor. Merkezi Cezaevi Müdürü Derviş Çebiç, yeni cezaevi ile ilgili beklentiler ve mevcut cezaevinin durumuyla ilgili Kıbrıs Postası'nın sorularını yanıtladı.

"YENİ CEZAEVİNİN TEMELLERİ YARIN ATILIYOR"

20 Ocak tarihinde yeni Merkezi Cezaevi binası temelinin atılacağını belirten Çebiç, "Yarın, yeni cezaevinin temeli atılacak ve daha sonra imzalanan şartnameye uygun olarak inşaat hızla yapılacak ve mümkün olan en kısa sürede tamamlanacak" dedi.

"YENİ CEZAEVİYLE BİRLİKTE BİRÇOK SORUN ORTADAN KALKACAK"

Mevcut yapı içerisinde Merkezi Cezaevi personelinin özveriyle çalıştığını vurgulayan Derviş Çebiç, "Yeni cezaevinin yapılmasıyla müthiş bir gelişme yaşanacak" dedi ve dünya standartlarında bir cezaevi yaratılacağını ifade etti. Şu anda mevcut cezaevinin yapısı gereği rehabilite görevini tam anlamıyla yerine getiremediğini dile getiren Çebiç, yeni cezaeviyle birlikte bu sorunun ortadan kalkacağını ve cezaevindeki mahkumların topluma yeniden kazandırılabileceğini sözlerine ekledi.

"ORANTILI GÜÇ KULLANIMI İLE İLGİLİ TÜZÜK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR"

Teşkilat yasasında yer alan, cezaevindeki asayişi, düzeni ve disiplini sağlamak amacıyla "Orantılı Güç Kullanımı ile İlgili Kurallar Tüzüğü" konusunda çalışmaların başladığını açıklayan Derviş Çebiç, İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla tüzükle ilgili çalışmaların sürdüğünü ve yeni cezaevini beklemeden orantılı güç kullanımı ile ilgili tüzüğün devreye gireceğini belirtti. Bir önceki hükümet döneminde yasaya tüzüklerin dört ay içerisinde bitmesi yönünde şerh konduğunu hatırlatan fakat bunun gerçekleşmediğini kaydeden Çebiç, çalışmaların tamamlanmasıyla tüzüğün Bakanlar Kurulu'nda onaylanarak Resmi Gazete'de yayınlanacağını açıkladı.

"SORUNLARI SADECE PERSONEL EKSİKLİĞİNE İNDİRGEMEMELİYİZ"

Cezaevinde yaşanan sorunları personel eksikliğine indirgememek gerektiğinin de altını çizen Derviş Çebiç, "Personel eksikliği, sorunlara doğru yaklaşmamanın mazeretidir" şeklinde konuştu. İçişleri Bakanı Kutlu Evren'in cezaeviyle yakından ilgilendiğini, uzun yıllar önce yapılması gereken yeni cezaevi için Kutlu Evren'in gösterdiği cesareti kimsenin göstermediğini ve bu konuda somut adım atmadığını dile getiren Çebiç, cesur bir şekilde atılan adımlarla yeni cezaevinin en iyi şekilde hayata geçeceğini vurguladı.

"MEVCUT CEZAEVİNDE FİZİKİ YAPI EKSİKLİĞİ KORKUNÇ BOYUTLARDA"

Mevcut Merkezi Cezaevi'nde fiziki yapının eksikliğinin korkunç bir boyuta ulaştığına değinen Derviş Çebiç, yeni cezaevinde insani koşulların ön planda tutulacağını ve personelin de sağlıklı koşullarda, huzurlu çalışabilecek hale geleceğini belirtti.

"ÇOCUK MAHKÛMLAR İÇİN AYRI BİR YAPI ŞART"

Özellikle çocuk mahkûmlar için ayrı bir ıslahevi olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu vurgulayan Çebiç, çocuk mahkûmların yetişkin mahkûmlarla aynı yerde kalmak zorunda olduğunu, bunun da özellikle çocuk yaştaki mahkûmların rehabilite edilmesinin önünde büyük engel teşkil ettiğini dile getirdi. Yeni Merkezi Cezaevi'nde çocuk mahkûmların ayrı bir bölgede bulunacağını kaydeden Derviş Çebiç, eğitim, sağlık ve kişisel gelişim konusunda çocuk mahkûmlara en üst düzeyde hizmet sağlanacağını ve çocuk mahkûmların rehabilite edilerek toplumla en iyi şekilde hazırlanacaklarını ifade etti.

"BASIN İLE CEZAEVİ YÖNETİMİ ARASINDA İYİ İLİŞKİLER OLMALI"

Basın ile cezaevi yönetimi arasında çok iyi ilişkiler olması gerektiği konusuna da değinen Derviş Çebiç, "Cezaevinde en yetkili kişi olarak herkese kapım açık. Cezaevi ile ilgili yazılacak spekülatif ve yanıltıcı haberler hem personeli hem de burada bulunan mahkûmları olumsuz etkiler. Bu yüzden basından ricam, istedikleri zaman benden bilgi alsınlar" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.