GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

GAÜ İletişim Fakültesi Çanakkale Şehitleri'ni andı

GAÜ İletişim Fakültesi Çanakkale Şehitleri'ni andı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102'inci yıl dönümünde, düzenledikleri tören ile, Çanakkale Şehitlerini andı.

Yayın Tarihi: 19/03/17 08:40
okuma süresi: 3 dak.
GAÜ İletişim Fakültesi Çanakkale Şehitleri'ni andı
A- A A+

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102'inci yıl dönümünde, düzenledikleri tören ile, Çanakkale Şehitlerini andı.

GAÜ'den verilen bilgiye göre, GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü, Millenium Senato Kongre Merkezinde düzenlenen tören, il olarak Şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törenin açılış konuşmasını, GAÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Remziye Terkan gerçekleştirirken, Terkan Konuşmasında şunları söyledi;

"Bugün Çanakkale Zaferi'nin 102. Yılında, şehitlerimizi anmak için toplandık. Normalde 2 saat içerisinde fetih edileceği düşünülen bir ülkenin kadını ve erkeği ile nasıl direndiğini, kanının son damlasına kadar nasıl mücadele ederek başarıya ulaştığını ve tarihe "Çanakkale Geçilmez" notunu nasıl yazdığını gösteren savaşın 102. Zafer yılını kutluyoruz. Kadını ve erkeği ile vatanı için canını veren atalarımızı saygıyla anıyoruz. Geçmişimizi hatırlamak geleceğimizi nasıl kurup yönlendireceğimize yol gösterir; bunu hiç bir zaman unutmamalıyız" dedi.

Terkan'nın konuşmasının ardından, Çanakkale belgeselinin izlendiği törende, duygulu anlar yaşanırken, Emekli Albay Cevdet Aydınova, Çanakkale Zaferi'ni gerçekleştirmiş olduğu sunum ile katılımcılara aktardı. Aydınova konuşmasında şunlara değindi;

"Bugün Osmanlı İmparatorluğu'nun tarih sahnesinden silinmesi ve paylaşılması için verilen mücadeleye dur denilen noktanın, Çanakkale Zaferi'nin 102. Yılını kutlamaktayız. Gururla kutladığımız bu gün, 102 yıl önce kendilerini dünyanın en kuvvetli; en mağrur ordusu sanan kendini bilmez 7 düvelin Çanakkale toprakları içerisinde kahraman Türk Askerleri'nin iman dolu göğsüyle çarpa çarpa bütün ümitleriyle birlikte Türk sularına gömüldüğü gündür. Bugün Ulu Önder eşsiz Komutan Mustafa Kemal Atatürk'ün Anafartalar sırtlarında tüm dünyaya komutanlık dersi verdiği gündür. Bugün yurdumuza namus ve milli bütünlüğümüze dikilen gözlerin oyulduğu, her karış toprağımızın kanla yıkanarak düşmandan temizlendiği gündür. Dünya tarihinin dönüm noktalarından biri belki de en önemlisidir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.