GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

18 Mart Şehitleri Gazimağusa'da anıldı

18 Mart Şehitleri Gazimağusa'da anıldı

Çanakkale Zaferi'nin 102'inci yıl dönümü ile Çanakkale Savaşı'nda şehit düşenler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü çerçevesinde Gazimağusa'da da Çanakkale Şehitliği'nde düzenlenen törenle anıldı.

Yayın Tarihi: 18/03/17 14:49
okuma süresi: 2 dak.
18 Mart Şehitleri Gazimağusa'da anıldı
A- A A+

Tören, protokol sırasına göre Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına Merkez Komutanı Hava Savunma Albay Fahri Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Piyade Albay Çetin Sucu, Belediye Başkanı İsmail Arter, siyasi parti, dernek, vakıf, kurum ve kuruluş temsilcileri tarafından şehitliğe çelenk konulmasıyla başladı.

Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam eden törende, Canbulat ve Özgürlük Ortaokulu 8F sınıfı öğrencisi Hatice Yılmaz'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Gazimağusa Merkez Komutanlığından P.Yüzbaşı Halil Hopa'nın konuşması gerçekleşti.

Anma töreni, aynı okul öğrencilerinden 8 D sınıfı öğrencisi Muhabbat Olimova "Çanakkale Savaşı" şiirini okuması'nın ardından , Din görevlisinin dua okumasının ardından şehitlik ziyaret edilerek şehitler üzerine kırmızı beyaz karanfiller bırakıldı ve ardından tören sona erdi.

(MHA)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.