KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Gazimağusa Belediyesi Dünya Şiir Günü'nü 2 farklı etkinlikle kutluyor

 Gazimağusa Belediyesi Dünya Şiir Günü'nü 2 farklı etkinlikle kutluyor

Gazimağusa Belediyesi, Dünya Şiir Günü'nü dolayısıyla 2 şiir etkinliği düzenleyecek.

Yayın Tarihi: 18/03/17 14:19
okuma süresi: 3 dak.
 Gazimağusa Belediyesi Dünya Şiir Günü'nü 2 farklı etkinlikle kutluyor
A- A A+

Gazimağusa Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, Gazimağusa Belediyesi, Dünya Şiir Günü'nü 2 farklı etkinlikle kutluyor. Ülkemizden ve yurt dışından şairlerin katılacağı 2. Gazimağusa Uluslararası Şiir Günleri etkinliği 21 ve 22 Mart tarihlerinde ve yine ülkemizden ve Türkiye'den şairlerin katılacağı 21 Mart Dünya Şiir Günü Etkinliği ise 21 Mart akşamı saat 18.30'da Buğday Camii'nde yapılıyor.

2. Gazimağusa Uluslararası Şiir Günleri Etkinliği uluslararasıkatılımla yapılıyor

2. Gazimağusa Uluslararası Şiir Günleri etkinliğinin ilk günkü programı 21 Mart Salı günü saat 10.00'da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda Gazimağusa bölgesindeki lise ve ortaokul öğrencilerine yönelikolarak yapılacak. Etkinliğin ikinci gün programı 22 Mart Çarşamba günü saat 10:30'da DAÜ Mustafa Afşin Ersoy Salon'unda üniversite öğrencilerinin katılımıylayapılacak. Şair Beste Sakallı'nın projesini yaptığı 2. Gazimağusa Uluslararası Şiir Günleri etkinliğine ülkemizden Arif Albayrak, Ayşen Dağlı, Bedia Balses, Bülent Fevzioğlu, Ulus Irkad, Turgay Akalın ile Portekiz'den Rui Coias, İngiltere'den Ella Chappel, Norveç'ten Ingrid Storholmen ve Türkiye'den İlter Yeşilay şiirleriyle katılacak. Şiir Günleri etkinliklerinde, şiirlerin yanında müzik dinletileri de yer alacak.

Gazimağusa Belediyesi'nin sponsorluğundaKıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği işbirliğinde 21 Mart Dünya Şiir Günü etkinliği yapılıyor

Gazimağusa Belediyesi'nin sponsorluğunda yapılacak diğer etkinlik 21 Mart Dünya Şiir Günü etkinliği, Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği işbirliğinde saat 18:30'da Buğday Camii'nde gerçekleştirilecek. Etkinlikte Kıbrıs sanatçı ve Yazarlar Birliği şairleri ile Türkiye'den konuk şairler şiirleriyle yer alacak.

Türkiye'den konuk Şairler Orhan Alkaya ve Sinan Akyol'un şiir üzerine yapacakları söyleşinin ardından kendi şiirlerini dinleyicilerle paylaşacaklar. Gecede şairler okuyuculara kitaplarını imzalayacaklar. Etkinlikte ayrıca Sinan Akyol'un edebiyatta 50. yılı da kutlanacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.