LEFKE
okuma süresi: 3 dak.

LAÜ'de ev içi şiddetin farklı yönleri ele alındı

LAÜ'de ev içi şiddetin farklı yönleri ele alındı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) ev sahipliğinde, Kadından Karşı Yaşama Destek Derneği'nin (KAYAD) Kıbrıs Türk Barolar Birliği ile 'Şiddete Karşı Diren' konulu panel kapsamında dört farklı atölye çalışması gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 07/03/17 17:02
okuma süresi: 3 dak.
LAÜ'de ev içi şiddetin farklı yönleri ele alındı
A- A A+
Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) ev sahipliğinde, Kadından Karşı Yaşama Destek Derneği'nin (KAYAD) Kıbrıs Türk Barolar Birliği ile 'Şiddete Karşı Diren' konulu panel kapsamında dört farklı atölye çalışması gerçekleştirildi.

"Ev İçi Şiddetle Mücadelede Hukuki Tedbirler" başlıklı atölye çalışmasında, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı gönüllü avukatlarından Perihan Meşeli ve Şiddete Karşı Diren Proje Koordinatörü Mine Atlı, şiddet türlerinin doğru tesbit edilmesi, bununla ilgili ev içi şiddet direnişçilerinin kendilerini ve ailelerini korumak için geliştirebilecekleri ve faydalanabilecekleri mekanizmalar hakkında bilgiler verdiler. Gelişen teknoloji ile birlikte ortaya çıkan yeni şiddet türlerinden dijital şiddet ile ısrarlı takip üzerinde duran Meşeli ve Atlı, ısrarlı takibin korku ve çaresizlik yarattığını, cinsel şiddet davalarının soruşturulması ve kovuşturulmasında yaşanan sorunları dile getirdiler.

"Güvenli İlişki ve Flört Şiddeti" konulu atölye çalışmasında Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı gönüllü avukatlarından Hazal Günel, flört şiddetini, sevgilinin sevgilisine karşı fiziksel, cinsel, psikolojik, sosyal ve dijital şiddet içeren davranışlarda bulunması, şiddet göstererek üzerinde egemenlik kurmayı, kontrol etmeyi ve gücünü göstermeyi hedeflemesi olarak tanımladı. Günel, fiziksel, cinsel, psikolojik, sosyal, dijital flört şiddet türlerini detaylı bir şekilde anlatarak, ilişkide karşı tarafın davranışlarının gözlemlenmesi ve söylediği sözlerden çıkarımlarda bulunulması gerektiğine ve ilişki güvenli değilse yapılması gerekenlere değindi.

"Güç ve Kontrol Ekseninde Ev İçi Şiddet" konulu atölye çalışmasında 'Şiddete Karşı Diren' projenin psikolojik danışmanı Zekiye Otçuoğlu, kadın erkek ilişkilerinde kadına uygulanan güç ve kontrol araçlar hakkında detaylı bilgiler vererek, bu araçları zorlama ve tehdit kullanma, gözdağı verme, ekonomik ve duygusal istismar, tecrid etmeyi, erkek üstünlüğünü ve çocukları kullanma, azımsama, reddetme ve suçlama olarak sıraladı.

Ev İçi Şiddeti Görünür Kılmak" başlıklı atölye çalışmasında Zerrin Akıncı, "step up (adım at) kampanyası"nın geçen mayıs ayında Avrupa genelinde başlatıldığını söyleyerek, katılımcılara bu konu hakkında bilgi verdiğini, neler yapabileceklerine dair bir kampanya hazırlamalarını istediğini belirtti. Katılımcıların çalışma kapsamında hazırladıkları kampanyaları atölyede birbirlerine sunduklarını dile getiren Akıncı, KAYAD'ın Avrupa'da yer alan "Kadına Karşı Şiddet Ağı"na üye KKTC'deki tek sivil toplum örgütü olduğunu, KKTC'de sığınma evi, destek hakları olmamasından ötürü ve farkındalık yaratmak amacı ile başlatılan step up kampanyaları hakkında bilgiler aktardı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.