EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 4 dak.

Zam yağmuru dinmiyor! Ekmeğe de zam geldi...

Zam yağmuru dinmiyor! Ekmeğe de zam geldi...

Son günlerde ülkede yaşanan zam maratonuna temel gıda maddesi olan ekmek de katıldı...

Yayın Tarihi: 01/02/17 08:05
okuma süresi: 4 dak.
Zam yağmuru dinmiyor! Ekmeğe de zam geldi...
A- A A+

Rüstem Tüccar

Son günlerde ülkede yaşanan zam maratonuna temel gıda maddesi olan ekmek de katıldı.

Somun ekmek hariç, diğer ekmek çeşitlerinde ortalama olarak 75 kuruşluk bir artış gözlendiğini ifade eden Kıbrıs Türk Fırıncılar Birliği Başkanı Ömer Çıralı, önlem alınmazsa somun ekmeğin de fiyatının artacağını ifade etti.

Dövizin önlenemeyen yükselişiyle her gün bir yenisinin eklendiği zamlardan, temel gıda maddesi ekmek de nasibini aldı. Kıbrıs Postası olarak yaptığımız araştırma sonucunda, somun ekmek dışındaki ekmek çeşitlerinde, ortalama 75 kuruşluk bir fiyat artışı yapıldığı ortaya çıktı.

Tost ekmeğinden köy ekmeğine, diyet ekmekten sandviç ekmeğine kadar hemen hemen tüm çeşitlerin zamlandığını ifade eden Kıbrıs Türk Fırıncılar Birliği Başkanı Ömer Çıralı gazetemize yaptığı açıklamada, somun ekmek hariç diğer çeşitlerde yapılan zamların Fırıncılar Birliği tarafından alınan bir karar olmadığını ancak hükümet önlem almazsa somun ekmeğin de zamlanmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

"EKMEĞE ZAM YAPILMASI KAÇINILMAZDI"

Çıralı, son günlerde elektrikten akaryakıta kadar birçok alanda zam yapıldığını söyleyerek, ekmeğe yapılan zamların da kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

"Un, elektrik, mazot gibi fırıncıların hizmet vermek için kullandığı ürünlere zam yapılması dolayısıyla ekmeğin fiyatının artmasına neden oldu" diyen Çıralı, hükümetin, bunun önüne geçmek için hiçbir girişimde bulunmadığını ifade etti.

"YAPILAN ZAMLAR, FIRINCILAR BİRLİĞİ'NİN KARARI DEĞİLDİR"

K.T. Fırıncılar Birliği Başkanı Ömer Çıralı, maliyetin artması gerekçesiyle fırıncıların haklı olarak zam yaptığını ifade ederek bu zammın Fırıncılar Birliği'nin bir kararı olmadığını, fırıncıları fiyat artışı için serbest bıraktıklarını kaydetti.

"HÜKÜMET TALEPLERIMIZE CEVAP VERMEZSE, SOMUN EKMEKTE DE FIYAT ARTIŞI KAÇINILMAZ OLACAK"

Konuyla ilgili olarak hükümet yetkilileriyle görüşme talep ettiklerini ancak herhangi bir geri dönüş almadıklarını ifade eden Çıralı, "Açıkcası biz Bakanlık ile görüşmek istedik. Ancak bize bir geri dönüş yapılmadı. Özellikle toplum içerisinde en yaygın şekilde tüketilen somun ekmeğin fiyatında bir artış yapılmadı. Ancak hükümet herhangi bir önlem almazsa ya da bizimle görüşüp taleplerimize cevap vermezse somun ekmekte de fiyat artışına gidilmesi kaçınılmaz olacaktır" ifadelerini kullandı.

"BAKANLIKLA GÖRÜŞME TALEBİMİZ HALA GEÇERLİDİR"

Ekonomi Bakanlığı'na yaptıkları görüşme talebinin hala geçerli olduğunu ifade eden Çıralı, somun ekmeğe yapılması düşünülen zam ile ilgili olarak "Eğer görüşme talebimize cevap alır da Bakanlıkla bir araya gelirsek, en azından somun ekmeğe zam yapılmaması için önlem almayı düşünüyoruz. Bekleyip göreceğiz" dedi.

ÖNCEKI FIYATLAR NASILDI?

Yapılan zamlar sonucu ortalama 75 kuruşluk bir artışın yansıdığı ekmek fiyatlarındaki değişiklikler ise şöyle:

ESKİ FİYAT

YENİ FİYAT

SOMUN EKMEK

1.75

1.75 (Fiyat değişmedi)

SANDÜVİÇ EKMEĞİ

2.75

3.25

DİYET EKMEK

2.75

3.25

KÖY EKMEĞİ

2.75

3.00

YUVARLAK EKMEK

2.75

3.50

HAMBURGER EKMEĞİ

3.25

3.75

ÇAVDAR EKMEĞİ

4.75

5.75

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.