TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Hollanda açıklaması: "Uluslararası suç işliyorlar"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Hollanda açıklaması: “Uluslararası suç işliyorlar”

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Hollanda ile yaşanan gerginliğe dair açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 12/03/17 01:52
okuma süresi: 3 dak.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Hollanda açıklaması: “Uluslararası suç işliyorlar”
A- A A+

Kıbrıs Postası

Kalın, şunları söyledi:

"KUŞATMA ALTINDALAR"

"Faşist hareketlerin bu kadar etkin olduğu dönemde, Hollanda gibi bir ülkede bu kararın alınması ne kadar haklı olduğumuzu kanıtlıyor. AB'nin savunduğunu iddia ettiği demokratik hakların da ihlal edildiği anlamına geliyor. Hollanda makamlarıdan beklentimiz, öncelikle başkonsolosluk önündeki muhasarayı bir an önce kaldırmaları. Uluslararası suç işliyorlar. Bakan, konsolosluk çalışanlarımız, başkonsolosumuz kuşatma altındalar. Diplomatik dokunulmazlığı var. Vatandaşlarımıza karşı şiddeti gördünüz. Bunun derhal sonlandırılması gerekiyor.

"AVRUPA İÇİN BU BİR DEMOKRASİ SINAVIDIR"

Çeşitli vesilelerle bazı Avrupalı siyasiler 'Türkiye iç meselelerini buraya taşımasın' diyor. Referandumun sonuçlarını etkilemeye çalışıyorlar. Bu referandumda siz değil millet oy kullanacak. Dolayısıyla burada kampanyanın bir tarafında bulunanları engellemeye, diğer tarafındakileri desteklemeye yönelik faaliyetlerinden derhal vazgeçmeleri gerek. Hollanda'ya en net, açık, sert tepkiyi Avrupa'nın göstermesi gerekir. Avrupa için bu bir demokrasi sınavıdır.

KARŞILIK VERİLDİ

Gelişmelere göre biz de gerekli adımları, buna nasıl cevap vereceğimizi kararlaştırırız. Bugün mukabele-i bilmisilde bulunduk. Büyükelçileri yoktu, Başkonsoloslarına nota verildi. Büyükelçilik ve konsolosluk binalarına da giriş-çıkışlarına tahdit konuldu. Bu tür tavırlarıyla Hollanda veya bir başka Avrupa ülkesi Türkiye Cumhuriyeti'ni veya orada yaşayan vatandaşlarımızı yıldırmaya çalışıyorsa beyhude bir çabadır. Oradaki vatandaş ve soydaşlarımızla olan gönül bağlarımızı da kopartamayacaklardır. Daha motive, daha heyecanlı bir şekilde demokratik haklarını 16 Nisan'da kullanacaklar. Büyük fotoğrafa baktığımızda, Cumhurbaşkanımızın da sıkça ifade ettiği gibi Avrupa'nın gidişatından duyduğumuz endişeyi ifade ediyorum.

"DEMOKRATİK KURALLAR, DİPLOMATİK TEAMÜLLER ÇERÇEVESİNDE ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYORUZ"

Şu anda çeşitli düzeylerde temaslar kuruluyor. Demokratik kurallar, diplomatik teamüller çerçevesinde çözülmesini bekliyoruz. Daha fazla germeden, geri dönülmez bir noktaya varmadan çözmek... Hollanda makamlarından beklentimiz bu. Farklı tavır olursa biz de tavrımızı geliştireceğiz. Bu tür vatandaş konuşmaları Avrupa'nın diğer yerlerinde yapılabiliyor. Türkiyedeki referandum süreci bunları neden bu kadar rahatsız ediyor? Türkiye ve Erdoğan düşmanlığı üretilip servis ediliyor".

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.