LEFKE
okuma süresi: 5 dak.

Kaymakam Çorba: "Lefke'nin birçok sıkıntısı devletin desteği ile giderilecek"

Kaymakam Çorba: "Lefke'nin birçok sıkıntısı devletin desteği ile giderilecek"

Lefke'nin ilçe olmasının ardından göreve dün başlayan Kaymakam Halil Çorba, Lefke'nin birçok eksikliği olduğunu ancak bu eksikliklerin devletin desteği ile giderileceğini kaydederek, gerekli çalışmalara başlandığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 17/02/17 07:50
okuma süresi: 5 dak.
Kaymakam Çorba: "Lefke'nin birçok sıkıntısı devletin desteği ile giderilecek"
A- A A+
Kıbrıs Postası – Cansu Yarışan

Lefke'nin ilçe olmasının ardından göreve dün başlayan Kaymakam Halil Çorba, Lefke'nin birçok eksikliği olduğunu ancak bu eksikliklerin devletin desteği ile giderileceğini kaydederek, gerekli çalışmalara başlandığını açıkladı.

Lefke'nin ilçe olması gereklerini yerine getirmek adına devlet dairelerinin merkeze taşınması için yeni projeler yapacaklarını belirten Çorba, trafiğin rahatlaması adına girişimlerin olacağını da söyledi.

Lefke'nin tarihi bir bölge olduğuna dikkat çeken Çorba, tarihi yapıların ayakta tutulması için plan ve projeleri olduğunu bildirerek, nüfus kaybını asgariye indirmek adına korsal kesim arsalarını gençlere dağıtılması için Bakanlık ile önümüzdeki günlerde görüşeceğini ve birlikte hareket ederek çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Lefke'nin unutulmuş bir bölgesi olan Aplıç Bölgesi'nin, Aplıç kapısının açılmasıyla canlanacağını kaydeden Çorba, Lefke'nin çıkmaz sokak olmaktan kurtulacağını kaydetti.

Göreve dün başlayan Lefke Kaymakamı Halil Çorba, Lefke'de birçok sıkıntılar olduğunu belirterek, devletin desteğiyle sıkıntıların giderilmesi adına yeni plan ve projelerin hayata geçirileceğini açıkladı.

Belediye, Sivil Toplum Örgütleri ve devlet ile ortak çalışmalar sonucunda Lefke'nin ilçe olması için gerekli tüm şartların sağlanacağını kaydeden Kaymakam Çorba, plan ve projelerini Kıbrıs Postası'na anlattı.

"TARİHİ YAPILARI YIKILMAKTAN KURTARACAĞIZ"

Lefke'nin tarihi bir yer olduğuna dikkat çeken Kaymakam Çorba, tarihi yapıların yıkılmaktan kurtulması adına çalışmalar başlatıldığını açıklayarak, "Lefke içinde birtakım sıkıntılar var. Lefke bölgesi tarihi bir yer ancak şuanda birçok tarihi bina yıkılmak üzere. Tarihi yerler ortak bir planla kurtarılmaya çalışılacak. Bu yönde çalışmalarımızı başlatmak için planımız var" şeklinde konuştu.

"KIRSAL KESİM ARSALARI GENÇLERE DAĞITILACAK"

Lefke'ye bağlı 13 muhtarlık yanı sıra askeri bölge olan ve kullanılmayan 3-4 köy olduğunun altını çizen Çorba, Lefke'nin nüfusunun şu anda üniversite sayesinde artış gösterdiğini ifade ederek, "Lefke her gün büyüdüğü için çarpık yapılaşma söz konusu. Çarpık yapılaşma konusunda belediye yetkilileri ile görüştük, bu konuda çalışmalarımızı başlatacağız. Lefke'de nüfus kaybının asgariye indirilmesi için kırsal kesim arsalarını gençlere dağıtarak değerlendirilmesini hedefliyoruz. İçişleri Bakanı'nın katkı ve desteği bizim için çok önemli, bakanlık ile birçok konuyu önümüzdeki günlerde görüşeceğiz" dedi.

"TRAFİĞİ RAHATLATMAK ADINA PROJELER VAR"

Polis yetkilileri ile trafik sorunlarının çözülmesi için de görüşmelere başlanılacağını kaydeden Çorba, özellikle otopark yapımı ve trafiğin rahatlatılması adına belediye ile birlikte hareket edeceklerini açıkladı.

"DEVLET DAİRELERİ MERKEZE TAŞINACAK"

Devlet kurumlarını Lefke içine taşımak için plan ve projele olduğunu bildiren Çorba, "İlçe olmak için gerekli tüm devlet dairelerini eksikliğini gidererek, vatandaşa ilçe olduğumuzu hissettirecek adımlar atacağız. Eksik olan devlet dairelerini belediye ve Sivil Toplum Örgütleri ile görüşerek uygun noktalarda konumlandıracağız. Şu anda Lefke'de Su Dairesi, Jeoloji Dairesi, Çalışma Dairesi gibi birkaç daire eksik. Eksiklikleri tamamlayıp gerekirse yeni istihdam yapılacak ya da diğer dairelerdeki fazla personeller yeni açılan dairelerde görev yapacak" dedi.

"APLIÇ KAPISI, LEFKE'Yİ ÇIKMAZ SOKAK OLMAKTAN KURTULACAK"

Lefke'deki Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi ve Lefke Gazi Lisesi'nde altyapı eksikliği tam anlamıyla belirlendikten sonra eğitim ve öğretim için gerekli yatırımlar yapılacağını açıklayan Çorba, Lefke'nin unutulmuş bir bölgesi olan Aplıç Bölgesi'nin, Aplıç kapısının açılmasıyla canlanacağını ve Lefke'nin çıkmaz sokak olmaktan kurtulacağını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.