İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Artık seyrüsefer affı da seyrüsefer de olmayacak!

Artık seyrüsefer affı da seyrüsefer de olmayacak!

Ülkemizde halen ortalama 70-80 bin kayıtsız araç bulunduğunu söyleyen Motorlu Araç Satıcıları ve İthalatçıları Birliği Başkanı İbrahim Akın, bu seyrüsefer affının son olduğunu söyledi…

Yayın Tarihi: 01/03/17 07:50
okuma süresi: 6 dak.
Artık seyrüsefer affı da seyrüsefer de olmayacak!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık

Ülkemizde halen ortalama 70-80 bin kayıtsız araç bulunduğunu söyleyen Motorlu Araç Satıcıları ve İthalatçıları Birliği Başkanı İbrahim Akın, bu seyrüsefer affının son olduğunu söyledi…

Yeni çipli sisteme geçildiği zaman sigorta çıkarmayan ve aracının muayenesini yaptırmayan araç sahiplerinin akaryakıt alamayacağını da açıklayan Akın, yeni sisteme geçildiğinde tüm araçlara ücretsiz çip takılacağını belirtti.

Kıbrıs Postası'na konuşan İbrahim Akın, "Yeni sistem gelecek, seyrüseferimi yenilemeyeyim diye düşünmeyin zaten yeni sisteme geçilmesi için geçiş süreci ile nereden baksanız 9-10 aylık bir süreye daha ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Seyrüsefer affının, kayıttan düşmüş ve iki yıldan fazla seyrüsefer çıkarmayan araçları kapsayacağını belirten Birlik Başkanı Akın, kayıttan düşen araçlar için araç sahiplerinin 2 geçmiş seyrüsefer ücreti ödeyeceklerini ve bir de güncel seyrüsefer ücretlerini ödeyerek araçlarını yeniden kayıt altına alabileceklerini ifade etti.

Akın, iki yıldan fazla seyrüsefer çıkarmayan araç sahiplerinin ise 1 eski seyrüsefer harçlarını bir de güncel seyrüsefer harçlarını ödeyerek araçlarını yeniden kayıt altına alabileceklerini kaydetti.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda geçtiğimiz gün oy birliğiyle kabul edilen "Motorlu Araçlar ve Yol Trafik (Değişiklik) Yasa Tasarısı" Motorlu Araç Satıcıları ve İthalatçıları Birliği Başkanı İbrahim Akın tarafından memnuniyet ile karşılandı. Ülkemizde şu anda halen daha ortalama 70-80 bin kayıtsız araç bulunduğunu söyleyen Akın, bu seyrüsefer affının son olduğunu vurguladı. Akın, seyrüsefer affının Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın onayından geçerek resmi gazetede yayınlanmasının ardından yürürlüğe gireceğini de belirtti.

"İKİ GEÇMİŞ VE BİR GÜNCEL SEYRÜSEFER HARCI ÖDEYEREK ARACINIZI YENİDEN KAYIT ALTINA ALABİLECEKSİNİZ"

Seyrüsefer affının, kayıttan düşmüş ve iki yıldan fazla seyrüsefer çıkarmayan araçları kapsayacağını belirten Motorlu Araç Satıcıları ve İthalatçıları Birliği Başkanı İbrahim Akın, kayıttan düşen araçlar için araç sahiplerinin 2 geçmiş seyrüsefer ücreti ödeyeceklerini ve bir de güncel seyrüsefer ücretlerini ödeyerek araçlarını yeniden kayıt altına alabileceklerini ifade etti. Akın, iki yıldan fazla seyrüsefer çıkarmayan araç sahiplerinin ise 1 eski seyrüsefer harçlarını bir de güncel seyrüsefer harçlarını ödeyerek araçlarını yeniden kayıt altına alabileceklerini söyledi.

"KAYITTAN DÜŞEN ARAÇLARA DEĞERLENDİRME İŞLEMİ YAPILMAYACAK"

Ağustosta yürürlüğe giren ve ara emri alınarak durdurulan seyrüsefer affında kayıttan düşen araçlar için değerlendirme işlemi uygulandığını, bu değerlendirme işleminin de sadece haftada bir gün 2 saat yapıldığını belirten İbrahim Akın, "Binlerce araç nasıl bu değerlendirme işlemine tabi tutulacaktı? Bu işlemle vatandaşlar mağdur edilecekti. Bu yüzden yeni afta değerlendirme olmayacak, vergi olmayacak ve ceza ödemesi olmayacak" dedi.

"BU AF, YENİ SİSTEME GEÇİŞ İÇİN ÇIKARILDI"

Bu affın son olduğunu ve başka seyrüsefer affı olmayacağını açıklayan İbrahim Akın, "Artık seyrüsefer affı da seyrüsefer de olmayacak. 3 ay içerisinde seyrüsefer kirliliği ortadan kalkacak. Seyrüsefer affı yürürlüğe girdikten sonra 3 ay içerisinde seyrüseferini çıkarmayanlar yeni sisteme geçildiği zaman akaryakıt bile alamayacaklar. Bu af zaten yeni sistem için çıktı" uyarısında bulundu.

"3 AYLIK AF SÜRESİNDE MUTLAKA AFTAN YARARLANSINLAR"

"3 aylık af süresinde seyrüsefer çıkarmayanlar, daha sonra ceza, vergi, değerlendirme ve tüm eksik seyrüsefer harçlarını ödemek zorunda kalacaklar; kayıttan düşenler ise yeniden kayıt ücreti ödemek zorunda kalacaklar" diyen İbrahim Akın, "Yeni sistem gelecek, seyrüseferimi yenilemeyim diye düşünmeyin zaten yeni sisteme geçilmesi için geçiş süreci ile nereden baksanız 9-10 aylık bir süreye daha ihtiyacımız var. Seyrüsefer harçlarını düzenli ödeyenlerde yeni sisteme geçildiği zaman mutlaka ödüllendirilecektir" şeklinde konuştu.

"EVRAKLARINI TAMAMLAMAYANLAR AKARYAKIT ALAMAYACAK"

Yeni çipli sisteme geçildiği zaman sigorta çıkarmayan ve aracının muayenesini yaptırmayan ve aracına çip taktırmayan araç sahiplerinin akaryakıt alamayacağını açıklayan Akın, yeni sisteme geçildiği zaman tüm araçlara ücretsiz çip takılacağını belirtti.

"MADEM OLUMLU OY VERECEKLERDİ, NEDEN ARA EMRİ ALDILAR?"

Muhalefete yönelik eleştirilerde de bulunan İbrahim Akın, "Yeni yasa tasarısı Meclis'ten oy birliği ile geçti. Madem oy birliği ile geçecekti ve muhalefet partileri de bu yasa tasarısına olumlu oy vereceklerdi, neden ağustos ayında çıkarılan seyrüsefer affına mahkemeden ara emri aldılar? Bunun muhalefeti mi olur? Onların yüzünden 3 ay geriye gittik. Seyrüsefer affı devam etseydi, bugün yeni sistemin deneme sürecinde olacaktık" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.