GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

GİBETSU'nun yeni oyunu "baştan çıkarma" 26 mart'ta prömiyerini yapıyor

GİBETSU'nun yeni oyunu "baştan çıkarma" 26 mart'ta prömiyerini yapıyor

Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu (GİBETSU) 26 Mart 2017 Pazar günü yeni oyunu "Baştan Çıkarma" ile Çatalköy Belediyesi'nin düzenlediği 7. Beşparmaklar Tiyatro Festivali'nde prömiyer yapıyor.

Yayın Tarihi: 14/03/17 12:24
okuma süresi: 2 dak.
GİBETSU'nun yeni oyunu "baştan çıkarma" 26 mart'ta prömiyerini yapıyor
A- A A+
Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu (GİBETSU) 26 Mart 2017 Pazar günü yeni oyunu "Baştan Çıkarma" ile Çatalköy Belediyesi'nin düzenlediği 7. Beşparmaklar Tiyatro Festivali'nde prömiyer yapıyor. Erol Avgören Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de gösterime girecek oyun aynı zamanda 27 Mart Pazartesi akşamı da tiyatro severlerle buluşacak.

Girne Belediyesi'nden verilen bilgide, Bulgar yazar Stefan Tsanev'in yazıp, Hüseyin Mevsim'in Türkçeye çevirdiği oyunun rejisini Girne Belediyesi Kültür Sanat Koordinatörü Derman Atik yapıyor.
Baştan Çıkarma isimli oyun, karısının kendisini aldattığından şüphelenen Yosif'in en yakın arkadaşını zorla ikna edip kendi evine götürmesini, karısını baştan çıkarmaya zorlamasını ve bu zorlama sonunda gelişip değişen, farklı bir sonuca yönelen ilişkiler sarmalının günümüz evlilik sorunsalı ile örtüşmesini konu alıyor.
Oyunda, Sevil Sargın, Ersin Sargın ve Mehmet Soyluoğlu rol alırken, yönetmen yardımcısı Gülüşan Gazanfer, ışık ve müzik uygulaması M. Evren Mercimekçi, ışık tasarımı Mahir Köksal, dekor tasarımı Hakan Özdemir, teknik sorumlu Futsi Aelita ve Mehmet Saygıer olduğu belirtildi.

"GİBETSU ULUSLARARASI FESTİVALLERDE DE ÜLKEYİ TEMSİ EDİYOR"

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, 27 Mart 1999 yılında kurulan Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu'nun kendine has bakış açısı, deneysel ve öncü tiyatro çalışmaları ile özelde Girne kent halkının, genelde tüm ülke halkının takdir ve beğenisini kazandığına işaret etti. GİBETSU'nun, uluslararası tiyatro festivallerinde de hem Girne Belediyesi'ni hem de ülkeyi temsil ettiğini belirten Güngördü, GİBETSU'nun tüm sanatçılarının amatör bir ruh ve profesyonel bir anlayışla oyunlarını sahnelediğine işaret ederek, yeni oyunu izleyecek tiyatro severlere iyi seyirler diledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.