GİRNE
okuma süresi: 4 dak.

3. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması 2 mart'ta başlıyor

3. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması 2 mart'ta başlıyor

Girne Belediyesi katkılarıyla, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı'na bağlı Kültür Dairesi himayesinde bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek 3. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması, 2 Mart'ta başlıyor.

Yayın Tarihi: 28/02/17 15:51
okuma süresi: 4 dak.
3. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması 2 mart'ta başlıyor
A- A A+
Girne Belediyesi katkılarıyla, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı'na bağlı Kültür Dairesi himayesinde bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek 3. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması, 2 Mart'ta başlıyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne vurgu yapmak amacıyla düzenlenen ve Proje Koordinatörlüğü ile Küratörlüğünü İpek Denizli Karagöz'ün üstlendiği Girne Halk Kütüphanesi'nde yer alacak etkinlik, farklı ülkelerden, farklı kültür ve disiplinlerden KKTC'ye gelecek olan sanatçıların, birlikte sanat üretmelerine imkan sağlamak ve ülkemiz sanatçıları ile yurt dışından gelecek sanatçıların deneyimlerini paylaşmalarına olanak sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek.


Konuk sanatçıların KKTC'ye gelmesiyle 2 Mart Perşembe günü başlayacağı ve bir hafta süreceği bildirilen etkinlik süresince, Girne Halk Kütüphanesi'nde, arzu edenlerin katılabileceği Etkileşimli Drama Derneği (EDD) işbirliğinde drama atölyeleri de düzenlenecek. Etkinliğin basın toplantısı, 3 Mart'ta Büyük Anadolu Otel'de saat 17.30'da yapılacak.

4-5 MART'TA HALKA AÇIK DRAMA ATÖLYELERİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştirilecek halka açık drama atölyeleri, 4 Mart Cumartesi günü 9-12 yaş grubundaki çocuklara yönelik ve 5 Mart Pazar günü de yetişkinlerin katılımına yönelik olarak gerçekleştirilecek. Çocuklara yönelik atölyenin Drama Liderleri Şenay Horoz Hürol ve Öznur Yaşa olurken yetişkinlere yönelik olarak gerçekleştirilecek Okuyan Kadın temalı atölyenin Drama Liderliğini Pervin Hürelli Sevilir'in yapacak. Yetişkinlere yönelik olan drama atölyesi kapsamında bir de duvar resmi çalışması yapılacak.

Hafta boyunca Girne Halk Kütüphanesi'ndeki çalışmalarını sürdürecek olan 3. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması'na katılan sanatçıların çalışmaları 9 Mart 2017 Perşembe günü saat 18.30'da İsmet Vehit Güney Sergi Salonu'nda açılacak sergide sanatseverlerin izlenimine sunulacak.
Etkinliğe, Bulgaristan'dan Biliana Pavlova Bachvarova, Fransa'dan Delphine Manet ve Pascale Nesson, Kosova'dan Arbana Hajredinaj, Türkiye'den Melek Günbey Güler, Seran Tepeoğlu ve Yurdagül Işıl ile ülkemizden Mümine Özdemirağ Yağlı, Sevcan Çerkez, Zühre Özkaraman, İpek Denizli Karagöz ve Kültür Dairesi Güzel Sanatlar Görevlisi Seramik-Resim Sanatçısı Bedia Kale katılıyor.

Atölye çalışmalarına katılmak isteyenler için iletişim numarası; Küratör ve Koordinatör İpek Denizli Karagöz 0 (533) 877 21 70, EDD Başkanı Aysem Tomgusehan 0 (542) 856 22 96.

EDD İŞBİRLİĞİYLE GERÇEKLEŞECEK ATÖLYE PROGRAMI:

03 Mart 2017 Cuma
14.30-17.00 Drama Atölyesi ve kil tablet yapımı (Kadın sanatçılar ve EDD Yönetim Kurulu)- Lider Ayşe Ertürk Şan

04 Mart 2017 Cumartesi
09.30-12.30 Drama Atölyesi- Gazi Mağusa Meslek Lisesi öğrencileri Drama Atölyesi Esin Pekin; 14.30-16.30 Drama Atölyesi (9-12 yaş çocuklarına yönelik) – Liderler Şenay Horoz Hürol, Öznur Yaşam

05 Mart 2017, Pazar

14:30 -17:30 Girne Halk Kütüphanesi Resim ve "Okuyan Kadın" Temalı Drama Atölyesi – Kadın sanatçılar ve EDD Yönetim Kurulu – Lider Pervin Hürelli Sevilir

06 Mart 2017, Pazartesi
14.30-15.30 Drama Atölyesi (Karaoğlanoğlu İlkokulu) – Lider Ayşem Tomgüsehan

07 Mart 2017, Salı
Drama Atölyesi – Vuni – Lider Esma İneci (Yrd. Lider Öznur Yaşa)

08 Mart 2017, Çarşamba
08.30-12.30 Atölye Çalışması, 14.30-17.00 Lefkoşa Kültür Gezisi Drama Atölyesi – Elçin Altan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.