İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Özyiğit: "KKTC'de ELAM'ın kararına en çok sevinen Başbakan Özgürgün oldu"

Özyiğit: "KKTC'de ELAM'ın kararına en çok sevinen Başbakan Özgürgün oldu"

Cemal Özyiğit, "ELAM'ın Rum meclisinde aldığı ENOSİS Plebisitini anma kararına en çok sevinenlerin başını malesef Başbakan Hüseyin Özgürgün çekiyor. Çünkü, KKTC'de çözümsüzlüğün başını hükümet çekiyor" dedi.

Yayın Tarihi: 17/02/17 08:56
okuma süresi: 3 dak.
Özyiğit: "KKTC'de ELAM'ın kararına en çok sevinen Başbakan Özgürgün oldu"
A- A A+
Kıbrıs Postası

Baykan Gürses Özdağ'ın hazırlayıp sunduğu, Genç TV'de yayınlanan "Yeni Güne Merhaba" programına konuk olan Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, müzakere sürecinde gelinen son noktayla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Güney Kıbrıs'taki okullarda şoven bir eğitim anlayışı olduğunu belirten Cemal Özyiğit, bunun üzerine birde ENOSİS ruhunu canlandırmanın çözüme aykırı olduğunu ifade etti.

"ELAM'ın Rum meclisinde aldığı ENOSİS Plebisitini anma kararına en çok sevinenlerin başını malesef Başbakan Hüseyin Özgürgün çekiyor. Çünkü, KKTC'de çözümsüzlüğün başını hükümet çekiyor. ELAM ile aynı değiller ama niyetleri aynı. ELAM gibi KKTC'de hükümetin başını çektiğini belli bir kesim Kıbrıs'ta çözümsüzlüğü savunuyor" diyen Cemal Özyiğit, "Biz TDP olarak ENOSİS'e karşı olduğumuz kadar TAKSİM'e de karşıyız. Biri çıkıp KKTC Meclisi'ne TAKSİM'i getirse aynı eşdeğerde bir iş yapmış olur. Müzakerelerin geldiği bu noktada bu konuları gündeme getirmek çözümü baltalamaktır" şeklinde konuştu. Özyiğit, "Başbakan Hüseyin Özgürgün, müzakereler bitti düşüncesiyle bir seçim havasına girdi ve çıkıp köy köy gezerek "bakın sizin köyü de vereceklerdi buna engel olduk. Cumhurbaşkanı Akıncı'da Kıbrıs sorununu çözmeyi başaramadı" şeklinde açıklamalar yapıyor. Başbakan'ın niyeti bu yaşadığımız getto hayatına devam etmek, her türlü yağma, torpil düzenine devam etmek ve her türlü kaçakçılığın, yasadışılığın sürdüğü bu düzende yaşamı sürdürmektir" dedi.

Özyiğit, "20 Temmuz, 1975'ten beri kutlanıyor. 15 Kasım, 1984'ten beri kutlanıyor. Nikos Anastasiades'in böyle bir hassasiyeti varsaydı neden masaya oturduğu zaman bunu konuşmadı. 1 Nisan ile 1 Ağustos'ta konuşulmalıydı. Belki de masada bu konularda gündeme gelmeli ve güven artırıcı önlemler olarak ele alınmalıdır. Birleşik bir Kıbrıs yaratmaya çalışıyorsak bir tarafın bayram günü diğer tarafın yas günü olmamalıdır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.