LEFKOŞA
okuma süresi: 4 dak.

"Kendi çocuğunun oyuncaklarını yaktı!"

"Kendi çocuğunun oyuncaklarını yaktı!"

28 yaşındaki E.O'nun akıl sağlığının yerinde olmadığını iddia eden bölge halkı, E.O'nun büyük tehlike yarattığını fakat yetkililerin bu konuya duyarsız kaldığını ifade ettiler.

Yayın Tarihi: 02/03/17 07:45
okuma süresi: 4 dak.
"Kendi çocuğunun oyuncaklarını yaktı!"
A- A A+
Kıbrıs Postası

28 yaşındaki E.O'nun akıl sağlığının yerinde olmadığını iddia eden bölge halkı, E.O'nun büyük tehlike yarattığını fakat yetkililerin bu konuya duyarsız kaldığını ifade ettiler.

"Kızının oyuncaklarını toplayıp yaktı, sonra kıyafetlerini yaktı hatta kızının köpeğini de öldürdüğü ve yaktığından şüpheleniyoruz. Son dönemlerde evin içerisinde ateş yakmaya başladı" şeklinde konuşan mahalle sakinleri, büyük korku yaşadıklarını dile getirdiler.

Defalarca polis çağırdıklarını fakat polisin hiçbir müdahalede bulunmadığını söyleyen mahalle sakinleri, "Bu kadının tedaviye ihtiyacı var. Bizim elimiz kolumuz bağlı. Müdahale etmek için illaki birisine zarar gelmesi mi ya da daha kötü bir olay yaşanması mı bekleniyor?" diyerek isyan ettiler.

Kızılbaş bölgesinde eski BRTK tesislerinin yer aldığı Başak Sokak sakinleri, büyük huzursuzluk yaşıyor. Mahalle sakinlerinden 28 yaşındaki E.O'nun akıl sağlığının yerinde olmadığını iddia eden bölge halkı, kendisinin büyük tehlike yarattığını fakat yetkililerin bu konuya duyarsız kaldığını ifade ettiler.

"KENDİ KIZINA KARŞI BİR NEFRETİ VAR"

"Geceleri korkudan uyku uyuyamaz hale geldik" diyen mahalle sakinleri, E.O'nun kendi öz kızına zarar vermeye çalıştığını ve sosyal hizmetlerin müdahalesiyle 10 yaşındaki küçük kızın, ailesinin yanından alındığını ifade ettiler. Mahalle sakinleri, daha sonra küçük kızın anneannesi ve dedesi tarafından sosyal hizmetlerden geri alınarak kendi himayelerinde koruma altına alındığını sözlerine eklediler. Küçük kızın mahalle sakinleri tarafından büyütüldüğünü de belirten bölge halkı, küçük kızın bakımsız olduğunu da söylediler.
"KÜÇÜK KÖPEĞİ ÖLDÜRÜP YAKTIĞINDAN ŞÜPHELENİYORUZ"

Mahalle sakinleri, E.O'nun problemlerinin 7-8 ay önce başladığını ve kendi öz kızının sevdiği her şeyi yok ettiğini ifade ettiler. "Kızına karşı bir nefreti var gibi. Gece yarısı saat 2'de, 3'te valize doldurduğu eşyaları parka götürüp orada yaktı. Biz gidip söndürdük. Kızının oyuncaklarını toplayıp yaktı, sonra kıyafetlerini yaktı hatta kızının köpeğini de öldürdüğünden ve yaktığından şüpheleniyoruz. Son dönemlerde evin içerisinde ateş yakmaya başladı. Evin içerisinden dışarıya siyah dumanlar çıkıyor. Gidip kapısını çaldığımız zaman ise bize 'bir şey olmadığını' söylüyor" şeklinde konuşan mahalle sakinleri, "E.O'nun kocası H.O'nun da psikolojik sorunları var, sürekli içki içiyor. Ne karısıyla ne çocuğuyla ilgileniyor. Mahalleliyi bezdirdiler" diyerek şikayetlerini dile getirdiler.

"GECE KORKUMUZDAN UYUYAMIYORUZ"

E.O'nun evin içerisinde ateş yakmasından büyük korku yaşayan mahalle sakinleri, "Gece, korkumuzdan uyuyamaz hale geldik. Bölgedeki evlerin hepsi dip dibe ve çoğu ikiz ev. Bir yangın çıksa bütün mahalle kül olacak. Evimiz dip dibe, çoluğumuz çocuğumuz var. Başımıza kötü bir şey gelmesinden korkuyoruz" şeklinde korkularını ifade ettiler.

"NE POLİS NE DE HASTANE YETKİLİLERİ MÜDAHALE EDİYOR"

Defalarca polis çağırdıklarını fakat polisin hiçbir müdahalede bulunmadığını söyleyen mahalle sakinleri, "Polis, 'Eşinin imzası olmadan müdahale edemeyiz' diyor. Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi yetkilileri ise 'acile götürülmeden, bir şahsa müdahale edilemeyeceğini' söylüyor. Bu kadının tedaviye ihtiyacı var. Bizim elimiz kolumuz bağlı. Müdahale etmek için illaki birisine zarar gelmesi mi ya da daha kötü bir olay mı yaşanması mı bekleniyor?" diyerek isyan ettiler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.