TÜRKİYE
okuma süresi: 4 dak.

Rotterdam Başkonsolosu Ayyıldız: "Binadan çıkıp Bakan Kaya'nın yanına gitmeme izin verilmiyor"

Rotterdam Başkonsolosu Ayyıldız: "Binadan çıkıp Bakan Kaya'nın yanına gitmeme izin verilmiyor"

Türkiye Cumhuriyeti'nin Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız, Türkiye-Hollanda gerginliğiyle ilgili açıklama yaptı.

Yayın Tarihi: 12/03/17 00:08
okuma süresi: 4 dak.
Rotterdam Başkonsolosu Ayyıldız: "Binadan çıkıp Bakan Kaya'nın yanına gitmeme izin verilmiyor"
A- A A+

Kıbrıs Postası

Kendisinin binadan çıkarak Bakan Kaya'nın yanına gitmesine izin verilmediğini kaydeden Ayyıldız, şunları söyledi:

"Binadan çıkıp Sayın Bakanımızın durdurulduğu 30 metre mesafeye gitmeme izin verilmiyor. Vatandaşların gösteri yaptığı alanın önüne çıkabiliyorum ama Sn. Bakanı karşılama imkanı verilmedi.

Bugünlük bir mesele değil. Sn. Bakanımızın bugün planlanan ziyareti öncesinde çeşitli engellemeler ve uçuş izninin iptaliyle imkansız kılındı. Vatandaşlarımız tepki duyuyorlar. Vatandaşlarımızla buluşmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Hanım kara yoluyla hareket etti. Başlangıçta küçük bir grup toplandı. Ancak bakanın konsolosluğa girmesine izin verilmemesi, vatandaşlarla buluşturulmaması üzerine tepki büyüdü.

"HOLLANDA POLİSİ, BAKAN KAYA'NIN HOLLANDA'DAKİ MEVCUDİYETİNİN İLLEGAL OLDUĞUNU İLERİ SÜRÜYOR"

Bakan Kaya, Başkonsolosluğa 30 metre mesafede polis tarafından engellenmiş durumda. Hollandalı polisler, muhataplarımız Bakan'ın Hollanda'daki mevcudiyetinin illegal olduğunu ileri sürüyorlar. Kabul edilemeyecek bir iddia. Resmi bir ziyaret olmasa da Hollanda'ya girişinde hiçbir illegalite mevcut değildir.

"PERDE ARKASINDAN BAŞKA GEREKÇELERİ GETİRİYORLAR"

Şahsi kanaatim diplomasi tarihine çok olumsuz bir uygulama ve gün olarak yazılacaktır. Sn. Bakanımız, Bakanlığımız, Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere yöneticilerimiz daha iyi değerlendirecektir fakat açıkladıkları gerekçeler hem çelişkili, hem güvenlik endişelerini öne sürerek iptal edildiğini söylüyorlar. Perde arkasından başka gerekçeleri getiriyorlar. Gerekçeleri kesinlikle sağlam bir temele ne hukuki ne siyasi bir temele dayanmıyor. İnsan haklarına aykırı.

"VATANDAŞLAR YASALARA SAYGILI"

Yaklaşık 1.5 yıldır Rotterdam'da görev yapıyorum. Vatandaşlarımız yasalara saygılı. Sunulan özgürlükleri iyiniyetle kullanmışlardır. Güvenlik zaafiyeti yaratacak bir davranışa girdiklerini ben görmedim. Daha çok PKK, DHKP-C gibi terör örgütlerinin gösterilerinde sıkıntılar yaşanıyor. Şu ana kadar çeşitli illegal örgütlerin gösterilerine şahit oldum. Son dönemlerde belki izin vermiyorlardır ama onunla bunu kıyas etmek doğru değil.

Telefonla irtibatımız devam ediyor Sn. Bakan'la. Kendisiyle doğrudan telefonla görüşmedim. Bekliyorlar. Gelişmeleri oradan takip ediyorlar. Herhangi başka bir sıkıntı yok. Engellenme durumu var. Vatandaşlarımızda, makul insanın, demokrasiye, insan haklarına inanmış her insanın öfkeyle karışık tepkileri söz konusu. Genel hissiyatı budur.

"ELÇİLİK ÖNÜNDE TOPLANAN VATANDAŞLARIMIZ İÇİNDE EVET VE HAYIR OYU VERECEK İNSANLAR DA VAR"

Burada toplanan vatandaşların tepkisi referandum kampanyasıyla ilgili bir tepki değil. Evet-hayır verecek insanlar da var. Türk misafirlere yapılan bu anlamsız ve kabul edilemez tavra karşı bir tepkidir".

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.