İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

İki komşu belediyenin bayrak direği kavgası

İki komşu belediyenin bayrak direği kavgası

Büyükkonuk Belediyesi ile Mehmetçik Belediyesi arasında facebook hesapları üzerinden başlayan sert tartışma alevleniyor. Bayrak direklerinin tamiratı üzerine başlayan tartışma, karşılıklı beyanlarla devam ediyor.

Yayın Tarihi: 17/02/17 07:30
okuma süresi: 6 dak.
İki komşu belediyenin bayrak direği kavgası
A- A A+

Kıbrıs Postası

Büyükkonuk Belediyesi ile Mehmetçik Belediyesi arasında 'bayrak direği' kavgası çıktı. Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli'nin şahsi, Büyükkonuk Belediyesi'nin ise kurumsal facebook hesaplarından yapılan sert açıklamalar gerginliğin boyutunu gözler önüne serdi.

BÜYÜKKONUK BELEDİYESİ DİREK BAKIMINA TALİP OLDU, ORTALIK KARIŞTI

Olaylar, Büyükkonuk Belediyesi'nin resmi facebook hesabından yaptığı açıklamayla başladı. Dün, "Yıldızlı Tepe bayraksız olmaz, bakımına talibiz" başlığıyla yayınlanan açıklamada, belde sınırları içerisinde olmamasına rağmen sınırlara yakın olan Yıldızlı Tepe'deki bayrak direklerinin uzun süredir bayraksız ve boş olduğuna dikkat çekildi ve vatandaşlardan konuyla ilgili yoğun şikayetler alındığına vurgu yapıldı. "Milli mücadele yıllarında büyük direnişin yaşanmış olduğu Yıldızlı Tepe bugün boş bulunan bayrak direkleri yüzünden insanlarımız tarafından tepkiyle karşılanmaktadır. Türk ulusunun 'Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır, toprak eğer uğruna ölen varsa vatandır' sözü milli mücadele yıllarında yaşananların en güzel ifadesidir" denilen açıklamada, Büyükkonuk Belediyesi olarak belde sınırlarında olmamasına rağmen vatandaşların yoğun tepkisine neden olduğu iddiasıyla Yıldızlı Tepe'deki bayrakların bakımı ve sorumluluğunu almaya hazır oldukları kaydedildi. Açıklamada ayrıca söz konusu tepe ve bayrak direklerinin detaylı fotoğraflarına da yer verildi.

MEHMETÇİK BELEDİYESİ ÇOK SERT: "BOŞBOĞAZLAR, TERBİYEDEN YOKSUNLAR, PROVOKATÖRLER...

Büyükkonuk Belediyesi'nin bu açıklamasına Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli tarafından çok sert bir yanıt geldi. Sarıçizmeli, şahsi facebook hesabından yaptığı açıklamaya çok sert bir giriş yaparak, "Söz gümüşse sükut altındır' derler. Çok da severim. Dinlemeyi konuşmaya tercih etmişimdir. Ama bazı çenesi düşük, boşboğazlara yeri geldiğinde hadlerini bildirmek de farz olmuştur. Bir kere terbiye diye bir şey vardır ki yoksundur bu arkadaşlar. Etik kurallar var ama bundan da bihaberdirler maalesef. Bugün yine her zamanki gibi başarıyı çekemeyen provakörler ortaya çıktı. Ama artık kendilerini gizlemekten de çekinmiyorlar" ifadelerini kullandı.

"POPÜLİZM KOKAN 1950 MODEL SİYASİ ANLAYIŞ"

Komşu Büyükkonuk Belediyesi'nin açıklamasını hatırlatan Sarıçizmeli, açıklamayı, "Yine her zamanki gibi köşeye sıkıştığını hissettiği anda bayrak, vatan, millet üzerine kurulmuş, buram buram popülizm kokan 1950 model siyasi anlayış" olarak niteledi.

Belediyecilikte tatlı rekabetlerin büyük ortak işlerin zeminini hazırlayan, günlük bunaltıcı stresten bi ran olsun uzaklaşarak tebbesüme yol açan güzellikler olduğunu kaydeden Sarıçizmeli, ciddi bir demokrasi kültürü, bir o kadar da güçlü bir etik değere sahip olmayan kişiler ve onların yönettiği kurumlar arasında ise bunu beklemenin hayalden öteye geçmeyeceğini savundu.


"Ben yönettiğim kurumum adına böylesi bir duruma asla düşmedim, düşmem de. Ama bu bizim söyleyecek sözümüz olduğu anlamında algılanmasın sakın" diyen Sarıçizmeli, Yıldız Tepe'deki bayraklar konusunda bilgi sahibi olmak isteyenlerin hem belediyeden hem de kendisinden gerekli bilgiye her daim ulaşabileceklerini hatırlattı.

"ONLAR YEDİKONUK ÜZERİNDEKİ BAYRAKLARA SAHİP ÇIKSINLAR"

Sarıçizmeli, açıklamasına şöyle devam etti:

"Ama yeri gelmişken kamuoyuna kısa bilgi vereyim. Bayrak direklerinin birinde bulunan çelik kablo kopmuştur. Yenilenmesi mümkün ancak bayrak direğinin tepesine çıkmak gerekmektedir. O yüksekliğe çıkabilen tek araç İtfaiye Müdürlüğümüzde bulunmaktadır. Ancak söz konusu araçtaki arıza nedeniyle tamir yapılamamaktadır. İlgili tüm dairelere ve yetkililere durum aktarılmış, yedek parçanın yurtdışından gelmesi beklenmektedir. Sevgili belediye başkanı arkadaşı çok meraklı ise gerekli kişilerle temas kurmayı tavsiye ederim. Ama haddini aşarak bayraklarımıza talip olma küstahlığını gösteren 1950 model siyasi anlayışla kahramanlığa soyunan belediye ve yöneticilerine Yedikonuk köyü üzerindeki bayraklara sahip çıkmaya davet etmesini de biz biliriz. 'Orda bayrak mı var?' diyecek olana da yaşadıkları yeri iyice öğrenmelerini tavsiye edebilirim ancak"...

"KİMİSİ İÇİN VİZYON TUVALET YAPMAK, KİMİSİ İÇİN ÜLKEDE İLKLERİ BAŞARMAK"

Mehmetçik Belediyesi olarak 2014 yılından beridir farklı bir belediyecilik anlayışı ile yollarına devam ettiklerini ifade eden Sarıçizmeli, ülkenin 3. Cittaslow kenti olmayı başardıklarını hatırlatarak, "Daha iki gün önce yine birileri tarafından 'asla olamazlar' dedikleri Slowfood ünvanımızı aldık. Ülkenin ilk Yeryüzü Pazarı olacak olan pazar yerimizin inşaatı son sürat devam ediyor… Yine ülkenin ilk ve tek tohum merkezini bu kısacık dönemde kurduk ve büyüttük. Mehmetçik Meydan Projesi için bugün yarın imzalar atılacak ve kent merkezinin çehresi hak ettiği değere kavuşacak… Ve şimdi yazmaya yer bulamadığım bir sürü proje ve çalışma" dedi.

Sarıçizmeli belediyeciliğin vizyon işi olduğunu da sözlerine ekleyerek, "Kimisi için vizyon tuvalet yapmaktan öteye geçmezken kimileri için ise ülkedeki ilkleri başarmaktır" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.