EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Berova, Amerikan Koelji'nde açılışa katıldı

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Berova, Amerikan Koelji'nde açılışa katıldı

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Berova, Amerikan Koelji'nde açılışa katıldı.

Yayın Tarihi: 18/03/17 15:44
okuma süresi: 2 dak.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Berova, Amerikan Koelji'nde açılışa katıldı
A- A A+

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji öğrencileri, düzenledikleri Fen ve Bilim Fuarında, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova'yı ağırladı.

GAÜ'den verilen bilgiye göre, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Amerikan Koleji'nin düzenlediği Fen ve Teknoloji Sergisi'nin açılışını yaparak, öğrencilerin Fen ve Teknoloji'yi kullanarak yarattıkları eserleri inceledi.

Serginin açılışını Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile birlikte, GAÜ Başkan Vekili Olgun Üstün, Yönetim Kurulu Üyesi Ferdiye Ersoy, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler gerçekleştirdi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova etkinlikte yaptığı konuşmada, eğitim ve öğretimin, hayatın en önemli unsur ve parçası olduğunu ifade etti.

Eğitim ve öğretimin, ders ve bilgi aktarımıyla yapıldığı ancak bilgiden neler öğrenildiği? Bunları nasıl kullanılabileceği? Üreticilik açısından nasıl fonksiyona sahip olunabileceğini öğrenme yolunun; sanat ve fen gibi aktiviteler ve öğrencilerin kendi fikirlerini ortaya koymasına fırsat vermekten geçtiğini vurguladı.

Bakanlığın özellikle zorunlu eğitim yaşındaki öğrenciler için yeni müfredat yenilenmesine başladığını belirten Berova, müfredat yenilemenin ilk kademesini bu eğitim öğretim yılında hayata geçirdiklerini kaydeydetti.

Gelecek yıl ikinci kademe ve sonrasında da son kademe ile temel eğitim alanında müfredatın tamamem yenileneceğini söyledi.

GAÜ Okullar Grubu Koordinatörü ve Amerikan Kolej Müdür Vekili Berna Yılmazoğlu Özdoğa ise, sadece kitaptan öğretimin artık tek başına yeterli olmadığını söyleyerek, yaparak, yaşayarak öğrenen, deneyerek bir sonuca ulaşan, öğrendiklerinden keyif alan öğrenciler yaratacak eğitimin temelini oluşturmanın en önemli istekleri olduğunu ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.