SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Adataş: "Akciğer hastalığı olanlar, toz bulutuna maruz kalmamalı"

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Adataş: "Akciğer hastalığı olanlar, toz bulutuna maruz kalmamalı"

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Hasan Adataş, baharın gelmesiyle, havadaki polen baskısının yoğunlaştığını ve son günlerde toz bulutu nedeniyle havadaki toz miktarının da arttığını belirterek, solunum yollarında alerjik yatkınlığı olan kişilerin, açık havada mümkün olduğunca kalmaması gerektiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 03/03/17 07:30
okuma süresi: 3 dak.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Adataş: "Akciğer hastalığı olanlar, toz bulutuna maruz kalmamalı"
A- A A+

Cansu Yarışan

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Hasan Adataş, baharın gelmesiyle, havadaki polen baskısının yoğunlaştığını ve son günlerde toz bulutu nedeniyle havadaki toz miktarının da arttığını belirterek, Solunum yollarında alerjik yatkınlığı olan kişilerin, açık havada mümkün olduğunca kalmaması gerektiğini söyledi. Uzman Adataş, özellikle akciğer hastalığına sahip hastaların, toz bulutuna da maruz kalmamaları gerektiğinin altını çizdi.

Baharın gelmesiyle oluşan polen baskısı ve Çevre Koruma Dairesi'nin 'toz bulutu' uyarısı, Solunum yollarında alerjik yatkınlığı olan kişilerde sıkıntı yaratıyor.

Ülkemizde Çevre Koruma Dairesi tarafından, son günlerde havadaki partiküler madde konsantrasyonunun normal değerler üzerinde çıktığı yönünde yapılan açıklamalar üzerine Kıbrıs Postası'nın ulaştığı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Hasan Adataş, Solunum yollarında alerjik yatkınlığı olanları, bu dönemlerde dikkatli olmaları yönünde uyardı.

"İLKBAHAR, ALERJİYİ TETİKLİYOR"

İlkbaharda alerjik rahatsızlıkları olan kişilerin Solunum sıkıntısının arttığını belirten Adataş, "İlkbaharda ağaçların çiçek açması, polen baskısının artmasına neden oluyor. Bu nedenle ilkbaharda, Solunum yollarında alerjik yatkınlığı olanların dikkatli olması gerekiyor. Özellikle alerjik astımı olan kişilerin alerjilerinin tetiklenmesi nedeniyle bu havalar tehlike arz ediyor" şeklinde açıklamada bulundu.

"ŞİKÂYETLERİN ARTMASI DURUMUNDA DOKTORA BAŞVURULMALI"

Solunum yollarında alerjik yatkınlığı olan kişilerin şikâyetlerinin artmaması için gerekli önlemleri alması gerektiğine de vurgu yapan Adataş, Solunum sıkıntısı yaşayan hastalara şu tavsiyelerde bulundu: "Bu mevsimde, özellikle koruyucu ilaç kullanan hastalar ilaçlarını ihmal etmesin, mümkün olduğunca açık havaya çıktıklarında çiçeklerin bol olduğu yerlerde koruyucu ağız-burun maskeleri takmalarında fayda var. Eğer bu önlemlere rağmen şikâyetleri devam ederse, doktora başvurmaları gerekir. Ekstra ilaç tedavisi gerekirse, doktor gereken ilacı verecektir."

"AKCİĞER HASTALIĞI OLANLAR, TOZ BULUTUNA MARUZ KALMAMALI"

Son günlerde toz bulutları nedeniyle havadaki toz miktarının da arttığını ifade eden Adataş, akciğer rahatsızlığı olan hastaların sıkıntı yaşadığını belirterek, hastaların mümkün olduğunca dışarı çıkmaması ve toz bulutuna maruz kalmamaları gerektiğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.